אהלן!
אני אבשל בשבוע הבא לאגר גרמני (מעורב גרעינים ורכז).
יש לי מקרר, וגם יש טמפרטורה די חמה בחוץ. מה שחשבתי לעשות זה לתת למיכל התסיסה לנוח במחסן כשלידו בקבוק קרח ומעליו כמה שמיכות, כדי שהטמפרטורה תרד קצת מה25 ששורר בחוץ. לאחר התרבות השמרים אעביר את זה למקרר.
השאלה שלי היא מתי או לפי אילו אינדיקציות מומלץ לי להעביר את מיכל התסיסה מהמחסן למקרר?
שאלה נוספת שמעניינית אותי, היא מה ההמלצה לגבי המשקל הסגולי הסופי של הבירה.
מן הסתם את הקריאה ההתחלתית אני אכוון לפי כמות האלכוהול המבוקשת (4.5, שזה למרות שהשמרים מסוגלים ליותר), אך מהי הקריאה הסופית שאליה אכוון?
ולבסוף לשאלה חשובה בהחלט: מהניסיון של בשלני הלאגר פה (למרות שבטח הרוב מעדיפים אייל), כמה זמן לוקח בד"כ כל התהליך?
זה הלאגר השני שלי, אבל הוא היחיד שבו הזמנים חשובים לי מאוד.
בתודה,
אור.