הוספת סודה לשתיה למים

3 תגובות [לתגובה האחרונה]
גלעד - מבשלת החלוץ's picture

Location

באר שבע
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 04/29/2010

סופש נעים לכולם,

החלטתי לבשל את הסטאוט היבש הראשון שלי, ולאחר קריאה על הרכיבים השונים, הלתתים וכו' הגעתי לעניין המים. בכתוב מצוין שהם מאוד משמעותיים, ועדיף שיהיו "קשים". איזה מזל שאני גר בבאר שבע. פה אני מאמין שהסתדרתי.

בנוסף לזה קראתי אצל בירסמיט שניתן להוסיף כמה גרמים של סודה לשתיה בשביל לאזן את החמיצות שבלתת הקלוי. נכתב שם שבסודה לשתיה יש סודיום קרבונט, שאמור להיות מרכיב חושב להרכב המים. מישהו יכול להסביר למה?

If you don't stand for something

You will fall from anything

אדם - מבשלת JOYA's picture

Location

Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 06/18/2012

הסודיום קרבונט פשוט נוגד את החומציות ואמור להעלות אותה חזרה לרמה הנכונה בשביל המאש. 

אם יצא לך פעם לשתות סטאוט שמזכיר סויה, אני חושב שזאת התופעת לוואי.

בכול אופן ממליץ לבדוק טוב באיזה מינון להשתמש

מה שאלכוהול לא ירפא אין לו מרפא

אלון coZary's picture
Offline

Location

זכרון יעקב
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 02/24/2010

עונג שבת,

הסיפור הוא פשוט מאד...
וזה ממש על קצה המזלג:
אתה צריך להגיע ל ph מסויים במא נגיד בין 5.2 - 5.6
המאש בסופו של דבר הוא תערובת של מרכיבים עם ph שונה
מים קשים - סביבה בסיסית - ph גבוה
לתת קלוי - מרכיב חומצי - ph נמוך
אחד מאזן את השני וסיכוי טוב שתגיע לתווח ph הרצוי

סודה לשתייה מוסיפים למים רכים/מזוקקים/אוסמוזה
כדי לאזן חומציות של לתת קלוי. לא! מוסיפים סודה לשתיה למיים קשים
לסיכום, אם יש לך מים קשים או קשים מאד ואתה עושה סטואוט אל תוסיף למים כלום

אם אתה רוצה להיכנס לנושא טיפול במים ישנו מאמר מאד מפורט בבלוג של המבשלן

http://www.hamivshelan.com/?p=1481

אלון


Jeans Brewery's picture
Offline

Location

beer sheva
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 10/25/2010

היי גלעד,

קרבונט זה בופר ששומר על PH באיזור 8.1 בדרך כלל הוא נמצא במים קשים בשפע כקלציום קרבונט. מה שכן, תתפלא בבאר שבע המים לא כל כך קשים כמו שנדמה לך כי כ-60% (אם אני זוכר נכון) מגיע ממכון ההטפלה של אשקלון. השאר (הקשה) מהאקוויפר. בכל אופן אני חושב שהמים בארץ מצויינים לסטאוט.

http://www.facebook.com/JeansBrewery

שיטה-בירה מדברית מעת Jean's Brewery