Full Volume EBIAB

21 תגובות [לתגובה האחרונה]
תאריך הצטרפות לפורום: 02/13/2011

שלום לכולם, 

אני מצרף מצגת עם תמונות והסבר על המערכת החדשה EBIAB של מבשלת גבעתיים. 

תודה רבה לרון בובליל שעזר המון בתכנון והרכבת המערכת ! 

אשמח לענות לשאלות ולשמוע תגובות. 

 

לינק למצגת

כי אין כמו בבית

נועם - שיבולת's picture

Location

נחל שורק 18
מודיעין
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

יפה מאד. השק לא מקבל חריכה מגוף החימום?

בתסיסה: סייזון , למביק בחבית אלון. בחבית: בלונד בלגי, בלונד סטאוט, פילס, אוקטוברפסט
רון_ב - ronstar's picture

Location

עמק זבולון 35
מודיעין
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 12/06/2010

מצגת יפה, בהצלחה.

Offline

Location

Ovadia HaNavi 12
Kfar Saba
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 10/26/2010

יפה. 

הערה קטנה למצגת - הגשש טמפ' לא מתחבר ל-SSR. הגשש מתחבר לבקר והבקר מפעיל את ה-SSR. SSR משמעו SOLID STATE RELAY, תכל'ס זה ממסר אלקרוני שמחבר/מנתק את הזרם לגוף החימום שלך. 

רצוי להשתמש בצנרת שמתאימה לטמפ' גבוהה, סיליקון מחוזק (יקר קצת ...)

Location

בנימינה
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

יפה מאוד

לדעתי, בבישול ביתי הסירקולציה מיותרת ומייקרת

בהצלחה

נועם - שיבולת's picture

Location

נחל שורק 18
מודיעין
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

+1

בתסיסה: סייזון , למביק בחבית אלון. בחבית: בלונד בלגי, בלונד סטאוט, פילס, אוקטוברפסט
אלון coZary's picture
Offline

Location

זכרון יעקב
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 02/24/2010

לאיזה נפך בישול מקסימלי מוכנן?

למה הססיר ממוקם כל כך גבוה? איך אתה מוצאי את שק (משקלו יכול להגיע ל 15 קילו)?

המעמד עשוי מעץ???

מבחינה הנדסיתלאניות דעתי המתקן גובוה מידי ללא שום צורך הנראה לעין

בנוסף החומר ממנו עשוי מעמד וגובהו + משקל של הסיר יוצר מבנה לא יציב ובתוספת מים חמים וחשמל מסוכן מאד

 

אלון


Offline

Location

פתח תקווה
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/11/2011

תודה על ששיתפת אותנו.

אני אשמח לדעת איך באמת אתה מחזיק את השק. אני מבשל Partial Mash עם שק, הספיגה היא די גדולה. שק של 3 קילו הופך ל 4.5-5 קילו. להחזיק את זה ידנית זה עוד בגבולות הסביר. יש לך איזה כננת או משהו שיושבת על סטנד?

 

תאריך הצטרפות לפורום: 02/13/2011

אתחיל :

1. נועם- אין חריכה מפני שיש סוג של FALSE BOTTOM שאני ורון עשינו ממגש פיצה מנירוסטה.. עדיין המשאבה שואבת את הBAG טיפה ויש עוד מה לשפר בנושא הזה. לא שמתי תמונה של התחתית המזוייפת אני מבטיח לשים בהמשך וגם הסבר נוסף אם תרצה.

2. יוליאן- קיבלתי את ההארה , תודה.
לגביי הסיליקון זה עדיף אך בשלב הזה הטכנופלקס עושה עבודה טובה .. שידרוג עתידי נחמד יהיה לעבור לצנרת סיליקון . אגב צריך קטרים שונים שלה וזה לא פשוט להשגה בארץ לפי דעתי , תקן אותי אם אני טועה.

3.שחר - המשאבה בהחלט מוסיפה טרחה, אבל בנוסף לסירקולציה מוסיפה גם אופציה ל-וירפול שעובד טוב . זה חשוב שעובדים עם פלייט צ'ילר כמוני.

4.אלון- נפח הסיר 47 ליטר , נפח הבישול 30 ליטר .. כזה שמתאים להתססה בדאמיג'אן של 34 ליטר עם מספיק HEAD SPACE .
הסיבה לגובה היא שאת הקירור אני עושה באמצעים גרביטציונים בלבד ורציתי שגובה הצ'ילר יהיה מעל מיכל ההתססה. יכול להיות שגם אם הצ'ילר יהיה בגובה הרצפה עדיין אצליח להעביר ממנו צינור למיכל ההתססה - במקרה זה עדיף יהיה להנמיך את הRIG. אשמח אם תסביר לי על זה עוד.
השטח בפנים המתקן משמש לאחסון כל ציוד הבירה כאשר אין בישול. לגביי המעמד הוא עשוי עץ הסיר לא יושב עליו ישירות אלא על משטח ייעודי כך שאינו נוגע בו ישירות. שיפור עתידי יכול להיות משטח PVC למשל. לגבי המים והחשמל.. החשמל מאוד מבודד . יש קופסא לכל חיבור ושרוול נצמד על החיבורים. רון ואני עשינו הרבה בדיקות לוודא שאין נזילות וכו' .

5.ציון- כרגע אני מגלגל את השק עם מוט .. אני מאבד כך נפח שהיה יכול לחזור בטיפטוף חזרה לסיר אם היה מוחזק לאורך זמן. כרגע סוג של PULLY זה השיפור הנחוץ ביותר למערכת ואני עובד עליו :)

אם יש עוד שאלות או הצעות אשמח לשמוע

כי אין כמו בבית

נועם - שיבולת's picture

Location

נחל שורק 18
מודיעין
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

שי,

האמת שכל הסיפור נראה גבוה מאד וקשה להגיע לסיר ולשק.

אם ממילא יש לך משאבה, למה שלא תשתמש בא להזרמת התירוש לפלייט צ'ילר ?

בתסיסה: סייזון , למביק בחבית אלון. בחבית: בלונד בלגי, בלונד סטאוט, פילס, אוקטוברפסט
Offline

Location

Ovadia HaNavi 12
Kfar Saba
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 10/26/2010

צנרת פלסטית מוגדרת לפי היצרן לעמידה בטמפ' של עד 60 מעלות. בחום הצינור מתרכך ועלול להתנתק מהחיבור, להתקפל, עם לחץ יתפוצץ (לא נעים באמצע בישול), טעמי לוואי. עם הזמן הצינור נהיה מעורפל ומאבד שקיפותו.

נוזלים קרים אני משתמש בצנרת פלסטית, נוזלים חמים (מעבר ממאש טאן לסיר, עד 75 מעלות) צינור סיליקון - כ 10$ למטר (EBAY). צינור סיליקון אפשר בקלות להרתיח ולהבטיח סניטציה, נוח. צינור PVC עם הזמן מפתח סדקים שיכולים לשכן באקטריות. 

אם אתה ממשיך לעבוד עם פלסטיק מן הסתם תצטרך להחליף לעיתים תכופות יותר. 

תאריך הצטרפות לפורום: 02/13/2011

יוליאן האם קנית מהEBAY? אשמח לקישור אם אפשר.. זה שיפור טוב למערכת.

כי אין כמו בבית

נועם - שיבולת's picture

Location

נחל שורק 18
מודיעין
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

אני מצאתי אתמול אחד שמוכר באיביי. משלוח מארה"ב.
יצא משהו כמו 200 שח ל3 מטר (1/2" פנימי).
אין לי מושג אם זה זול או יקר.
מישהו יודע כמה עולה בארץ? ואיפה קונים באזור המרכז?

בתסיסה: סייזון , למביק בחבית אלון. בחבית: בלונד בלגי, בלונד סטאוט, פילס, אוקטוברפסט
Royi's picture
Offline

Location

עין כרמל
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

חן שמואל - משהו כמו 50 שח למטר + 50 שח משלוח.

בקניית גליל שלם (25 מטר) המחיר נמוך ב 30%.

 
נועם - שיבולת's picture

Location

נחל שורק 18
מודיעין
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

אז איביי זול ב30% מבלי לקנות גליל שלם.

בתסיסה: סייזון , למביק בחבית אלון. בחבית: בלונד בלגי, בלונד סטאוט, פילס, אוקטוברפסט

Location

כפר ויתקין
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 11/15/2010

יש גם בתל אביב
יר גום ב י.ל. פרץ 39 (אזור תחנה מרכזית ישנה) טל 03-6884053
צינור סיליקון 12 מ"מ קוטר פנימי במספר עוביי דופן שונים:
2 ממ ב 25 שח למטר
20 ממ ב 80 שח למטר
אמר שאם יש דרישה יכול גם להביא משהו באמצע (גם בעובי וגם במחיר)

נועם - שיבולת's picture

Location

נחל שורק 18
מודיעין
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

מעולה. טוב לדעת!

בתסיסה: סייזון , למביק בחבית אלון. בחבית: בלונד בלגי, בלונד סטאוט, פילס, אוקטוברפסט
נועם - שיבולת's picture

Location

נחל שורק 18
מודיעין
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

שי, 

מדהים כמה המערכת שלך דומה לזו:

http://www.highgravitybrew.com/productcart/pc/BIAB-Electric-Brewing-Syst...

 

סתם מתוך סקרנות, כמה להערכתך שילמת על הרכיבים שלך?

בתסיסה: סייזון , למביק בחבית אלון. בחבית: בלונד בלגי, בלונד סטאוט, פילס, אוקטוברפסט
תאריך הצטרפות לפורום: 02/13/2011

נועם לגבי השימוש במשאבה , כרגע אני מקרר על בסיס כבידה בלבד . לוקח בערך 15 דקות לקרר קצת פחות מ30 ליטר לטמפ 18-20.
לא חשבתי שיש צורך להשתמש במשאבה בנוסף , יש יתרון נוסף?

הערכה על מחיר :
סיר קיבלתי במתנה --- עלותו 1000 עם מכסה אם אני זוכר נכון.
משאבה מגנטית בדובין ---100 שקלים.
צנרת טכנופלקס - 100 שקלים.
גוף חימום מותאם אישית - 250 שקלים.
אביזרי נירוסטה - 400 שקלים.
בקר +רגש ---250 שקלים.
כבל חשמל , סוויצ' וכו' נניח עוד 100.
בערך 2000 עלות רק של מרכיבים .

כי אין כמו בבית

נועם - שיבולת's picture

Location

נחל שורק 18
מודיעין
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

היתרון של קירור בעזרת המשאבה הוא שלא תהיה תלוי בגרביטציה ותוכל להנמיך את כל הגשטאלט.

בתסיסה: סייזון , למביק בחבית אלון. בחבית: בלונד בלגי, בלונד סטאוט, פילס, אוקטוברפסט

Location

כפר ויתקין
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 11/15/2010

1+ על גשטאלט

ליאור - הברון's picture

Location

מזל אריה 2
הוד השרון
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 02/28/2012

את השק אתה תפרת או קנית מוכן?