בירת אלביס

19 תגובות [לתגובה האחרונה]
עמית - מבשלת החלוץ's picture

Location

beer-sheva
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 12/23/2010

אז רעיון שאני וחברה שלי (כבר לשעבר) גילגלנו והיא האמת בישלה בירה שכזו אבל בלעדיי....

מסופר שאלביס - האחד והיחיד היה נהנה לאכול סנדויצ'ים המורכבים מבייקון חמאת בוטנים ובננות

איזה אתגר... להכין בירה שתצליח לתת ביטוי למרכיבים האלה , מי מרים את הכפפה? 

 

אדם - מבשלת JOYA's picture

Location

Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 06/18/2012

אני מוכן לקחת את הצ'אנסה, בואו נררכיב כאן מתכון ביחד מי שרוצה שיזרוק רעיונות וכשנגבש משהו אבשל אותו ואחלק בין היוצרים...

לדעתי הפרופיל של הבירה צריך להיות קליל. (מרירות וגוף קלים וצבע בהיר) את הביקון והחמאת בוטנים להכניס לבישול ואת הבננה להשיג מהשמרים...

הייתי הולך על לתת פילזנר בלבד. שיפורים או דיוקים מישהו?

מה שאלכוהול לא ירפא אין לו מרפא

Location

Ha'eshel
ramat gan
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 02/12/2010

אני מוכן לשתות אותה, זה גם סוג של הקרבה...

יואב

אלון coZary's picture
Offline

Location

זכרון יעקב
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 02/24/2010

+1


אדם - מבשלת JOYA's picture

Location

Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 06/18/2012

Smile זכור שהבטחת...

מה שאלכוהול לא ירפא אין לו מרפא

ליאור - הברון's picture

Location

מזל אריה 2
הוד השרון
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 02/28/2012

בייקון בתוך הבירה?
לא עדיף להשתמש בלתת מעושן?

אדם - מבשלת JOYA's picture

Location

Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 06/18/2012

יש מצב טוב... אבל זה מאבד קצת מהעניין לא?

מה שאלכוהול לא ירפא אין לו מרפא

דניאל אלמן's picture

Location

כפר דניאל
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/06/2011

אני חושב שקרוס בין בירת חיטה לפילסנר יתאים:

בירת חיטה עם 50% חיטה ו-40% פילזנר -10$ מאלט קרמלי כה,כאשר משתמשים בשמרי לאגר והמרירות סביב IBU10 יתנו רק עדין לבוטנים , והחיטה תדגיש את הבננה.
רמת ארומת הכשות צריכה להיות עדינה גם כן בכדי שארומת הבוטנים לא תורגש

ובאופן כללי בירה הולכת טוב עם בייקון

דניאל

Theres nothing like a good brew

דניאל אלמן's picture

Location

כפר דניאל
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/06/2011

אני חושב שקרוס בין בירת חיטה לפילסנר יתאים:

בירת חיטה עם 50% חיטה ו-40% פילזנר -10% מאלט קרמלי כה,כאשר משתמשים בשמרי לאגר והמרירות סביב IBU10 יתנו רק עדין לבוטנים , והחיטה תדגיש את הבננה.
רמת ארומת הכשות צריכה להיות עדינה גם כן בכדי שארומת הבוטנים לא תורגש

ובאופן כללי בירה הולכת טוב עם בייקון

דניאל

Theres nothing like a good brew

אדם - מבשלת JOYA's picture

Location

Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 06/18/2012

דניאל, אחלה רעיון לשלב את החיטה והקרמל, מסכים גם שהכשות צריך להיות נייטרלי בארומות, אבל חושב שמרירות דווקא תאזן את הפרופיל המתוק

של הבוטנים והבננה לטובת הבייקון. במילים אחרות, מרירות ובייקון לאפטר טייסט ובוטנים בננה בפתיחה,

עוד נראה איך נצליח להשיג את זה...

יש רעיונות לגבי סוג הכשות?

דרך אגב, לא חושב שקרמל כהה יתאים פה מפני שהוא יוסיף טעמים נוספים מלבד המתיקות

 

מה שאלכוהול לא ירפא אין לו מרפא

עמית - מבשלת החלוץ's picture

Location

beer-sheva
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 12/23/2010

חבר'ה...

תכלס אני שמח שיש התלהבות והכל ומי אני שאגיד משהו על הכיוונים שאליהם לקחתם את הרעיון 

אבל חיטה? פילזנר? מישהו מכם אכל פעם בייקון או חמאת בוטנים ? 

ואני בכלל צמחוני... אבל יודע מהו הטעם והארומה של בייקון . וחמאת בוטנים (לא חושב שחמאת בוטנים עשוייה מבע"ח).

חוצמזה שבננה מהשמרים זה ממש לא ... באופן כללי אני לא חושב שבירה שבה יהיה ארומה או טעם של בייקון ו חמאת בוטנים תצליח לתת מקום לבננה לחדור...

אז אפשר להסתפק בלהכניס איפשהו בננה אמיתית ו "להגיד שיש בבירה בננה"... כי היא לא תצליח לדעתי לבוא לידי ביטוי

הכשות הוא לא חשוב בבירה כזו. האתגר הוא בחומרים לא פשוטים לשימוש בתהליך בישול בירה ושקשה להם להשתלב אחד עם השני.

ס. שמש's picture
Offline

Location

hagaon
pardes hana
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 09/18/2012

בנוגע לבייקון:
קראתי איפושהו שבעבר היו זורקים לחבית התסיסה של הסיידר נתח של בשר חזיר...

בתסיסה: dark boston lager  בחבית:בירת חיטה, רובוסט פורטר. APA, סיידר תפוחים.

ס. שמש's picture
Offline

Location

hagaon
pardes hana
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 09/18/2012

בנוגע לבייקון:
קראתי איפושהו שבעבר היו זורקים לחבית התסיסה של הסיידר נתח של בשר חזיר...

בתסיסה: dark boston lager  בחבית:בירת חיטה, רובוסט פורטר. APA, סיידר תפוחים.

אדם - מבשלת JOYA's picture

Location

Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 06/18/2012

אתה יכול להיזכר בכמויות, אם צוינו בכלל? מה גודל הפרמנטר? כמה גרם בשר...? מה שאפשר ;)

מה שאלכוהול לא ירפא אין לו מרפא

אדם - מבשלת JOYA's picture

Location

Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 06/18/2012

קבלו את המקריות הפואטית שנפלה עליי היום:

http://www.homebrewtalk.com/f12/bananas-peanut-butter-elvis-beer-89842/

מתוך הנחה ששמתם לב לתאריך של פרסום הפוסט... (!)
ment to be, או חרטע? מה דעתכם?

מה שאלכוהול לא ירפא אין לו מרפא

אור וורנר's picture

Location

כפר סבא
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 10/07/2012

חבורה של גאונים! אם יוצאת בירה כזאת אני מזמין את כולם לערב בירה ושירי אלוויס! נעזור לכסות את עלות הבירה!

אני ממליץ לעשות בירת חיטה כדי לקבל את הבננה, ולהחליף חלק מהחיטה בלתת חיטה מעושן. עכשיו בקשר לבוטנים.. באמת שאלה קשה. החבר'ה בקישור רוצים להכניס אשכרה חמאת בוטנים. נראה לי הזוי מדי.

לזרוק בייקון למיכל התסיסה נראה לי מסוכן עקב גידול בקטריות על הבייקון. אלא אם תטגן אותו בשמן עמוק של 150 מעלות למשך כמה שניות ואז מהר תזרוק אותו לתירוש במיכל התסיסה.

אדם - מבשלת JOYA's picture

Location

Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 06/18/2012

הבירה בושלה... בואו לטעום ממנה בדוכן שלי בזמן אמיתי :)

מה שאלכוהול לא ירפא אין לו מרפא

עמית - מבשלת החלוץ's picture

Location

beer-sheva
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 12/23/2010

אני מגיע לארץ רק ב 17 למרץ. איך אפשר לשים את ידיי על טעימה מהבירה המדוברת?

עמית - מבשלת החלוץ's picture

Location

beer-sheva
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 12/23/2010

עד כה אף אחד לא לקח את ה"צ'אנסה".

אדם - מבשלת JOYA's picture

Location

Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 06/18/2012

עמית, צור קשר במידה וישאר בשמחה

מה שאלכוהול לא ירפא אין לו מרפא