בישול ראשון של IPA - שאלה לגבי כשות.

9 תגובות [לתגובה האחרונה]
Offline

Location

Modiin
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 09/17/2012

שלום,

בישלתי היום לראשונה IPA. בעת הבישול השתמשתי בכשות pacific gem 15% ביחס של 2/3 ב-60 דק' ו-1/3 ב-10 דק' אחרונות.

ב-dry hopping  אני מתכוון להשתמש ב-saphir 5%.

בזמן הבישול השק של ה-1/3 נפתחה והכשות התפזרו בתוך התבשיל. לכן בעת המזיגה מהסיר לדלי תסיסה ניסיתי להשאיר את המשקעים מחוץ לדלי, אולם ראיתי שרק כמות קטנה של משקע נשאר בסיר והשאר ככל הנראה התפזר בתוך הנוזל.

השאלה שלי היא:

א. עד כמה זה ישפיע על הטעם? הרי גם ככה הבירה הייתה אמורה להיות מרה.

ב. האם כדאי לתקן זאת בעת dry hopping (למשל לבצע את הhopping  לזמן קצר יותר או עם כמות כשות קטנה יותר)?

 

תודה,

אהרון

נועם - שיבולת's picture

Location

נחל שורק 18
מודיעין
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

א. אם קיררת את התירוש במהירות אחרי הבישול הרי שהכשות לא יתרום עוד מרירות לבירה ואין בעיה. וגם אם לא קיררת במהירות זה בסדר גמור.
ב. אל תשנה את הDRY HOPPING המתכונן.
ג. אין באמת סיבה להתשמש בשקיות עבר הכשות. ממילא הכל שוקע בסופו של דבר במיכל התסיסה.
מה שכן, מי שמשתמש בפלייט צ'ילר כדי שישתמש בשקיות עבור הכשות.

לא השתמשתי מעולם בסוג הכשות הללו. מעניין.

בתסיסה: סייזון , למביק בחבית אלון. בחבית: בלונד בלגי, בלונד סטאוט, פילס, אוקטוברפסט
ליאור - הברון's picture

Location

מזל אריה 2
הוד השרון
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 02/28/2012

נועם חבל שלא הסברת בהודעתך שהdry hopping לא תורם בכלל למרירות אלא לארומה ובגלל זה הוא לא צריך לשנות אותו.

Offline

Location

Modiin
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 09/17/2012

תודה על ההסבר.

הכשות נבחרו עפ"י המלצות שקיבלתי בחנות.

נועם - שיבולת's picture

Location

נחל שורק 18
מודיעין
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

איזו חנות אגב?

בתסיסה: סייזון , למביק בחבית אלון. בחבית: בלונד בלגי, בלונד סטאוט, פילס, אוקטוברפסט
Offline

Location

Modiin
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 09/17/2012

בירדי

נועם - שיבולת's picture

Location

נחל שורק 18
מודיעין
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

אין לי ספק שמדובר בזני כשות מצויינים וטובים. אני גם מנחש שזה מה שהומלץ לך כי זה מה שיש במלאי.

אני לא יודע אם אלו דווקא הזנים שהייתי בוחר לIPA. אבל תוכל לקרוא לזה New Zealand IPA

זה מה שויקיפדיה לספר על הזנים הללו:

 

Saphir

A new breed of hop that is starting to replace the Hallertauer Mittlefrüh variety, which has become more and more susceptible to disease and pests. Shares many of the Hallertauer Mittlefrüh characteristics and is very well suited as an aroma hop.

 

 

Pacific Gem

A Triploid Alpha type bred from the New Zealand variety “Smoothcone” crossed with Californian Late Cluster x Fuggle. Developed through the hop breeding programme of the New Zealand Horticultural Research Centre known now as HortResearch and released in 1987. Typically used as a bittering addition, but is known for producing oaken flavours with a distinct blackberry aroma when used as a late addition

בתסיסה: סייזון , למביק בחבית אלון. בחבית: בלונד בלגי, בלונד סטאוט, פילס, אוקטוברפסט
Offline

Location

Modiin
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 09/17/2012

באמת עוד לא יצא לי לבחור שם. בהחלט אשקול את ההצעה שלך.

דווקא עפ"י הכתוב בוויקי שני הזנים נראים כבסיס טוב להתחלה. אני מניח שבהמשך בבאצ'ים הבאים אעשה tuning של המתכון.

דגן - הדובים's picture

Location

רעננה
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

עם הספיר אין לי נסיון אבל הפסיפיק ג'אם הוא אחלה. בישלנו איתו את הקטנה בברו פארטי (גם בבישול וגם ל-dry hop) והוא עשה טוב.

אדם - מבשלת JOYA's picture

Location

Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 06/18/2012

אני יודע גם שגדי עצמו עשה בפסיפיק ג'ם שימוש ל-IPA שלו, ככה שזה ללא ספק מתאים

מה שאלכוהול לא ירפא אין לו מרפא