שלום,
בישלתי היום לראשונה IPA. בעת הבישול השתמשתי בכשות pacific gem 15% ביחס של 2/3 ב-60 דק' ו-1/3 ב-10 דק' אחרונות.
ב-dry hopping אני מתכוון להשתמש ב-saphir 5%.
בזמן הבישול השק של ה-1/3 נפתחה והכשות התפזרו בתוך התבשיל. לכן בעת המזיגה מהסיר לדלי תסיסה ניסיתי להשאיר את המשקעים מחוץ לדלי, אולם ראיתי שרק כמות קטנה של משקע נשאר בסיר והשאר ככל הנראה התפזר בתוך הנוזל.
השאלה שלי היא:
א. עד כמה זה ישפיע על הטעם? הרי גם ככה הבירה הייתה אמורה להיות מרה.
ב. האם כדאי לתקן זאת בעת dry hopping (למשל לבצע את הhopping לזמן קצר יותר או עם כמות כשות קטנה יותר)?
תודה,
אהרון