טעם מתכתי מאוחר - בעיית מיים

21 תגובות [לתגובה האחרונה]
Offline

Location

Ovadia HaNavi 12
Kfar Saba
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 10/26/2010

שני הבאצ'ים האחרונים (והיחידים עד כה) נהרסו עם טעם מתכתי חזק - אפטרטייסט שנשאר כמה דקות טובות בפה והורס את כל הטוב שהגיע בלגימה הראשונה. הבירות יצאו טוב למעט התחושה החריפה הבלתי נסבלת - מעדיף לשתות כל דבר אחר חוץ מהבירה שלי :-( ולא, הטעם לוואי לא "מתרכך" עם הזמן (חודשיים מאז הבאצ' הראשון בוקבק, עדיין זה זוועה).

שני הבאצ'ים בושלו בשיטות שונות, כלים שונים, תסיסה שונה. הדבר המשותף היה מיים, דליי הפלסטיק, סניטציה ע"י יודופור, כלי המדידה. לדעתי אין מצב לזיהום, אני די מגזים עם הסניטציה.

הבאצ' הראשון היה בעל טעם מתכתי יותר מודגש מהשני. זה היה בישול עם רכז ו גרעיני קאראמל 60, הכל הלך טוב, תסיסה בטמפ' קצת גבוהה - 26~27 מעלות.

באצ' שני אול גריין ניסוי סט כלים חדש, בישול בשקית מאש של כל כמות המיים בבת אחת. קירור עם צ'ילר. די הרבה כשות + dry hops שבוע לפני הסוף. תסיסה בטמפ' מבוקרת 18~19 מע'.

חיפושים ברשת והתייעצות עם חברים ובועז (תודה על הסבלנות) מובילה למסקנה כי למיים יש כרנאה עודך מתכות אשר גורמות לטעמי הלוואי. לא עשיתי שום מדידות לאיכות המיים, לעירייה אין נתונים מפורטים על מרכיבי המיים. יש לי גם תחושה שזה די משתנה מיום ליום.

אני יכול לנסות לסננן או להשתמש במיים "מינראליים". ייתכן ויש לי רגישות מיוחדת, לעיתים אני מזהה קצת טעמים מתכתיים בבירות אחרות - בוטיק ישראליות. 

מה אני עושה ?

 

Location

בנימינה
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

תעשה בץ' עם מים מינרליים ונראה אם החשד במים מוצדק

 

איפה אתה גר?

דותן's picture
Offline

Location

חרש משה
רחובות
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 12/24/2010

Metallic
Metallic flavors are usually caused by unprotected metals dissolving into the wort but can also be caused by the hydrolysis of lipids in poorly stored malts. Iron and aluminum can cause metallic flavors leaching into the wort during the boil. The small amount could be considered to be nutritional if it weren't for the bad taste. Nicks and cracks ceramic coated steel pots are a common cause as are high iron levels in well water. Stainless steel pots will not contribute any metallic flavors. Aluminum pots usually won't cause metallic flavors unless the brewing water is alkaline with a pH level greater than 9. Shiny new aluminum pots will sometimes turn black when boiling water due to chlorine and carbonates in the water.

 

ציטוט מגון פאלמר.. יש כמה סיבות אפשריות.

Offline

Location

Ovadia HaNavi 12
Kfar Saba
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 10/26/2010

אני מכיר את הפסקה הזאת של פאלמר. זה מה שחשבתי לבאצ' הראשון, חימצון רכז. הבאצ' השני שמציג תופעה דומה טורף ת'קלפים ...

Offline

Location

Ovadia HaNavi 12
Kfar Saba
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 10/26/2010

גר בכ"ס - יש המלצה למיים מינרליים? בד"כ המים בבקבוקים לא בדיוק "מינרליים" אלא סתם מסוננים

נועם - שיבולת's picture

Location

נחל שורק 18
מודיעין
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

מה שבמבצע בסופר

בתסיסה: סייזון , למביק בחבית אלון. בחבית: בלונד בלגי, בלונד סטאוט, פילס, אוקטוברפסט
Offline

Location

Ovadia HaNavi 12
Kfar Saba
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 10/26/2010

מגניב, בתחנת דלק זה עוד יותר זול. מעניין מה השפעת אדי הדלק על הPH של המאש

אוההה יורד גשם ... אני רץ עם הסיר לאסוף מיים מהמרזב ... PH5 בול

Wink

Location

Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 12/13/2011

פילטר מים מסוג "בריטה" סופג מתכות  (לפחות באופן חלקי) ממים

מענין יהיה לקחת מהבירה שהכנתה, לתת לפד"ח לצאת ולהעביר בפילטר

אם הטעם המתכתי נעלם נסה להכין בירה עם מים שעברו קודם בפילטר כזה.

 

אפשרות נוספת היא להשתמש במים ממערכת תת כיורית של אוסמוזה הפוכה

מים כאילה כמעט שאינם מיכילים מתכןת

Offline

Location

Ovadia HaNavi 12
Kfar Saba
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 10/26/2010

נסוי מעניין להעביר את הבירה דרך מסנן. נשאר בקבוק אחד מהבאצ' הראשון. 

אוסמוזה הפוכה מסבכת את התהליך למתחילים (כמוני), שליטה על החזרת המינרלים זה אומנם מעניין אבל פרוייקט בפני עצמו - לא ?

נועם - שיבולת's picture

Location

נחל שורק 18
מודיעין
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

שאלה לכימאים:

היתכן ו

"סניטציה ע"י יודופור" +  "אני די מגזים עם הסניטציה" 

יכולה לגרום לטעמי לוואי?

בתסיסה: סייזון , למביק בחבית אלון. בחבית: בלונד בלגי, בלונד סטאוט, פילס, אוקטוברפסט

Location

Ha'eshel
ramat gan
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 02/12/2010

לא צריך להיות כימאי... אני מזהה טעמי לוואי של חומר חיטוי בהרבה בירות ביתיות (לאו דווקא בשלך...)

יואב

חיים גולן's picture

Location

beer st
ראשון לציון
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 10/29/2012

היי יוליאן שמי חיים מראשון אני עבד בתאגיד המים בראשון לציון
אני אנסה לעזור
שחר שאל שאל שאלה מאוד חשובה הוא שאל איפו אתה גר בכדי לראות האם באיזור שלך יש איזה שהוא בעיה במים
ואם נדע איפו אתה גר נוכל לשאול האם יש מישהו מהאזור שלך שמבשל
ממי ברז ואז נדע האם הטעם המתכתי הוא מהמים או אולי מהצילר שלך או כל דבר אחר
לפני שאתה מבשל שוב שווה לבדוק את הפרמטר הזה
ואם אפשר תוכל לומר לנו איזה כלים החלפת סירים וכו
חיים גולן

חיים גולן

Offline

Location

Ovadia HaNavi 12
Kfar Saba
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 10/26/2010

אני גר בכ"ס, המים כאן די קשים ועמוסים באבנית. זה אמור לעשות טוב לחובבי כשות.  השתמשתי במי ברז ללא סינון. כל הצנרת שלי בבית מורכבת מ-SP, המים באים במגע עם פלסטיק בלבד החל מהחיבור לאספקה העירונית.  

לדעתי הציוד לא אשם כי התופעה חזרה על עצמה עם שני באצ'ים שוני ם לגמרי.

באצ' ראשון: בישול רכז בסיר אלומיניום בן מאתיים שנה ששאלתי מחבר. התירוש בא במגע עם מתכת יחידה שזה הסיר הזה בלבד. קירור באמבטיית מי קרח. תסיסה בפלסטיק, תסיסה בראשוני בלבד.

באצ' שני: מאש ובישול אול גריין בסיר יחיד נירוסטה חדש, צינון עם צ'ילר נחושת חדש. גם הסיר וגם הצ'ילר עברו שתי הרתחות, ראשונה עם קצת חומץ, שניה עם מיים בלבד. הצ'ילר נכנס לתירוש הרותח חמש דקות לפני סיום הבישול. הצ'ילר והמחברים בנויים מנחושת בלבד, אין מהדקים ואין הלחמות.

מתכנן לקנות קיט לבדיקת מים GH ו KH, גשש PH דיגיטאלי. 

 

 

נועם - שיבולת's picture

Location

נחל שורק 18
מודיעין
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

א. תנסה בטצ' ממים מינרליים ותראה מה אתה טועם.

ב. אני אישית החלטתי שאני לא מבין מספיק בטיפול במים ושלצערי אי אפשר לקבל דוחות מים מהרשות המקומית (לא משהו שווה ערך בכל מקרה). ולכן התחלתי לפלטר את המים במסנן פחם וכן להוסיף חומצה לתיקון הPH. מעבר לכך אני מתפלל.

בתסיסה: סייזון , למביק בחבית אלון. בחבית: בלונד בלגי, בלונד סטאוט, פילס, אוקטוברפסט
Offline

Location

Ovadia HaNavi 12
Kfar Saba
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 10/26/2010

המלצה על מיים מינרליים בבקשה

Jeans Brewery's picture
Offline

Location

beer sheva
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 10/25/2010

חיים שלום,

סוף סוף יש כאן מישהו שמבין במים, יש לי שאלה, מכיןן שהיבנתי שקשה עד בלתי אפשרי לקבל פרופיל של מים מהתאגידים המקומיים, אולי אתה יכול לעזור, אני גר בבאר שבע ואשמח מאד לקבל פרופיל של אלו באזור שלי: קלציום, מגנזיום, סודיום; קרבונט ונגזרותיו, סולפט וכלוריד; נחושת, אבץ וברזל; ניטראט וניטריט.

 

 

http://www.facebook.com/JeansBrewery

שיטה-בירה מדברית מעת Jean's Brewery

חיים גולן's picture

Location

beer st
ראשון לציון
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 10/29/2012

היי ז'אן
אני אבדוק לך את זה בשמחה

חיים גולן

דניאל אלמן's picture

Location

כפר דניאל
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/06/2011

טעם מתכתי בדר"כ מצביע על חמצון הבירה,
שים לב בתהליך הבישול שאין בועות אוויר והקצפה של תירוש חם

Theres nothing like a good brew

Offline

Location

Ovadia HaNavi 12
Kfar Saba
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 10/26/2010

HSA, אם לזה התכוונת, לא קורה בטמפ' של 25 מע'. ביצעתי איוורור לאחר הצינון כדי לספק חמצן לשמרים. בזמן הבישול והמאש לא היה איוורור.

 

אלון coZary's picture
Offline

Location

זכרון יעקב
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 02/24/2010

1. מים זה לא הבעיה כאן - טעמי לווי בד"כ מקורם בבעיות בתהליך, טעמים מתכתיים מקורם בד"כ בחימצון או אולי בבעיות תסיסה.
2.לא לעשות בירה ממים מינרליים!!! - לא נכון, לא חכם וגם יקר. כעיקרון עם המים מהברז טעימים לך - אין שום בעיה למבשל מהם בירה, סינום פחם הכי בסיסי להסרת טעמי כלור מספיק
3. טיפול במים יכול (אולי) להפוך בירה בסדר או טובה לבירה מעולה אך לא יהפוך סינדרלה לנסיכה.

אני אישית עושה טיפול יסודי למים והתוצאות מעולות...


אלון coZary's picture
Offline

Location

זכרון יעקב
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 02/24/2010

1. מים זה לא הבעיה כאן - טעמי לווי בד"כ מקורם בבעיות בתהליך, טעמים מתכתיים מקורם בד"כ בחימצון או אולי בבעיות תסיסה.
2.לא לעשות בירה ממים מינרליים!!! - לא נכון, לא חכם וגם יקר. כעיקרון עם המים מהברז טעימים לך - אין שום בעיה למבשל מהם בירה, סינון פחם הכי בסיסי להסרת טעמי כלור מספיק
3. טיפול במים יכול (אולי) להפוך בירה בסדר או טובה לבירה מעולה אך לא יהפוך סינדרלה לנסיכה.

אני אישית עושה טיפול יסודי למים והתוצאות מעולות...


Offline

Location

Ovadia HaNavi 12
Kfar Saba
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 10/26/2010

סיימתי להקשיב לשלושת הפרקים של ג'אמיל ופאלמר על מיים, הבישול במיים מינראליים אפשרי (בארה"ב לפחות) אם המרכיבים ניתנים להבנה ומתאימים לבירה. בארץ אני די בספק שמיים פשוטים מהסופר עדיפים על מי ברז, בד"כ מדובר במיים מסוננים שמורידים מינראליים נחוצים.

המיים בכ"ס טעימים ומומלצים לשתייה ישר מהברז. אני די אובד עצות לגבי בעיות פוטנציאליות בתסיסה וחימצון. 

הבאצ' השני בוצע by the book, תסיסה בטמפ' מבוקרת בתא צינון שבניתי במו ידי העמלות. 

אני אבצע שינוי קטן בשיטה לבאצ' הבא (שבת תפו תפו) עם מי ברז מסוננים דרך מסנן פחם.