שני הבאצ'ים האחרונים (והיחידים עד כה) נהרסו עם טעם מתכתי חזק - אפטרטייסט שנשאר כמה דקות טובות בפה והורס את כל הטוב שהגיע בלגימה הראשונה. הבירות יצאו טוב למעט התחושה החריפה הבלתי נסבלת - מעדיף לשתות כל דבר אחר חוץ מהבירה שלי :-( ולא, הטעם לוואי לא "מתרכך" עם הזמן (חודשיים מאז הבאצ' הראשון בוקבק, עדיין זה זוועה).
שני הבאצ'ים בושלו בשיטות שונות, כלים שונים, תסיסה שונה. הדבר המשותף היה מיים, דליי הפלסטיק, סניטציה ע"י יודופור, כלי המדידה. לדעתי אין מצב לזיהום, אני די מגזים עם הסניטציה.
הבאצ' הראשון היה בעל טעם מתכתי יותר מודגש מהשני. זה היה בישול עם רכז ו גרעיני קאראמל 60, הכל הלך טוב, תסיסה בטמפ' קצת גבוהה - 26~27 מעלות.
באצ' שני אול גריין ניסוי סט כלים חדש, בישול בשקית מאש של כל כמות המיים בבת אחת. קירור עם צ'ילר. די הרבה כשות + dry hops שבוע לפני הסוף. תסיסה בטמפ' מבוקרת 18~19 מע'.
חיפושים ברשת והתייעצות עם חברים ובועז (תודה על הסבלנות) מובילה למסקנה כי למיים יש כרנאה עודך מתכות אשר גורמות לטעמי הלוואי. לא עשיתי שום מדידות לאיכות המיים, לעירייה אין נתונים מפורטים על מרכיבי המיים. יש לי גם תחושה שזה די משתנה מיום ליום.
אני יכול לנסות לסננן או להשתמש במיים "מינראליים". ייתכן ויש לי רגישות מיוחדת, לעיתים אני מזהה קצת טעמים מתכתיים בבירות אחרות - בוטיק ישראליות.
מה אני עושה ?