שלום,
לאחרונה "התחדשתי" במקרר משומש לתסיסה. מדובר במקרר Lenco בנפח 260 ליטר, למעשה מקרר תורכי מתוצרת Vestel שנמכר גם עם הרבה מדבקות אחרות במותגים אחרים.
המקרר הוא לא No Frost - כלומר צריך להפשיר אותו מעת לעת. הוא עובד בצורה שבה קודם תא ההקפאה מתקרר והקור יורד למטה לתא הקירור.
אחרי ניקיון יסודי (עדיין יש קצת ריק פאנקי בתא ההקפאה, שאני מקווה שיעלם עם סנו פרש למקרר, אבל אין ריח מורגש בתא הקירור), רכשתי בקר של Full Gauge אצל דובין (יותר יקר בהשוואה לבקר האקווריום שמומלץ כאן, אבל נשים את זה בצד).
באפשרותי לכוון את הבקר לטמפרטורה נבחרת ודיפרנציאל בדיוק של 0.1 מעלות צלסיוס.
אני עושה ניסוי כרגע כדי לבדוק מה קורה בדיוק במקרר: לקחתי דלי תסיסה עם מים, וחיברתי אליו את הרגש כאשר הוא מבודד בקלקר ומודבק לדלי עם פלסטר מבודד.
כרגע הבקר מכוון להפסיק את פעולת המדחס כאשר מגיעים לטמפרטורה של 17.5 מעלות ולהתחיל לעבוד כאשר הטמפרטורה מגיעה ל 18.5 מעלות. העניין הוא שכרגע, לאחר הפסקת פעולת המדחס, הטמפרטורה ממשיכה לרדת ל 16.9 מעלות ונעצרת שם.
הטמפרטורה עולה ל 18.5 מעלות אחרי שעה ומשהו בערך, המדחס עובד ל 16 דקות בערך ומגיע ל 17.5, מפסיק לעבוד, הטמפרטורה יורדת ל 16.9, מתחילה לעלות וחוזר חלילה. כלומר, דיפרנציאל של מעלה אחת בבקר מהווה דיפרנציאל אפקטיבי של 1.5.
השאלות העיקריות:
1) האם דיפרנציאל הזה של 1.5 מעלות בפועל סביר לתסיסה מבוקרת של בירה?
2) אם התשובה שלילית, האם להגדיל או להקטין את הדיפרנציאל?
3) האם זמן פעולה של 16 דקות פעם בשעה זה בריא למדחס?
לתשובה מנסיונכם אודה,
ציון