זקוק לעזרה בתהליך תסיסה דחוף

13 תגובות [לתגובה האחרונה]
חיים גולן's picture

Location

beer st
ראשון לציון
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 10/29/2012

היי
אני בשלתי בירה בסגנון פילזנר בהיר וזה הבישול הראשון שלי
כרגע אני נמצא בסוף התסיסה הראשונה ומחר 1.11.12 אני אמור לבצע שפיה והתססה לשבוע נוסף
השאלה שלי היא כזאת אני קורא שרוב המבשלים מתסיסים לשבוע ואחר שבוע מבקבקים המרשם שקבלתי הוא כזה
גרסת רכז + גרעינים:רכיבים:
3 ק"ג לתת נוזלי
1 ק"ג גרעיני לתת פילזנר
200 גרם גרעיני לתת CARAMEL PILS
60 גרם כשות caramel saaz
מנה שמרים פרמנטיס 11.5 גרם S-04
150 גרם סוכר תירס לביקבוק
והוספתי גם 1 קילו לתת אבקתי לקבל יותר אלכוהול
אופן ההכנה:
לחמם 10 ליטר מיים לטמפרטורה של 67 מעלות.
להשרות את הגרעינים ל-30 דקות.
להוסיף את הלתת הנוזלי ו-45 גרם כשות כשהאש כבויה,
להרתיח את הנוזל ב-95 מעלות במשך שעה.
ב-10 דקות האחרונות להוסיף את 15 גרם הכשות הנותרים.
להשלים את כמות הנוזל ל-20ליטר ולקרר במהירות.
להוסיף את מנת השמרים
להתסיס במשך שבוע.
לבצע שפיה ולהתסיס שבוע נוסף
לבצע שפיה להוסיף את סוכר התירס ולבקבק

האם זה בסדר לבצע התססה שניה ?
הקריאות שלי הם בהתחלה לפני ההתססה היו 1068 אחרי 4 ימים בדקתי שוב כי נלחצתי שהפסיקה לי ההתססה אבל
לאחר מחקר הבנתי שאם מידי פעם יש בעבוע זה בסדר והבדיקה לאחר 4 ימים היתה 1020 הבנתי שאני צריך להגיע ל1010
אם אני בודק קריאה לפני השפיה השניה ואני מגלה שהיא 1010 מה אני עושה מבקבק או ממשיך להתסיס?
אם מישהו יוכל לעזור לי בבקשה
תודה

חיים גולן

אדם - מבשלת JOYA's picture

Location

Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 06/18/2012

קריאה זהה בפער של ארבעה ימים = סיום תסיסה. 

לא הבנתי כל כך למה אתה מתכוון בתסיסה שניה? לא כתבת שאתה מוסיף סוכר במיכל השני...

בכול אופן, אם לפני ההעברה למיכל שני הגעת ל1.010 אל תילחץ מלתת לבירה להתיישן עוד קצת במיכל השני לפני הביקבוק

לא יקרה לה כל רע אלא להיפך... :-)

עד שבועיים מתחילת התסיסה או שבועיים מעת ההעברה למיכל שני לא נוצרים טעמי לוואי מהשמרים, כך שמהנושא הזה אין מה לדאוג.

אם אתה מרגיש צורך, מכל סיבה שהיא, לתת לבירה עוד זמן לפני הביקבוק - לך על זה בלי לחשוש

 

בכול אופן מה שלא יהיה תן קריאה כל ארבעה ימים ותדע מתי סיימת לתסוס

מה שאלכוהול לא ירפא אין לו מרפא

חיים גולן's picture

Location

beer st
ראשון לציון
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 10/29/2012

תודה על התגובה המהירה
לגבי הקריאה הראשונה הייתה 1068 אחרי הבישול
והבדיקה השנייה היתה לאחר 4 ימים 1020
סליחה אם לא כתבתי ברור
תודה

חיים גולן

נועם - שיבולת's picture

Location

נחל שורק 18
מודיעין
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

ראשית ברוך הבא. שנית RDWHAHB
כמה דברים:
1. זה לא פילסנר, גם אם זה מה שכתוב במתכון של רשף.
2. אין סיבה לבצע שפייה. זו טכניקה שכמעט ולא מיושמת כיום ע"י מבשלים בייתים אלא במקרים מאד ספציפיים.
3. לא ברור לי מדוע הוספת קילו לתת אבקתי, אבל ניחה.
4. תן לבירה לעמוד במיכל הראשון למשך 10-14 ימים ואז תעביר למיכל ביקבוק ותבקבק. בעת ההעברה לביקבוק תמדוד צפיפות, היא כנראה לא תרד עד ל 1.010 אבל זה לא כ"כ בשליטתך (בירות המבושלת מרכב נוטות להסתיים בגרביטי גבוה מאלו המבושלות בגרעינים)

בהצלחה

בתסיסה: סייזון , למביק בחבית אלון. בחבית: בלונד בלגי, בלונד סטאוט, פילס, אוקטוברפסט
חיים גולן's picture

Location

beer st
ראשון לציון
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 10/29/2012

היי תודה על העזרה
ה1 קילו לתת האבקתי זה מה שהמוכר אמר לי להוסיף בגלל שבקשתי
שהבירה תהייה קצת יותר חזקה אולי זה במקום הסוכר?
לגבי להשאיר אתו ל 10 ימים אם זה הפסיק את התסיסה (בשסתום אין ביעבוע)
עדיין להשאיר ל 10 ימים?
תודה

חיים גולן

נועם - שיבולת's picture

Location

נחל שורק 18
מודיעין
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

הביעבוע בנשם הוא אינדיקציה רק לזה שיש ביעבוע בנשם...

ז"א יכולה להתרחש תסיסה גם מבלי שתראה ביעבוע בנשם, או שהביעבוע יהי איטי מאד. בייחוד לאחר שמרבית התסיסה העצבנית הסתימה בימים הראשונים.

אז כן, 10 ימים ואז תבקבק.

בתסיסה: סייזון , למביק בחבית אלון. בחבית: בלונד בלגי, בלונד סטאוט, פילס, אוקטוברפסט
דגן - הדובים's picture

Location

רעננה
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

המתכון שקיבלת נראה קצת בעייתי/מוזר -
מאוד לא מקובל ולא רצוי לכלול לתת בסיס (המצריך מאש) בבישול extract (לתת+גרעינים). לתת פילסנר הוא לתת בסיס ובתור שכזה מחייב מאש.
בנוסף, כמו שנועם כתב - השימוש בלתת אבקתי קצת מוזר (אם רוצים להוסיף לתת אז למה לא פשוט להגדיל את כמות הלתת הנוזלי?) והשפיה אחרי שבוע מיותרת ומוסיפה סיכון מיותר לזיהום.

נועם - שיבולת's picture

Location

נחל שורק 18
מודיעין
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

מצאתי את המקור למתכון הבעייתי:

http://www.wine4u.co.il/beerrecipe.asp?id=142

לצערי לא כל מי שמוכר חומרי גלם וציוד גם מבין. החבר'ה האלו ספציפית מומחים כנראה ליין ולא כ"כ לבירה. חבל.

דגן, לשאלתך בנוגע לרכז האבקתי והנוזלי,

אני אחזיר אותך כמה שנים אחורה ואזכיר לך שלתת נוזלי נמכר בד"כ במיכלים בנפח נתון (אצל גדי 1.5 ק"ג ואצל רשף וסוד היין 3 ק"ג), האבקתי נמכר בשקיות של חצי ק"ג. אז האבקתי מאפשר גמישות בהגדלת הכמויות ללא הצורך ברכישה של עוד 3 ק"ג רכז נוזלי.

בכל אופן, חיים, לדעתי אלכוהול בבירה הוא לא מטרה, הוא אמצעי להשגת טעמים ומאפיינים מסויימים. אם אתה רוצה הרבה אלכוהול תמיד תוכל לשתות וודקה.

 

בתסיסה: סייזון , למביק בחבית אלון. בחבית: בלונד בלגי, בלונד סטאוט, פילס, אוקטוברפסט
חיים גולן's picture

Location

beer st
ראשון לציון
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 10/29/2012

היי נועם
שכשקניתי את החומרים בקשתי בירה עם 6-7 אחוז אלכוהול וגם שתהיה טעימה כמובן
טוב אני חדש בעסק וכנראה זה חוסר הבנה של מתחילים אני מקווה שבעתיד אני ישתפר עם עזרה שלכם ואני יבין את העניין טוב יותר
אם יש איזה מקום של מתקונים שלא מצריכים טמפרטורות קיצוניות (כמו מקרר) אני אשמח לקבל
תודה על העזרה

חיים גולן

נועם - שיבולת's picture

Location

נחל שורק 18
מודיעין
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

השימוש במקרר הוא דווקא למטרה הפוכה - למנוע טמפ' קיצוניות Laughing

טמפ' תסיסה לבירות מסוג אייל היא בד"כ 17-20 מעלות צ'

לשימחתך, אנחנו מתקרבים לעונה שבה טמפ' החדר היא כמעט בטווח זה.

מקום טוב להתחיל לחפש בו מתכונים הוא אתר http://hbd.org/recipator/

 

 

 

בתסיסה: סייזון , למביק בחבית אלון. בחבית: בלונד בלגי, בלונד סטאוט, פילס, אוקטוברפסט
חיים גולן's picture

Location

beer st
ראשון לציון
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 10/29/2012

:)

חיים גולן

Jeans Brewery's picture
Offline

Location

beer sheva
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 10/25/2010

לדעתי אין לך צורך בתסיסה שניה, אני הייתי נותן 10 ימים-שבועיים בתסיסה ראשונה, אם אתה רוצה להיות בטוח תבדוק צפיפות כמה ימים תוודה שאין שינויים, למרות שלא כדאי להכניס זיהומים ואז תבקבק, מה שכן ככה במבט ראשון (לא יכול לבדוק כי אני בעבודה) נראה של-20 ליטר 150 גרם סוכר תירס זה יותר מדיי.

לאיזה גיזוז אתה רוצה להגיע?

נ.ב. פילזנר זה לאגר ואתה משתמש בשמרי אייל

 

http://www.facebook.com/JeansBrewery

שיטה-בירה מדברית מעת Jean's Brewery

חיים גולן's picture

Location

beer st
ראשון לציון
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 10/29/2012

היי Jean's
אני אלך על ה 10 ימים או 14 ואז אבקבק כמובן אני אבדוק צפיפות (:
לגבי הגיזוז אני רוצה גיזוז סביר לא כמו של קלסברג אבל גם לא עדין מאוד
לפי דעתך כמה סוכר להוסיף?
תודה על העזרה

חיים גולן

Jeans Brewery's picture
Offline

Location

beer sheva
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 10/25/2010

חיים,

בהנחה שיש לך 20 ליטר בטמפ' ביקבוק 20C יוצא ש 108 גרם יעשה עבודה טובה ל 2.2 יח' CO2
תשתמש בזה:
http://hbd.org/cgi-bin/recipator/recipator/carbonation.html?15318679#tag

http://www.facebook.com/JeansBrewery

שיטה-בירה מדברית מעת Jean's Brewery