אז רעיון שאני וחברה שלי (כבר לשעבר) גילגלנו והיא האמת בישלה בירה שכזו אבל בלעדיי....
מסופר שאלביס - האחד והיחיד היה נהנה לאכול סנדויצ'ים המורכבים מבייקון חמאת בוטנים ובננות
איזה אתגר... להכין בירה שתצליח לתת ביטוי למרכיבים האלה , מי מרים את הכפפה?
אז רעיון שאני וחברה שלי (כבר לשעבר) גילגלנו והיא האמת בישלה בירה שכזו אבל בלעדיי....
מסופר שאלביס - האחד והיחיד היה נהנה לאכול סנדויצ'ים המורכבים מבייקון חמאת בוטנים ובננות
איזה אתגר... להכין בירה שתצליח לתת ביטוי למרכיבים האלה , מי מרים את הכפפה?
אני מוכן לקחת את הצ'אנסה, בואו נררכיב כאן מתכון ביחד מי שרוצה שיזרוק רעיונות וכשנגבש משהו אבשל אותו ואחלק בין היוצרים...
לדעתי הפרופיל של הבירה צריך להיות קליל. (מרירות וגוף קלים וצבע בהיר) את הביקון והחמאת בוטנים להכניס לבישול ואת הבננה להשיג מהשמרים...
הייתי הולך על לתת פילזנר בלבד. שיפורים או דיוקים מישהו?
אני מוכן לשתות אותה, זה גם סוג של הקרבה...
בייקון בתוך הבירה?
לא עדיף להשתמש בלתת מעושן?
יש מצב טוב... אבל זה מאבד קצת מהעניין לא?
אני חושב שקרוס בין בירת חיטה לפילסנר יתאים:
בירת חיטה עם 50% חיטה ו-40% פילזנר -10$ מאלט קרמלי כה,כאשר משתמשים בשמרי לאגר והמרירות סביב IBU10 יתנו רק עדין לבוטנים , והחיטה תדגיש את הבננה.
רמת ארומת הכשות צריכה להיות עדינה גם כן בכדי שארומת הבוטנים לא תורגש
ובאופן כללי בירה הולכת טוב עם בייקון
דניאל
אני חושב שקרוס בין בירת חיטה לפילסנר יתאים:
בירת חיטה עם 50% חיטה ו-40% פילזנר -10% מאלט קרמלי כה,כאשר משתמשים בשמרי לאגר והמרירות סביב IBU10 יתנו רק עדין לבוטנים , והחיטה תדגיש את הבננה.
רמת ארומת הכשות צריכה להיות עדינה גם כן בכדי שארומת הבוטנים לא תורגש
ובאופן כללי בירה הולכת טוב עם בייקון
דניאל
דניאל, אחלה רעיון לשלב את החיטה והקרמל, מסכים גם שהכשות צריך להיות נייטרלי בארומות, אבל חושב שמרירות דווקא תאזן את הפרופיל המתוק
של הבוטנים והבננה לטובת הבייקון. במילים אחרות, מרירות ובייקון לאפטר טייסט ובוטנים בננה בפתיחה,
עוד נראה איך נצליח להשיג את זה...
יש רעיונות לגבי סוג הכשות?
דרך אגב, לא חושב שקרמל כהה יתאים פה מפני שהוא יוסיף טעמים נוספים מלבד המתיקות
חבר'ה...
תכלס אני שמח שיש התלהבות והכל ומי אני שאגיד משהו על הכיוונים שאליהם לקחתם את הרעיון
אבל חיטה? פילזנר? מישהו מכם אכל פעם בייקון או חמאת בוטנים ?
ואני בכלל צמחוני... אבל יודע מהו הטעם והארומה של בייקון . וחמאת בוטנים (לא חושב שחמאת בוטנים עשוייה מבע"ח).
חוצמזה שבננה מהשמרים זה ממש לא ... באופן כללי אני לא חושב שבירה שבה יהיה ארומה או טעם של בייקון ו חמאת בוטנים תצליח לתת מקום לבננה לחדור...
אז אפשר להסתפק בלהכניס איפשהו בננה אמיתית ו "להגיד שיש בבירה בננה"... כי היא לא תצליח לדעתי לבוא לידי ביטוי
הכשות הוא לא חשוב בבירה כזו. האתגר הוא בחומרים לא פשוטים לשימוש בתהליך בישול בירה ושקשה להם להשתלב אחד עם השני.
בנוגע לבייקון:
קראתי איפושהו שבעבר היו זורקים לחבית התסיסה של הסיידר נתח של בשר חזיר...
בנוגע לבייקון:
קראתי איפושהו שבעבר היו זורקים לחבית התסיסה של הסיידר נתח של בשר חזיר...
אתה יכול להיזכר בכמויות, אם צוינו בכלל? מה גודל הפרמנטר? כמה גרם בשר...? מה שאפשר ;)
קבלו את המקריות הפואטית שנפלה עליי היום:
http://www.homebrewtalk.com/f12/bananas-peanut-butter-elvis-beer-89842/
מתוך הנחה ששמתם לב לתאריך של פרסום הפוסט... (!)
ment to be, או חרטע? מה דעתכם?
חבורה של גאונים! אם יוצאת בירה כזאת אני מזמין את כולם לערב בירה ושירי אלוויס! נעזור לכסות את עלות הבירה!
אני ממליץ לעשות בירת חיטה כדי לקבל את הבננה, ולהחליף חלק מהחיטה בלתת חיטה מעושן. עכשיו בקשר לבוטנים.. באמת שאלה קשה. החבר'ה בקישור רוצים להכניס אשכרה חמאת בוטנים. נראה לי הזוי מדי.
לזרוק בייקון למיכל התסיסה נראה לי מסוכן עקב גידול בקטריות על הבייקון. אלא אם תטגן אותו בשמן עמוק של 150 מעלות למשך כמה שניות ואז מהר תזרוק אותו לתירוש במיכל התסיסה.
הבירה בושלה... בואו לטעום ממנה בדוכן שלי בזמן אמיתי :)
אני מגיע לארץ רק ב 17 למרץ. איך אפשר לשים את ידיי על טעימה מהבירה המדוברת?
עד כה אף אחד לא לקח את ה"צ'אנסה".
עמית, צור קשר במידה וישאר בשמחה