מחשבות על חידוש ברוטינת הבישול

5 תגובות [לתגובה האחרונה]
Offline

Location

תל אביב
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 11/12/2012

אהלן,


אני מבשל כבר שנתיים, עשיתי 5 באטצ'ים, 2 אמבר לאגר ו3 אייל..

ולשאלתי:

האם אפשר לבקבק ולגזז בבקבוקים הגדולים של ה750 מ"ל עם פקק רגיל? מישהו ניסה את זה? (בקבוקים כמו של לף 750 מ"ל)

למישהו יש מתכון טוב לקלון של Maredsous triple? מרדסו טריפל  (10% אלכהול..)

תודה!

 

חי

נועם - שיבולת's picture

Location

נחל שורק 18
מודיעין
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

אין שום בעיה לבקבק בבקבוקי 750 מל. אני עושה זאת כל הזמן. מה שכן, יש צורך בפקקי 29 ממ (לעומת הפקקים הרגלים בקוטר 26 מ) וכמו כן פוקק עם פעמון גדול יותר. 

בתסיסה: סייזון , למביק בחבית אלון. בחבית: בלונד בלגי, בלונד סטאוט, פילס, אוקטוברפסט
Offline

Location

תל אביב
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 11/12/2012

אוקיי תודה,

מה לגבי בקבוקי יין? זה יעבוד גם עם פקק שעם?

נועם - שיבולת's picture

Location

נחל שורק 18
מודיעין
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

יש לך פוקק מתאים?

זה יעבוד אבל פקק שעם מיועד למעבר מסויים של חמצן. זה לא טוב לבירה. 

כמו כן, פקק שעם של יין (ולא של שמפניה) לא מיועד להחזיק לחץ. הוא עלול לעוף.

 

בתסיסה: סייזון , למביק בחבית אלון. בחבית: בלונד בלגי, בלונד סטאוט, פילס, אוקטוברפסט
דגן - הדובים's picture

Location

רעננה
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

ביקבקתי בעבר בירה בקבוקי שמפניה וזה דורש מכשיר ששוקל איזה 150 ק"ג, לא מעט מיומנות, פקקי פטריה ו"כלובי" מתכת לסגירת הפקק. לא משהו שאתה יכול לעשות בבית.
אם יש לך חבר שיש לו יקב קטן ועושה גם יין נתזים (יש פה כמה ייננים בפורום לדעתי, לא יודע אם הם עושים גם יין מוגז) - יכול להיות שיהיה לו את הציוד והפרטים הדרושים.

Offline

Location

תל אביב
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 11/12/2012

תודה חברים!


עזרתם