שלום לכולם,
אני מצרף מצגת עם תמונות והסבר על המערכת החדשה EBIAB של מבשלת גבעתיים.
תודה רבה לרון בובליל שעזר המון בתכנון והרכבת המערכת !
אשמח לענות לשאלות ולשמוע תגובות.
שלום לכולם,
אני מצרף מצגת עם תמונות והסבר על המערכת החדשה EBIAB של מבשלת גבעתיים.
תודה רבה לרון בובליל שעזר המון בתכנון והרכבת המערכת !
אשמח לענות לשאלות ולשמוע תגובות.
יפה מאד. השק לא מקבל חריכה מגוף החימום?
מצגת יפה, בהצלחה.
יפה.
הערה קטנה למצגת - הגשש טמפ' לא מתחבר ל-SSR. הגשש מתחבר לבקר והבקר מפעיל את ה-SSR. SSR משמעו SOLID STATE RELAY, תכל'ס זה ממסר אלקרוני שמחבר/מנתק את הזרם לגוף החימום שלך.
רצוי להשתמש בצנרת שמתאימה לטמפ' גבוהה, סיליקון מחוזק (יקר קצת ...)
יפה מאוד
לדעתי, בבישול ביתי הסירקולציה מיותרת ומייקרת
בהצלחה
+1
לאיזה נפך בישול מקסימלי מוכנן?
למה הססיר ממוקם כל כך גבוה? איך אתה מוצאי את שק (משקלו יכול להגיע ל 15 קילו)?
המעמד עשוי מעץ???
מבחינה הנדסיתלאניות דעתי המתקן גובוה מידי ללא שום צורך הנראה לעין
בנוסף החומר ממנו עשוי מעמד וגובהו + משקל של הסיר יוצר מבנה לא יציב ובתוספת מים חמים וחשמל מסוכן מאד
אלון
תודה על ששיתפת אותנו.
אני אשמח לדעת איך באמת אתה מחזיק את השק. אני מבשל Partial Mash עם שק, הספיגה היא די גדולה. שק של 3 קילו הופך ל 4.5-5 קילו. להחזיק את זה ידנית זה עוד בגבולות הסביר. יש לך איזה כננת או משהו שיושבת על סטנד?
אתחיל :
1. נועם- אין חריכה מפני שיש סוג של FALSE BOTTOM שאני ורון עשינו ממגש פיצה מנירוסטה.. עדיין המשאבה שואבת את הBAG טיפה ויש עוד מה לשפר בנושא הזה. לא שמתי תמונה של התחתית המזוייפת אני מבטיח לשים בהמשך וגם הסבר נוסף אם תרצה.
2. יוליאן- קיבלתי את ההארה , תודה.
לגביי הסיליקון זה עדיף אך בשלב הזה הטכנופלקס עושה עבודה טובה .. שידרוג עתידי נחמד יהיה לעבור לצנרת סיליקון . אגב צריך קטרים שונים שלה וזה לא פשוט להשגה בארץ לפי דעתי , תקן אותי אם אני טועה.
3.שחר - המשאבה בהחלט מוסיפה טרחה, אבל בנוסף לסירקולציה מוסיפה גם אופציה ל-וירפול שעובד טוב . זה חשוב שעובדים עם פלייט צ'ילר כמוני.
4.אלון- נפח הסיר 47 ליטר , נפח הבישול 30 ליטר .. כזה שמתאים להתססה בדאמיג'אן של 34 ליטר עם מספיק HEAD SPACE .
הסיבה לגובה היא שאת הקירור אני עושה באמצעים גרביטציונים בלבד ורציתי שגובה הצ'ילר יהיה מעל מיכל ההתססה. יכול להיות שגם אם הצ'ילר יהיה בגובה הרצפה עדיין אצליח להעביר ממנו צינור למיכל ההתססה - במקרה זה עדיף יהיה להנמיך את הRIG. אשמח אם תסביר לי על זה עוד.
השטח בפנים המתקן משמש לאחסון כל ציוד הבירה כאשר אין בישול. לגביי המעמד הוא עשוי עץ הסיר לא יושב עליו ישירות אלא על משטח ייעודי כך שאינו נוגע בו ישירות. שיפור עתידי יכול להיות משטח PVC למשל. לגבי המים והחשמל.. החשמל מאוד מבודד . יש קופסא לכל חיבור ושרוול נצמד על החיבורים. רון ואני עשינו הרבה בדיקות לוודא שאין נזילות וכו' .
5.ציון- כרגע אני מגלגל את השק עם מוט .. אני מאבד כך נפח שהיה יכול לחזור בטיפטוף חזרה לסיר אם היה מוחזק לאורך זמן. כרגע סוג של PULLY זה השיפור הנחוץ ביותר למערכת ואני עובד עליו :)
אם יש עוד שאלות או הצעות אשמח לשמוע
שי,
האמת שכל הסיפור נראה גבוה מאד וקשה להגיע לסיר ולשק.
אם ממילא יש לך משאבה, למה שלא תשתמש בא להזרמת התירוש לפלייט צ'ילר ?
צנרת פלסטית מוגדרת לפי היצרן לעמידה בטמפ' של עד 60 מעלות. בחום הצינור מתרכך ועלול להתנתק מהחיבור, להתקפל, עם לחץ יתפוצץ (לא נעים באמצע בישול), טעמי לוואי. עם הזמן הצינור נהיה מעורפל ומאבד שקיפותו.
נוזלים קרים אני משתמש בצנרת פלסטית, נוזלים חמים (מעבר ממאש טאן לסיר, עד 75 מעלות) צינור סיליקון - כ 10$ למטר (EBAY). צינור סיליקון אפשר בקלות להרתיח ולהבטיח סניטציה, נוח. צינור PVC עם הזמן מפתח סדקים שיכולים לשכן באקטריות.
אם אתה ממשיך לעבוד עם פלסטיק מן הסתם תצטרך להחליף לעיתים תכופות יותר.
יוליאן האם קנית מהEBAY? אשמח לקישור אם אפשר.. זה שיפור טוב למערכת.
אני מצאתי אתמול אחד שמוכר באיביי. משלוח מארה"ב.
יצא משהו כמו 200 שח ל3 מטר (1/2" פנימי).
אין לי מושג אם זה זול או יקר.
מישהו יודע כמה עולה בארץ? ואיפה קונים באזור המרכז?
חן שמואל - משהו כמו 50 שח למטר + 50 שח משלוח.
בקניית גליל שלם (25 מטר) המחיר נמוך ב 30%.
אז איביי זול ב30% מבלי לקנות גליל שלם.
יש גם בתל אביב
יר גום ב י.ל. פרץ 39 (אזור תחנה מרכזית ישנה) טל 03-6884053
צינור סיליקון 12 מ"מ קוטר פנימי במספר עוביי דופן שונים:
2 ממ ב 25 שח למטר
20 ממ ב 80 שח למטר
אמר שאם יש דרישה יכול גם להביא משהו באמצע (גם בעובי וגם במחיר)
מעולה. טוב לדעת!
שי,
מדהים כמה המערכת שלך דומה לזו:
http://www.highgravitybrew.com/productcart/pc/BIAB-Electric-Brewing-Syst...
סתם מתוך סקרנות, כמה להערכתך שילמת על הרכיבים שלך?
נועם לגבי השימוש במשאבה , כרגע אני מקרר על בסיס כבידה בלבד . לוקח בערך 15 דקות לקרר קצת פחות מ30 ליטר לטמפ 18-20.
לא חשבתי שיש צורך להשתמש במשאבה בנוסף , יש יתרון נוסף?
הערכה על מחיר :
סיר קיבלתי במתנה --- עלותו 1000 עם מכסה אם אני זוכר נכון.
משאבה מגנטית בדובין ---100 שקלים.
צנרת טכנופלקס - 100 שקלים.
גוף חימום מותאם אישית - 250 שקלים.
אביזרי נירוסטה - 400 שקלים.
בקר +רגש ---250 שקלים.
כבל חשמל , סוויצ' וכו' נניח עוד 100.
בערך 2000 עלות רק של מרכיבים .
את השק אתה תפרת או קנית מוכן?