שלום לכולם,
עשיתי בישול בירת חיטה מרכז ולתת אבקתי.
הבישול היה 20 ליטר סה"כ אחרי בישול והוספת מים.
יום חמישי ביקבקתי לאחר שבועיים של תסיסה.
מילאתי 45 בקבוקים של 330 מ"מ. חישוב פשוט זה 15 ליטר בקירוב.
מילאתי 3 פעמים משורה של 250 מ"מ כך שזה כמעט עוד ליטר.
זאת אומרת שקיבלתי 16 ליטר בירה אפשר לומר. נשאר בירה במיכל התסיסה עם כל המשקעים מתחת לברז שאת זה לא העברתי, גם במיכל השני נשאר ממש קצת בירה עם משקע.
האם הגיוני פחת של כמעט 4 ליטר או שזה נורמלי?
הוספתי למיכל התסיסה השני 150 גרם סוכר. האם זאת כמות נכונה? בהתחשב בכך שלא באמת היה 20 ליטר אלה פחות כי נשאר עוד במיכל התסיסה הראשון בירה עם משקע.
תוך כמה זמן אני אמור לראות בבקבוקים סימנים של גיזוז?
תודה,
ערן