שלום לכולם,
בירת חיטה בתסיסה של שבוע בטמפרטורה של 20 מעלות.
לקחתי היום אחרי 8 ימים מדידה ראשונה בהידרומטר. צפיפות התחלתית היתה 1.05. במדיה היום הצפיפות היא 1.014.
אני יקח מחר מדידה נוספת לראות אם התסיסה הסתיימה.
שאלות.... האלכוהול כרגע לפי מה שאני מבין הוא כמעט ולא קיים, האם הוא בעצם "נבנה" בבקבוק בשלב התסיסה השנייה עם הסוכר??
האם הערכים במדידה הם בסדר? אני מתכוון לבקבק בכל מקרה לא לפני יום שלישי רביעי ככה שזה 10-11 ימים של תסיסה.
תודה,
ערן
מדידות בסיום תסיסה
ערן,
לפי המחשבון שבסרגל העליון כאן בפורום, הABV של הבירה שלך הוא 4.63%. אחלה בירה.
FG של 1.014 הוא בסדר גמור אך זה תלוי בסגנון הבירה.
לאחר הביקבוק אין "תוספת" של אלכוהול (טיפה אולי מהסוכר שנוסף לביקבוק אבל זה זניח).
אתה יכול לבקבק בשקט.
ערן,
אתה צריך לבחון את זה ככה:
1. לחשב מה האטניואיישן (attenuation) הנוכחי שלך = מה אחוז הסוכרים שפורקו על ידי השמרים. החישוב הוא פשוט: כמה נקודות ירדו (במקרה שלנו 50-14=36) מחולק במספר הנקודות ההתחלתי (50). כך שהאטניואיישן במקרה שלך = 72%
2. להעריך אם זה סביר לאור השמרים שעשית בהם שימוש, שיטת הבישול (רכז/AG) והרכב הגרעינים ובמקרה של AG - גם טמפרטורת המאש.
ועכשיו למקרה הספציפי שלך:
אם מדובר במתכון חיטה קלאסי, למעלה מ-90% מהלתת הוא לתת בסיס (חיטה/שעורה), והשמרים הם כנראה WB-06 של פרמנטיס (נכון?). אם כן - זה grain bill שמייצר מרכיב סוכרים תסיסים גבוה (=high attenuation) ואלה שמרים שבדרך כלל מצליחים לפרק חלק גדול מהסוכרים (שוב -high attenuation). אם מדובר בבישול עם רכז, זה יוריד קצת את האטניואיישן המצופה אבל לאור כל המכלול (ויש פה הרבה הנחות שאני לא יודע אם נכונות) אני הייתי מצפה לאטניואיישן של כ-80%, ול-FG של כ-1.010. על פניו 1.014 נשמע לי קצת גבוה.
עוד על אטניואיישן:
http://braukaiser.com/wiki/index.php?title=Understanding_Attenuation
דגן,
אני ניסיתי להרגיע אותו ואתה סתם מלחיץ...
צודק, כמובן, אבל מלחיץ.
לכל אחד יש תפקיד. אני מלחיץ, אתה מרגיע.
העיקר שאנחנו נהנים (:
כל מה שנכתב נכון וטוב. אבל, הבדיקה הפשוטה והיעילה לבדיקת סיום תסיסה היא קריאת הידרומטר זהה במשך יומיים או יותר.
בעיקרון זה כמובן נכון, אבל יכולים להיות מקרים בהם התסיסה "נתקעת" לפני שהסתיימה (ממגוון סיבות). בדיקת הידרומטר לא תיתן אינדיקציה לזה אם לא תדע למה לצפות.
תודה רבה לכולם על התשובות המפורטות....
בנתיים אני יתחיל בבדיקה של קריאה זהה יומיים רצוף...
אחר כך נתחיל ללמוד מעבר לזה...