מדידות בסיום תסיסה

7 תגובות [לתגובה האחרונה]
תאריך הצטרפות לפורום: 11/14/2012

שלום לכולם,
בירת חיטה בתסיסה של שבוע בטמפרטורה של 20 מעלות.
לקחתי היום אחרי 8 ימים מדידה ראשונה בהידרומטר. צפיפות התחלתית היתה 1.05. במדיה היום הצפיפות היא 1.014.
אני יקח מחר מדידה נוספת לראות אם התסיסה הסתיימה.
שאלות.... האלכוהול כרגע לפי מה שאני מבין הוא כמעט ולא קיים, האם הוא בעצם "נבנה" בבקבוק בשלב התסיסה השנייה עם הסוכר??
האם הערכים במדידה הם בסדר? אני מתכוון לבקבק בכל מקרה לא לפני יום שלישי רביעי ככה שזה 10-11 ימים של תסיסה.
תודה,
ערן

נועם - שיבולת's picture

Location

נחל שורק 18
מודיעין
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

ערן,

לפי המחשבון שבסרגל העליון כאן בפורום, הABV של הבירה שלך הוא 4.63%. אחלה בירה.

FG של 1.014 הוא בסדר גמור אך זה תלוי בסגנון הבירה.

לאחר הביקבוק אין "תוספת" של אלכוהול (טיפה אולי מהסוכר שנוסף לביקבוק אבל זה זניח).

אתה יכול לבקבק בשקט.

בתסיסה: סייזון , למביק בחבית אלון. בחבית: בלונד בלגי, בלונד סטאוט, פילס, אוקטוברפסט
דגן - הדובים's picture

Location

רעננה
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

ערן,

אתה צריך לבחון את זה ככה:
1. לחשב מה האטניואיישן (attenuation) הנוכחי שלך = מה אחוז הסוכרים שפורקו על ידי השמרים. החישוב הוא פשוט: כמה נקודות ירדו (במקרה שלנו 50-14=36) מחולק במספר הנקודות ההתחלתי (50). כך שהאטניואיישן במקרה שלך = 72%
2. להעריך אם זה סביר לאור השמרים שעשית בהם שימוש, שיטת הבישול (רכז/AG) והרכב הגרעינים ובמקרה של AG - גם טמפרטורת המאש.

ועכשיו למקרה הספציפי שלך:
אם מדובר במתכון חיטה קלאסי, למעלה מ-90% מהלתת הוא לתת בסיס (חיטה/שעורה), והשמרים הם כנראה WB-06 של פרמנטיס (נכון?). אם כן - זה grain bill שמייצר מרכיב סוכרים תסיסים גבוה (=high attenuation) ואלה שמרים שבדרך כלל מצליחים לפרק חלק גדול מהסוכרים (שוב -high attenuation). אם מדובר בבישול עם רכז, זה יוריד קצת את האטניואיישן המצופה אבל לאור כל המכלול (ויש פה הרבה הנחות שאני לא יודע אם נכונות) אני הייתי מצפה לאטניואיישן של כ-80%, ול-FG של כ-1.010. על פניו 1.014 נשמע לי קצת גבוה.

עוד על אטניואיישן:
http://braukaiser.com/wiki/index.php?title=Understanding_Attenuation

נועם - שיבולת's picture

Location

נחל שורק 18
מודיעין
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

דגן,

אני ניסיתי להרגיע אותו ואתה סתם מלחיץ...Laughing

צודק, כמובן, אבל מלחיץ.

בתסיסה: סייזון , למביק בחבית אלון. בחבית: בלונד בלגי, בלונד סטאוט, פילס, אוקטוברפסט
דגן - הדובים's picture

Location

רעננה
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

לכל אחד יש תפקיד. אני מלחיץ, אתה מרגיע.
העיקר שאנחנו נהנים (:

בועז לנר's picture
Offline

Location

השחר 13
הוד השרון
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 10/28/2011

כל מה שנכתב נכון וטוב. אבל, הבדיקה הפשוטה והיעילה לבדיקת סיום תסיסה היא קריאת הידרומטר זהה במשך יומיים או יותר.

דגן - הדובים's picture

Location

רעננה
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

בעיקרון זה כמובן נכון, אבל יכולים להיות מקרים בהם התסיסה "נתקעת" לפני שהסתיימה (ממגוון סיבות). בדיקת הידרומטר לא תיתן אינדיקציה לזה אם לא תדע למה לצפות.

תאריך הצטרפות לפורום: 11/14/2012

תודה רבה לכולם על התשובות המפורטות....
בנתיים אני יתחיל בבדיקה של קריאה זהה יומיים רצוף...
אחר כך נתחיל ללמוד מעבר לזה...