במהלך השיטוטים באתרי הDIY מצאתי את הקישור הבא המסביר איך "לעבוד" על הטרמוסטט הפמנימי של המקרר ללא צואך בהתאמה חיצונית.
מצורפות גם תמונות של כל מיני סוגי טרמוסטטים שאנשים שביצעו ע"פ ההוראות נתקלו בהם.
בהצלחה לכולם.
במהלך השיטוטים באתרי הDIY מצאתי את הקישור הבא המסביר איך "לעבוד" על הטרמוסטט הפמנימי של המקרר ללא צואך בהתאמה חיצונית.
מצורפות גם תמונות של כל מיני סוגי טרמוסטטים שאנשים שביצעו ע"פ ההוראות נתקלו בהם.
בהצלחה לכולם.
זה אולי טוב למקפיא שרוצים להעלות לו את הטמפק לטובת חביות בירה.
לא מספיק מדוייק לדעתי לטובת תסיסה של אייל או לאגר במקרר.
נראה לי שבכל זאת שווה לבצע בדיקה לפני שרוכשים בקר.
פשוט לבצע על מקרר ריק שיש בו טרמוסטט בישול פשוט ולקבל תוצאה לא מוצא-חן בעינך להזמין בכל זאת בקר מEBAY
לדעתי על מנת לחסוך את הכסף לטובת דברים אחרי ולא חסר על מה להוציא אותו
זה יכול לעבוד אם יש טרמוסטט נפרד לתא הקירור
(יש מקררים עם 2 טרמוסטטים, אחד למקפיא והשני לתא הקרור- הטרמוסטט של תא ההקפאה מפעיל/מפסיק את המדחס. הטרמוסטט השני מפעיל/מפסיק מאורר או לחלופין פותח/סוגר קלפטה וכך שומר על טמפ' קירור קבועה).
הבעיה כמובן היא במשרעת של הטמפ' שהטרמוסטט עובד (יכול להיות יותר ממעלה ) וכמובן, הצורך במספר בדיקות כדי לדעת באיזה תחום טמפ' מדובר.
בעיני. לבקר יש חשיבות גדולה ביחס למחיר המצחיק (17$ כולל משלוח)
סוג'יי
זה פתרון מעולה אך החיסרון הינו הדבר הקריטי הבא,
התרמוסטטת המכאני מדליק ומכבה את המקרר בהפרש של 2-3 מעלות.
אנחנו רוצים דיוק של 0.5 מעלה
למי שמעוניין בדיוק בטמפ התסיסה חייב תרמוסטת דיגיטלי
מי שמסתפק בדיוק של 3 מעלות, שיבושם לו
סןף סןף תגובה מנומקת למה להוציא עוד כמה $
כנראה שדניאל צודק בעניין זה, מי שמחפש דיוק יצטרך להוסיף בקר.
הי,
לעניות דעתי מדובר בנושא "קצת" יותר מורכב.
לטרמוסטט האנלוגי יש טולרנס (אותו הפרש במעלות בין ההפעלה לכיבוי) של 5-6 מעלות ולרוב הדיגיטלים באיזור ה 2 מעלות .
כדי להגיע לדיוק של חצי מעלה צריך בקר מורכב יותר עם הרבה יותר חיישנים ועם יכולת חישוב של הטמפרטורה הממוצעת (חלקו העליון של תא הקרור, תמיד יהיה חם יותר מחלקו התחתון (פיזיקה)) .
גם כשמשתמשים בבקר דיגיטלי חלקו העליון של מיכל התסיסה יהיה חם יותר מחלקו התחתון , לדעתי מדובר בהפרש שיכול להגיע ל3-2 מעלות .
בכל מקרה, לכל זן של שמרים יש את טווח הטמפרטורה האופטימלית, כך שטולרנס של 3-4 מעלות עדיין ישאיר אותנו בטווח תסיסה אופטימלי.
ארז.