מדידות בסיום תסיסה

תאריך הצטרפות לפורום: 11/14/2012

שלום לכולם,
בירת חיטה בתסיסה של שבוע בטמפרטורה של 20 מעלות.
לקחתי היום אחרי 8 ימים מדידה ראשונה בהידרומטר. צפיפות התחלתית היתה 1.05. במדיה היום הצפיפות היא 1.014.
אני יקח מחר מדידה נוספת לראות אם התסיסה הסתיימה.
שאלות.... האלכוהול כרגע לפי מה שאני מבין הוא כמעט ולא קיים, האם הוא בעצם "נבנה" בבקבוק בשלב התסיסה השנייה עם הסוכר??
האם הערכים במדידה הם בסדר? אני מתכוון לבקבק בכל מקרה לא לפני יום שלישי רביעי ככה שזה 10-11 ימים של תסיסה.
תודה,
ערן

ליאור - הברון's picture

Location

מזל אריה 2
הוד השרון
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 02/28/2012

למה האלכוהול כמעט ולא קיים? כרגע הבירה שלך מכילה בערך 4.7% אלכוהול.

בתסיסה השניה בבקבוק השמרים מפרקים את הסוכר גם לCO2 וגם לעוד אלכוהול.

נראה לי שהערכים של המדידות הם בסדר.