בישול בירה עם בקר אלקטרוני

10 תגובות [לתגובה האחרונה]

Location

David Bar Rav Hai 57 apt 1
Haifa
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 09/18/2012

שלום,

אני חדש בפורום ו בבישול בירה.

אני כרגע באמצע הכנה של בירה מסוג ale pilsener, עוד כמה ימים אני אבקבק אותה :-).

את ה- batch הזה בישלתי לא על הגז, אלה על כירה חשמלית עם בקר אלקטרוני שבודק את הטמפרטורה  של הבירה ללא צורך לגעת בבירה אלא על ידי הצמדות חיישנים לדופן החיצונית של הסיר , ומדליק ומכבה את הכירה לפי הצורך.

אני רוצה להוסיף ולפתח את זה גם בשילוב אפליקציה לסמארט פון אנדרואיד, אשמח אם זה נשמע מעניין לעוד ח'ברה שהיו רוצים להתנסות עימי

ולבוא למישהו שמתכוון לבשל בקרוב.

 

דניאל


 

 

Location

נווה אטיב
Neve Ativ
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 07/25/2012

מעניין , בקשר לאפליקציה יש לי חבר שמפתח אפליקציות לכיף

הפיסבוק שלי
http://www.facebook.com/hermonk9

נועם - שיבולת's picture

Location

נחל שורק 18
מודיעין
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

דניאל,

ברוך הבא, ספר לנו קצת עך עצמך.

מבלי להשמע מתנשא או מזלזל, לפי הפוסט שלך נראה שיש לך עוד קצת השלמות לעשות. תקרא קצת אחורה בפורום ותראה שיש כל מיני שיטות לשליטה על הטמפ'. ויש גם אנשים שכתבו תוכנות דומות למה שאתה מתאר לשימושים שונים.

אבל בעיקר, תקרא עוד קצת ותבין שתכלס, אין דבר כזה  ale pilsener. ואם זו המצאה שלך, אז אני לוקח את דברי בחזרה.

בתסיסה: סייזון , למביק בחבית אלון. בחבית: בלונד בלגי, בלונד סטאוט, פילס, אוקטוברפסט

Location

David Bar Rav Hai 57 apt 1
Haifa
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 09/18/2012

נועם שלום,

 

תודה על ההערה.

בהחלט יש לי עוד השלמות לעשות, אני רק בתחילת דרכי.

זה המתכון שאני מכין: http://www.wine4u.co.il/beerrecipe.asp?id=142

הרכיבים גם מאותה חנות.

מכיוון שאני עוד לא התחלתי לבשל בירות שדורשות קירור, הנחתי שמה שקניתי זה סוג של ale שדומה ל- pilsener.

הידע שלי הוא בעיקר מספרים, יש לי שלושה, וסרטונים.

ניסיתי להימנע מקורס כי עני עובד משמרות ואני עלול להפסיד שיעורים, למרות שלרוב אני מצליח לשנות משמרת במידת הצורך.

הבקר בניתי אותו בשביל לעשות בקרת טמפרטורה למקרר, אבל מכיוון שעוד לא התחלתי עם זוג זה של בירות ודי נלחצתי מה חוסר שליטה שלי כאשר אני מבשל על גז, עשיתי את הבישול אחרון על הכירה החשמלית.

אני שמחתי כי כל התהליך הפך להרבה יותר פשוט, בגלל זה חשבתי שיש כאן משהו ששווה לפתח.

אני מודה שלא קראתי אחורה הרבה בפורום, ואני מתכוון לתקן זאת.

 

דניאל


Location

Ariel
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/23/2011

היי דניאל,

ברוך הבא!

 

תוכל לפרט באיזה גודל סיר ובאיזה כירה מדובר?

דגן - הדובים's picture

Location

רעננה
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

המתכון הזה קצת מוזר באופן כללי והייתי ממליץ לך לבחור מתכון מאחד המאגרים היותר טובים הזמינים באינטרנט. למשל בדוק במאגר של beersmith :
http://www.beersmithrecipes.com
או ב-recipator :
http://hbd.org/cgi-bin/recipator/recipes

לא כתוב איזה לתת נוזלי (כנראה סופרלייט) ואיזה שמרים (כנראה לאגר) ובנוסף - הכשות caramel saaz - אני מקווה שזו טעות סופר כי כשות לא יכולה להיות קרמלית, רק לתת יכול להיות (:

בכל מקרה - שיהיה בהצלחה!!

דגן - הדובים's picture

Location

רעננה
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

אגב - ראיתי שהמתכון הוא לבישול ברכז+גרעינים...
אתה יכול לתאר את המערכת שלך ואת שיטת הבישול (אתה מבשל all grain או רכז+גרעינים? אם AG - באיזה כלי אתה עושה מאש?)

נועם - שיבולת's picture

Location

נחל שורק 18
מודיעין
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

דניאל,

גם אני קונה לעיתים מסוד היין, אבל רק חומרים. לא ידע Smile.

הם מומחים ביין ואת זה אני מניח שהם עושים טוב. לגבי בירה, not so much...

לגבי שליטה על טמפ' בסיר, אם אתה מבשל מרכז אז השליטה שאתה צריך היא רק בשלב הSTEEPING ושם זה לא עד כדי כך קריטי. תחמם ל67 מעלות. תוסיף את שקית הגרעינים ותכסה את הסיר במגבת גדולה.

אחרי 20 דקות תמדוד שוב טמפ', אם הנוזל התקרר בכמה מעלות, תדליק את האש ותחמם תוך ערבוב לדקה או שתיים. אל תשכח לכבוד את האש.

אין כאן מאש והדיוק אינו כ"כ קריטי.

השליטה על טמפ' התסיסה חשובה הרבה יותר. גם באייל ובטח שבלאגר.

 

 

בתסיסה: סייזון , למביק בחבית אלון. בחבית: בלונד בלגי, בלונד סטאוט, פילס, אוקטוברפסט

Location

David Bar Rav Hai 57 apt 1
Haifa
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 09/18/2012

איציק,
יש לי שני סירים, אחד 11 ליטר והשני 25 ליטר.
את ה- batch האחרון בישלתי בסיר הקטן יותר בו שמתי 8 ליטר מים להכנת wort (תירוש בעברית?) והשלמתי ל- 20 ליטר ממים שהרתחתי קודם.

דגן,
כן כרגע אני מבשל עם רכז לתת + גרעינים.
מבחינת ציוד יש לי את שני הסירים, הגדול קניתי בשאיפה לבשל בו את כל 20 ליטר בבת אחת אבל עוד לא הגעתי לשלב הזה, מד חום מזכוכית (לא מצאתי מד חום צף כמו שראיתי שהאמריקאים משתמשים), כף ערבוב ארוכה, צנצנת pyrex להכנת השמרים, 2 דליים לתסיסה,
אחד הגיע בערכה שנקראת Mr Malt, הידרומטר, פוקק בקבוקים ועוד.
אני שואף להגיע ל- all grain אבל אני מרגיש שיש לי עוד ללמוד לפני שאני אעשה זאת.
הבקר הוא בקר arduino שיש לו מסך lcd שני שורות ואני הוסיף לו תוספת לתקשורת bluetooth בשביל השליטה מהטלפון.

נועם,
תודה על העצה.
לגבי חומרים אני בבעיה, עד כה הייתי בארבעה חנויות, ובהם אני יכול לקנות קיטים או ששואלים אותי את סגנון הבירה שאני רוצה לבשל ואז מכינים לי ערכה עם כל החומרים הדרושים בלי לפרט מה יש שם.
נותנים לי הוראות הכנה וזהו.
אני קצת מתוסכל מזה כי יש לי מתכונים מהספרים שלי או מהאינטרנט שהייתי רוצה לנסות, ולא יודע לאן אני יכול לגשת בארץ ולהגיש מתכון וקבל את כל הדרוש בשבילו, ולא רק דברים מוכנים מראש לפי סוגים.
יכול להיות שבארץ אין את כל החומרים שניתן להשיג בחו"ל?
מותר לקבל בפורום שם של חנות שאני יוכל להגיע אליה עם מתכונים ולקנות שם חומרים?

בתודה מראש,
דניאל

Location

בנימינה
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010
נועם - שיבולת's picture

Location

נחל שורק 18
מודיעין
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

דניאל,

אם היית ב4 חנויות אז היית אצל כולם. זה מה שיש.

אני מכיר את התסכול שלך מקרוב. הייתי באותו מקום לפני כמה שנים. פשוט צריך לפתח אסרטיביות. לבוא לחנות עם מתכון מודפס כשאתה מבין מה כתוב בו ומה אתה מבקש.

ואז אתה צריך להיות מוכן לתחליפים. כשתבוא לחנות (ולכל החנויות מלאי שונה) ויגידו לך שאין את זה או את ההוא, אתה תצטרך לדעת מה לבקש. אחרת הם ימכרו לך את מה שיש להם ושהם חושבים שהכי מתאים (לעיתים הם צודקים ולעיתים הם פשוט לא יודעים).

 

בשביל זה יש את הטבלה הזו (שבניתי לפני יותר משנה אבל היא עדיין די רלוונטית). הטבלה משווה בין הלתתתים של החברות השונות הזמינות בארץ.

וגם, קבל דוגמא למתכון שהעליתי פעם לאתר המתכונים the beer recipator (אחלה מקום להתחיל בו):

http://hbd.org/cgi-bin/recipator/recipator?group=16&item=8972

זה מתכון לבישול מרכז+גרעינים כאשר בשורת הגרעינים ציינתי 2 אופציות לכל לתת.

אגב, מהיכן אתה בארץ? 

 

בתסיסה: סייזון , למביק בחבית אלון. בחבית: בלונד בלגי, בלונד סטאוט, פילס, אוקטוברפסט