היי
אני בשלתי בירה בסגנון פילזנר בהיר וזה הבישול הראשון שלי
כרגע אני נמצא בסוף התסיסה הראשונה ומחר 1.11.12 אני אמור לבצע שפיה והתססה לשבוע נוסף
השאלה שלי היא כזאת אני קורא שרוב המבשלים מתסיסים לשבוע ואחר שבוע מבקבקים המרשם שקבלתי הוא כזה
גרסת רכז + גרעינים:רכיבים:
3 ק"ג לתת נוזלי
1 ק"ג גרעיני לתת פילזנר
200 גרם גרעיני לתת CARAMEL PILS
60 גרם כשות caramel saaz
מנה שמרים פרמנטיס 11.5 גרם S-04
150 גרם סוכר תירס לביקבוק
והוספתי גם 1 קילו לתת אבקתי לקבל יותר אלכוהול
אופן ההכנה:
לחמם 10 ליטר מיים לטמפרטורה של 67 מעלות.
להשרות את הגרעינים ל-30 דקות.
להוסיף את הלתת הנוזלי ו-45 גרם כשות כשהאש כבויה,
להרתיח את הנוזל ב-95 מעלות במשך שעה.
ב-10 דקות האחרונות להוסיף את 15 גרם הכשות הנותרים.
להשלים את כמות הנוזל ל-20ליטר ולקרר במהירות.
להוסיף את מנת השמרים
להתסיס במשך שבוע.
לבצע שפיה ולהתסיס שבוע נוסף
לבצע שפיה להוסיף את סוכר התירס ולבקבק
האם זה בסדר לבצע התססה שניה ?
הקריאות שלי הם בהתחלה לפני ההתססה היו 1068 אחרי 4 ימים בדקתי שוב כי נלחצתי שהפסיקה לי ההתססה אבל
לאחר מחקר הבנתי שאם מידי פעם יש בעבוע זה בסדר והבדיקה לאחר 4 ימים היתה 1020 הבנתי שאני צריך להגיע ל1010
אם אני בודק קריאה לפני השפיה השניה ואני מגלה שהיא 1010 מה אני עושה מבקבק או ממשיך להתסיס?
אם מישהו יוכל לעזור לי בבקשה
תודה