מבשל חדש, שאלות ועזרה מהחברים.

9 תגובות [לתגובה האחרונה]
תאריך הצטרפות לפורום: 11/14/2012

שלום לכולם,

שמי ערן, חדש וטרי בתחום בישול הבירה.

רכשתי ערכת ציוד מלאה לתחילת דרכי והחלטתי בבישול הראשון לבשל בירת חיטה אשר מתאימה לטמפרטורות בימים אלו.

קראתי שרשורים רבים בפורום על מנת ללמוד את הנושא כמה שיותר וכמובן שאני לומד כל יום עוד..

עדיין יש לי כמה שאלות לתחילת הדרך.

הבישול שעשיתי היה מורכב מלתת נוזלי 3 ק"ג ועוד 1 ק"ג לתת אבקתי.

הכשות הגיע בכופתיות ובמתכון נאמר לא לבשלו עם רשת. הכשות ממש התמוסס במים ככה שאין דרך מן הסתם להוציאוו. התסיסה למעשה מתבצעת עם הכשות בתוכו, האם ככה זה אמור להיות??

השתמשתי במים מינרלים בביישול, האם זה טוב? הכרחי?


אשמח לתשובות,

ערן

דותן's picture
Offline

Location

חרש משה
רחובות
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 12/24/2010

שלום ערן

 

אני מבשל כשות עם חיתול לבן של תינוקות והרבה משלים עם גרב כלשהיא ואז אין בעיה לסנן.
א אתה מבשל ללא רשת יש עניין לסנן את הכשות לפני שמכניסים את התירוש למיכל התסיסה לרוב ע"י מסנן מנירוסטה.

אני מאמין שיצא לך בירה מרה מאוד כיוון שלשים כשות בבירה ללא סינון נקרא dry hoping ולרוב בשיטה זו מכניסים הכשות רק לקראת סוף התיסה או בתסיסה משנית.

כשות אשר יישאר במיכל התסיסה יתפקד כתיון שנשאר יותר מידי בתה.

 

מים מינרלים ע"פ דעתי לא קריטי אך אני גר בקריית שמונה ויש לי נביעות בברז בכל מקרה זה תלוי במקום מגורך ואיכות המים שם.

תאריך הצטרפות לפורום: 11/14/2012

תודה על התגובה,

הבישול נעשה ע"פ מתכון והוראות של רשף ממרכז הבירה.

חבל שבהוראות רשום במפורש שאין צורך לשים את הכשות ברשת ולכן כל הבישול הזה בעצם הלך לעזאזל...

אשמח לקבל ממך מתכון לבירה, כמובן בישול עם לתת נוזלי ואבקתי בנתיים. אני מעוניין מאוד בשלב זה לעשות בישול של בירה בסגנון לף בראון.

תודה,

ערן

נועם - שיבולת's picture

Location

נחל שורק 18
מודיעין
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

ערן,

הבישול לא הלך לעזאזל ולא כלום. אל תהיה דואג.

אין שום בעיה לבשל את התירוש כאשר הכשות חופשית (going comando , תריץ על זה חיפוש בפורום). הכשות ממילא שוקע בתחתית הסיר ואפשר להעביר את התירוש למיכל התסיסה ולהשאיר את מרבית המשקע בסיר. אם בכל זאת המשקע של הכשות הגיע למיכל התסיסה הרי שהוא ישקע שם ולא יגרם כל נזק לפעולת השמרים או לבירה הסופית.

dry hoping היא טכניקה להוספת ארומות נוספות של כשות לבירה ואינה רלוונטית בכלל לעניין עליו אתה שואל.

 

אני לא משתמש בשק עבור הכשות וכמוני עוד מבשלים רבים. יש יתרון לשימוש בשק בכך שהוא מאפשר את הוצאת הכשות מהתירוש לפני ההעברה למיכל התסיסה ללא המתנה לשקיעתו בסיר. ומצד שני, זה לא ממש קריטי בעיני. ממילא הכל שוקע במיכל התסיסה.

 

 

בתסיסה: סייזון , למביק בחבית אלון. בחבית: בלונד בלגי, בלונד סטאוט, פילס, אוקטוברפסט
תאריך הצטרפות לפורום: 11/14/2012

תודה נועם. אני רואה שיש ח'ברה טובים בפורום....

שמח לקבל עזרה.

נחכה לראות מה יצא...נקווה לטוב.

הבישול הבא יהייה משהו בסגנון לף בראון. 

אם יש למישהו מתכון ומלצות עם הוראות בישול אני אשמח..

ערן.

Offline

Location

Ovadia HaNavi 12
Kfar Saba
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 10/26/2010

מבשל בלי שקית ובלי חיתול. פשוט זורק את הכשות פנימה בשיטת "קומנדו". לכשות מבושל היטב יש תרומה למרירות בעיקבות חיבור השמנים שלו למלקולות המיים (איזומר). כשות לא מבושל מוסף בזמן התסיסה (DRY HOPING) תורם לארומה ואולי טיפה למה שנקרא PERCEIVED BITERNESS. אישית אני שורף לא מעט כסף על DRY HOPPING, נפוץ בבירות אמריקאיות. אל תדאג, זה יצא מגניב 

יש טונה של מתכונים ברשת, חפש בגוגל בתור התחלה מתכונים מבוססי רכז - BREW RECIPES EXTRACT 

 

Jeans Brewery's picture
Offline

Location

beer sheva
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 10/25/2010

היי,

אני רק רוצה להוסיף על כל מה שנאמר שכדאי לא להעביר את הג'יפה שבתחתית הסיר למיכל תסיסה

http://www.facebook.com/JeansBrewery

שיטה-בירה מדברית מעת Jean's Brewery

תאריך הצטרפות לפורום: 11/14/2012

אז בעצם בסוף הבישול בסיר מה התהליך שאני אמור לעשות?
במידה ואני מבשל בסיר ללא ברז, איך אני מעביר את הנוזל למיכל התסיסה ללא המשקעים?

ס. שמש's picture
Offline

Location

hagaon
pardes hana
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 09/18/2012

אם הסיר לא גדול במיוחד, אפשר לשפות את התירוש למיכל התסיסה דרך רשת נירוסטה עדינה.
הג'יפה ששוקעת בתחתית הסיר תישאר שם אם תעשה את התהליך בעדינות.
לקראת הסוף, כשהנוזל מתחיל להיות מלוכלך (או רגע קודם) מפסיקים את ההעברה.

חוץ מזה. לעשות ברז לסיר זה סיפור לא כל כך מסובך. יש בפורום כמה הסברים.
היתרונות ברורים

בהצלחה

בתסיסה: dark boston lager  בחבית:בירת חיטה, רובוסט פורטר. APA, סיידר תפוחים.

Offline

Location

פתח תקווה
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/11/2011

אתה יכול להשתמש במסננת נירוסטה גדולה שעברה חיטוי. זה מה שאני עושה כשאני מבשל IPA. על הדרך זה גם מסנן חלק מכל החלבונים שמתגבשים להם בבישול. קח בחשבון שיש נצילות גדולה יותר לכשות אם היא מסתובבת חופשיה בסיר מאשר נמצאת בשקיק קטן.

יצא לי לבשל את אותו מתכון של בירת חיטה שלוש פעמים. אודה ואתוודה שלא הצלחתי לשחזר במדויק את התנאים, הטמפרטורה הייתה שונה ב 3 מעלות, הכשות הייתה פעם tettnang ופעם Hallertau Mittelfruh, אבל היה אותו אחוז של חומצות אלפא. בפעם הראשונה הכשות הייתה חופשית בסיר ונכנסה למיכל התסיסה. בפעם השניה הייתה בשקיק שיצא עם סיום הבישול. בפעם השלישית חופשית בסיר, וסוננה בזמן ההכנסה למיכל התסיסה בעזרת מסננת. התוצאות היו די צפויות מבחינת מרירות.

תסלח לי אם אני סוטה מהנושא, אחרי אותם בישולים, עברתי מהשמרים של fermentis לאלה של danstar ואני חייב לומר שההבדל היה משמעותי יותר, ואהבתי יותר את הטעם של הבירה עם שמרי danstar. אציין שהבירה עם danstar תססה באיזור ה 17 מעלות ואלה עם הפרמנטיס בטמפרטורה 20 מעלות, וגם לכך יש השפעה...

לסיכום מנסיוני האישי והצנוע בלבד: הכשות ששמים בוייצן היא יחסית מעטה וברמת מרירות מועטה. בין אם תשאיר ובין אם לא, הבירה תצא טובה ולכל היותר על הצד המריר יותר של הסקאלה. ומה שישפיע יותר על הטעם זה טריות הדגנים, הרכז, השמרים וטמפרטורת התסיסה.