EPA מבית מבשלת אדמוני.

25 תגובות [לתגובה האחרונה]
Offline

Location

קיבוץ גלויות 22
חדרה
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 04/24/2010

 

 

BeerSmith Recipe Printout - http://www.beersmith.com

Recipe: EPA

Brewer: Nimrod Admoni 

Style: English Pale Ala

TYPE: All Grain

Taste: (35.0) Name - Original

 

Recipe Specifications

--------------------------

Batch Size: 19.00 L      

Boil Size: 24.00 L

Estimated OG: 1.049 SG

Estimated Color: 6.0 SRM

Estimated IBU: 44.4 IBU

Brewhouse Efficiency: 75.0 %

Boil Time: 60 Minutes

 

Ingredients:

------------

Amount        Item                                                 Type          % or IBU      

4.05 kg       Pale Malt (2 Row) Bel (3.0 SRM)            Grain         89 %  

0.50 KG       Caramel/Crystal Malt - 10L                   Grain         11%

36.50 gm      Cascade [7.00%]  (60 min)                 Hops         34.1 IBU      

18.25 gm      Cascade [7.00%]  (20 min)                 Hops         10.3 IBU      

1 Pkgs        SafAle English Ale (DCL Yeast #S-04)      Yeast-Ale                  

 

 

Mash Schedule: My Mash

Total Grain Weight: 4.55 kg

----------------------------

Name              Description                             Step Temp   Step Time   

Step              Add 13.35 L of water at 70.0 C          65.0 C      60 min      

 

Carbonation: 2.5 volumes 133gr of corn sugar in 25c temp.

 

 

בירה בהירה, די סולידית, סוג אחד של כשות, לא מרה מידי ולא חלשה מידי, אני הכי אוהב לשתות אותה בים כשחם מאוד.

 

 

 

 

נועם - שיבולת's picture

Location

נחל שורק 18
מודיעין
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

44 IBU על 1049 OG זה די מר. לפחות בשבילי.

בתסיסה: סייזון , למביק בחבית אלון. בחבית: בלונד בלגי, בלונד סטאוט, פילס, אוקטוברפסט
דגן - הדובים's picture

Location

רעננה
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

נועם - יותר מעניין IBU מול FG (שאני לא רואה במתכון)

דגן - הדובים's picture

Location

רעננה
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

וחוצמזה - אין דבר כזה מריר מידי.

Location

מדליקי המשואות
מעלה אדומים
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 04/05/2010

אז מתי שותים?

Offline

Location

קיבוץ גלויות 22
חדרה
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 04/24/2010

באמת 44 על 1.049 זה דיי מר? באמת?

 

לי זה דווקא סבבה, אבל אפשר להשתמש בכשות יותר חלשה, נגיד Styrian Goldings, שהיא בד"כ 5-5.2 אחוז, ולקבל 30IBU שזה ממש סבבה

Offline

Location

Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

שלום חברים,

אני לא רוצה להשמע משבית שמחות אבל בכל זאת אני רוצה להעיר הערה.

באינטרנט יש אלפי מתכונים לבישול בירה. אפשר ב-10 דקות להגיע בפורום הזה לאלפי מתכונים ולא לזה הכוונה.

אני מציע שכל חבר שמפרסם כאן מתכון יספר עליו משהו כולל הצלחות מיוחדות. המתכונים כאן צריכים להיות מתכונים מצויינים ולא סתאם עוד מתכון. 

לא שאני אומר שהמתכון בשרשור זה לא מוצלח או לא טוב, אני לא יודע. אבל סתאם לזרוק מתכון קאט אנד פייסט מבירסמיט זה לא קולע לכוונת הפורום. זאת דעתי ושיהיה לכולנו סוף שבוע מוצלח מעל לסירים.

נועם - שיבולת's picture

Location

נחל שורק 18
מודיעין
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

גם בנושא זה אני מסכים עם עמנו-אייל.

סתם לצטט מתכון זה לא מעניין. יש אלף מתכונים ברשת.

מה שכן מעניין זה אם מישהו רוצה לנסות מתכון חדש ורוצה לקבל פידבקים על המתכון לפני הבישול.

או אם מישהו רוצה לפרסם מתכון של בירה שיצאה לו מוצלחת ובא לו לשתף.

או אם משיהו השקיע ולקח מתכון מנצח של ג'מיל או פאלמר נניח והמיר אותו למידות מטריות ולמצאי הקיים בארץ.

 

זה רק ה2 אג' שלי.

בתסיסה: סייזון , למביק בחבית אלון. בחבית: בלונד בלגי, בלונד סטאוט, פילס, אוקטוברפסט

Location

בנימינה
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

או אם מישהו רוצה לפרסם מתכון של בירה שיצאה לו מוצלחת ובא לו לשתף.

 

זה בדיוק מה שהוא אמר - לא?

נועם - שיבולת's picture

Location

נחל שורק 18
מודיעין
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

האמת שלא ברור ממה שהוא אמר אם הוא באמת אי עם בישל אותה

בתסיסה: סייזון , למביק בחבית אלון. בחבית: בלונד בלגי, בלונד סטאוט, פילס, אוקטוברפסט
Offline

Location

Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

נועם, אני מתחיל לחשוב שאתה בסדר למרות שיטות הבישול המשונות שלך.

נועם - שיבולת's picture

Location

נחל שורק 18
מודיעין
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

think outside of the box (or the brew kettle)

הבירות שלך מצויינות בזכות שיטות הבישול המסורתיות שלך

הבירות שלי גם לא רעות למרות שיטות הבישול המוזרות שלי.

 

בתסיסה: סייזון , למביק בחבית אלון. בחבית: בלונד בלגי, בלונד סטאוט, פילס, אוקטוברפסט
Offline

Location

Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

נו, אז שנינו שומרי מסורת.

נועם - שיבולת's picture

Location

נחל שורק 18
מודיעין
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

בתסיסה: סייזון , למביק בחבית אלון. בחבית: בלונד בלגי, בלונד סטאוט, פילס, אוקטוברפסט

Location

בנימינה
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

BV קרוב 1.95

לפי איזה נוסחא חישבת BU?

 

בכל מקרה זה לא כל כך גבוה אם מסתכלים על המתכון כ-APA 

למרות שאז היית יכול להנות מעוד מנה כשות בפליימאאוט

והרבה יותר בארומה על חשבון הבוייל

 

 

בקיצור - אם זה טעים לך - טעים גם לנו - מתי שותים?

 

 

Offline

Location

קיבוץ גלויות 22
חדרה
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 04/24/2010

לדגן:

FG הוא 1.008,

אופס שכחתי לכתוב את זה בהודעה כאשר זה הרעיון סביב פרסום המתכון, אופס,

אז המתכון הזה מכוון לאלה שרוצים להתחיל עם AG, הוא פשוט מאוד וללא שום דבר מסבך,

אני מצטער להגיד שעד שנה הבאה לא אצטרף למפגשים מאחר ואני בן 17, אז כרגע אני רק חבר "שלא מן המניין" בקהילה.

מה שמיוחד בבירה הזה שהיא קלילה עם טעמים חזקים, ללא שום תחכום, והיא מתאימה, לפי דעתי, לישיבה מתחת לשמשיה בים עם כוס בירה,

ולכל מי ששאל כן בישלתי אותה, ולפי דעתי היא דיי מוצלחת.

 

 

תום- זאביק's picture
תאריך הצטרפות לפורום: 03/02/2010

וחשבתי שאני הכי צעיר כאן (18)

ארז- בירת הכרמל's picture

Location

חיפה
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/18/2010

מממממממממממ ,עברינות נוער :)

בדיוק אתמול, ארחנו לארוחת ערב את החבר של הבת שלי (17 וחצי) ,סרבתי לתת לו בירה לפני שיואיל להגיע לגיל 18 ,למרות שאני יודע בוודאות שבביתו הפרטי הוא שותה בירה בידיעת הוריו  .

אז................. זה עושה אותי מיושן (כמו שטוענת הבת שלי ) ???

ארז.

 

Location

בנימינה
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

כן, אלא אם כן אתה לא אוהב אותו או שידעת שהוא עומד לנהוג בקרוב או משהו כזה...

נועם - שיבולת's picture

Location

נחל שורק 18
מודיעין
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

ארז,

זה עושה אותך אחראי.

בבית שיעשה מה שהוא רוצה.

אצלך בבית שיעשה מה שאתה מחליט (זה בהקשר לבירה. לגבי הבת שלך, בזה אני כבר לא מבין. לי יש רק בנים).

בתסיסה: סייזון , למביק בחבית אלון. בחבית: בלונד בלגי, בלונד סטאוט, פילס, אוקטוברפסט
תום- זאביק's picture
תאריך הצטרפות לפורום: 03/02/2010

מיושן? זאת לא ההגדרה

קודם כל זכותך להחליט אם אתה נותן לו או לא.

אני לא יודע עד כמה אתם מעודכנים במצב בני הנוער, היום ילדים מגיל 15 משתכרים במסיבות מוודקה ב20 שקל.

אני אישית התנסתי בבית בכל מיני סוגי אלכוהול מגיל מאוד צעיר כדי להמנע מהמצב הנ"ל. אבי העריך (נכון אגב) שאם הוא יתן לי להתנסות בשתיית משקאות אלכוהולים בבית, ההתנסות תהיה הרבה פחות כואבת מאשר ברחוב או באיזה מועדון. כמובן שלא מדובר על להשתכר, אלא בגדר טעימה בלבד.

לכן, אם אי פעם כשאהיה מבוגר, נער מקורב לליבי יבקש ממני לטעום בירה או כל סוג אחר של אלכוהול, אעדיף לתת לו באופן מבוקר לידי מאשר שילך לקנות שישייה בפיצוציה.

Offline

Location

קיבוץ גלויות 22
חדרה
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 04/24/2010

אני חושב שאתה צודק, לא היית צריך לתת לו בירה, בגלל שאתה לא אבא שלו ואתה לא תחליט בשבילו,

ולכן אין לך שום סמכות לתת לו משקה אלכוהולי אפילו אם בשהגחתך

Offline

Location

Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

גם אצלי היה סיפור כזה. ידיד של הבת ביקש לשתות. שלחתי אותו לפאב השכונתי. לא אצלי. בעוד חודשיים כשיהיה בן 18 אולי יקבל בירה. אולי צריך למספר את הבקבוקים, לך תדע מי שותה מה כשאני לא בבית....

אצלי זה עבר בלי מחאות. קבעתי שזה אסור על פי חוק (אני לא ממש בטוח שזה נכון, הרי אין איסור פלילי להשקות ילדים יין בליל הסדר או תינוק בן 8 ימים בברית) והרי לא מתווכחים איתי בעניני חוק ומשפט... (:

כמו במבשלות ויסקי צריך לנעול את מקרר הבירה עם שני מנעולים ולהפריד את המפתחות.

Royi's picture
Offline

Location

עין כרמל
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

מתוך חוק העונשין 193א -

  • אדם שמעודד או משדל קטין שטרם מלאו לו 18 שנה לשתות משקה משכר, דינו הוא מאסר של שלושה חודשים.
     
    כל שאר הסעיפים מתייחסים למכירה. אז מה אנחנו מבינים מזה, מותר או אסור?
 
Offline

Location

Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

לו אני הייתי נזקק לפרש סעיף 193א' לחוק העונשין, הייתי קובע באופן חד משמעי כי כל אבא שמעודד את בנו בכורו (או אחר) הקטין להיות גבר ולשתות X כוסיות יין בליל הסדר הוא עבריין ודינו מאסר של עד שלושה חודשים. ואילו הגברבר (הקטין) שעושה רושם על הבת שלי ומבקש לשתות מהבירה המעולה שמייצר אביה (אני) הוא אחלא גבר ואב ביתי (אני) אזרח שומר חוק והגון, ממש מלח הארץ.  

נועם - שיבולת's picture

Location

נחל שורק 18
מודיעין
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

אצלכם הבעיה מתעוררת רק בליל הסדר,

אבל מה יגידו הדוסים שעושים קידוש כל שישי ואח"כ גם בשבת בבוקר?

אצלינו האשכנזים נוהגים בערב לעשות קידוש על יין או מיץ ענבים [ברכת בורא פרי הגפן] ואילו בבוקר לעיתים עושים קידוש על משקה אלכהולי שאינו מן הגפן [שברכתו שהכל נהיה בדברו]

אצלינו זה בד"כ וודקה או וויסקי, ובימות הפסח בהן אין אוכלים חמץ מקדשים על סליבוביץ'.

(אני לא יודע אם זה מנהג ליטאי או מנהג חסידי, מה שבטוח זה מנהג מעולה). 

 

בקיצור, לומדים לשתות אצלינו מגיל צעיר. אבל אני לא חושב שזה שלילי. זה מבוקר ונשלט. באמת עדיף כך מאשר חבר'ה שקונים שישיה או בקבוק דרעק בפיצוציה ודופקים את הראש.

 

בתסיסה: סייזון , למביק בחבית אלון. בחבית: בלונד בלגי, בלונד סטאוט, פילס, אוקטוברפסט