כיול מקרר תסיסה - דיפרנציאל טמפרטורה

6 תגובות [לתגובה האחרונה]
Offline

Location

פתח תקווה
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/11/2011

שלום,

לאחרונה "התחדשתי" במקרר משומש לתסיסה. מדובר במקרר Lenco בנפח 260 ליטר, למעשה מקרר תורכי מתוצרת Vestel שנמכר גם עם הרבה מדבקות אחרות במותגים אחרים.

המקרר הוא לא No Frost - כלומר צריך להפשיר אותו מעת לעת. הוא עובד בצורה שבה קודם תא ההקפאה מתקרר והקור יורד למטה לתא הקירור.

אחרי ניקיון יסודי (עדיין יש קצת ריק פאנקי בתא ההקפאה, שאני מקווה שיעלם עם סנו פרש למקרר, אבל אין ריח מורגש בתא הקירור), רכשתי בקר של Full Gauge אצל דובין (יותר יקר בהשוואה לבקר האקווריום שמומלץ כאן, אבל נשים את זה בצד).

באפשרותי לכוון את הבקר לטמפרטורה נבחרת ודיפרנציאל בדיוק של 0.1 מעלות צלסיוס.

אני עושה ניסוי כרגע כדי לבדוק מה קורה בדיוק במקרר: לקחתי דלי תסיסה עם מים, וחיברתי אליו את הרגש כאשר הוא מבודד בקלקר ומודבק לדלי עם פלסטר מבודד.

כרגע הבקר מכוון להפסיק את פעולת המדחס כאשר מגיעים לטמפרטורה של 17.5 מעלות ולהתחיל לעבוד כאשר הטמפרטורה מגיעה ל 18.5 מעלות. העניין הוא שכרגע, לאחר הפסקת פעולת המדחס, הטמפרטורה ממשיכה לרדת ל 16.9 מעלות ונעצרת שם.

הטמפרטורה עולה ל 18.5 מעלות אחרי שעה ומשהו בערך, המדחס עובד ל 16 דקות בערך ומגיע ל 17.5, מפסיק לעבוד, הטמפרטורה יורדת ל 16.9, מתחילה לעלות וחוזר חלילה. כלומר, דיפרנציאל של מעלה אחת בבקר מהווה דיפרנציאל אפקטיבי של 1.5.

השאלות העיקריות:

1) האם דיפרנציאל הזה של 1.5 מעלות בפועל סביר לתסיסה מבוקרת של בירה?

2) אם התשובה שלילית, האם להגדיל או להקטין את הדיפרנציאל?

3) האם זמן פעולה של 16 דקות פעם בשעה זה בריא למדחס?

לתשובה מנסיונכם אודה,

ציון

 

Jeans Brewery's picture
Offline

Location

beer sheva
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 10/25/2010

+- מעלה אחת עם זמן השהיה למדחס של 10 דקות בין הפעלה להפעלה זה טוב.

שים לב אם אין אופציה של השהיה למדחס כדאי לחשוב על בקר עם אופציה כזו--->לאקווריום.

http://www.facebook.com/JeansBrewery

שיטה-בירה מדברית מעת Jean's Brewery

אדם - מבשלת JOYA's picture

Location

Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 06/18/2012

נתחיל בזה שיש לך בקר מצוין.

בריא למדחס זה לא, אבל זה בריא לבירה ובשביל זה קנית את המקרר לא?!

בהנחה שקראת את המדריך הפעלה, הייתי ממליץ לך להגדיר במניו כך:

2- 1.0

3- הטמפרטורת מינימום 

4- הטמפרטורת מקס' (תדאג שיהיה תמיד 5 מעלות יותר מהמינימום - זה עקרוני)

כל שאר ההגדרות תשאיר לפי היצרן, מלבד:

8- HOT (תוריד את הספרות מטה עד שתגיע למצב הזה)

 

לאחר מכן לחיצה ארוכה (3,4 שניות) על SET וזה נשמר. תגדיר את הטמפרטורה הרצויה (תדאג שהיא האמצע בין נקודת המינ' והמקס' שהגדרת...)

כך תגיע למצב שהמדחס יפעל ברגע שהטמפ' יורדת במעלה מהמוגדר ועוצר במעלה מעל המוגדר.

 

מקווה שעזר!

בטוח שיש הרבה דרכים להגדיר את זה, אבל אני מצאתי את הדרך הזו הכי טובה, הכי מהירה והכי חשוב מדוייקת בתוצאה :)

מה שאלכוהול לא ירפא אין לו מרפא

Offline

Location

Ovadia HaNavi 12
Kfar Saba
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 10/26/2010

לא מכיר את הבקר שלך ספציפית, אני משתמש בבקר סיני שעובד על 12 וולט. לפי התיאור של התשובות האחרות נראה לי דומה.

אני משתמש בבקר כדי להפעיל תא צינון עם התקן פלטייר. כיוונתי אותו ל 1 מעלה הסטרזיס (מה שאתה מכנה דיפרנציאל), כלומר הקירור פעיל לאורך מעלה בדרך למטה. 

למרות שגוף הקירור שלי אלקטרוני אני חווה את אותה תופעה, ההסטרזיס בפועל מתרחב לכדי מעלה וחצי. לי אין מה לעשות, לא יכול לכוון לפחות ממעלה. הזמן בין הדלקה להדלקה גדול מ 10 דקות.

מה שאתה יכול לעשות כדי להנחית את התופעה זה לדאוג לצימוד טרמי הכי טוב שאתה יכול בין הגשש טמפרטורה לתירוש. התירוש הינו כלי קיבול טרמי גדול וצימוד טוב (נניח גשש בתוך התירוש במקרה הטוב ביותר) יפתור שתי בעיות:

1. הסטרזיס (דיפרנציאל) קרוב למעלה אחת כמכוון בבקר.

2. הגדלת מרווחי הזמן בין הפעלה להפעלה, אריכות חיים למדחס.

נדנדה של מעלה אחת צלסיוס דווקא מועיל לתהליך התסיסה יותר מאשר טמפ' קבועה (שמעתי את זה באחד הפודקסטים של ג'אמיל). לדעתי התירוש שלך לא חווה באמת בתוך הכלי שלו נדנדה של מעלה וחצי אלא פחות.

בהצלחה

 

 

Offline

Location

פתח תקווה
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/11/2011

תודה על העצות והתגובות!

אלון coZary's picture
Offline

Location

זכרון יעקב
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 02/24/2010

הכי חשוב! אתה חייב להצמיד את הרגש של הבקר למכל תסיסה (מה שלא עשית לפי הסבר שלך)

כל השאר פחות קריטי


Offline

Location

פתח תקווה
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/11/2011

אלון, לא רשמתי את זה אבל בהחלט יישמתי את זה. הרגש יושב בתוך חתיכת קלקר שמצד אחד מצמידה אותו למיכל ומצד שני מבודדת, ואני מדביק את זה עם מסקינטייפ שאמור להיות מבודד למיכל.

יוליאן, תודה על התזכורת לגבי המינוח היסטרזיס. את הבדיקה עשיתי עם מיכל שמלא ב 5 ליטר נוזל. כעת  במיכל שמלא ב 19 ליטר של נוזל הטמפרטורה יורדת ב 0.2 מעלות צלזיוס מתחת לטמפרטורה שבה המפסק מפסיק לעבוד, כך שההיסטרזיס בפועל הוא יותר קרוב למה שרציתי וגם לוקח 20 ומשהו דקות לטמרפטורה לרדת במעלה (שזה ההיסטרזיס שקבעתי בבקר).