שלום לכולם, יש איזה דגם שמומלץ לרכוש? חיפוש מעלה הרבה דגמים. אני מניח שצריך אחד עם נוזל נייטרלי לביקורת וכו.
עשיתי חיפוש שלא ממש הצליח
שלום לכולם, יש איזה דגם שמומלץ לרכוש? חיפוש מעלה הרבה דגמים. אני מניח שצריך אחד עם נוזל נייטרלי לביקורת וכו.
עשיתי חיפוש שלא ממש הצליח
זה תלוי...
לאיזו מטרה אתה צריך אותו?
אני משתמש בזה: http://www.ebay.com/itm/Hanna-HI98103-CHECKER-0-14-pH-Meter-ACCURATE-HI-98103-/370344056748?pt=LH_DefaultDomain_0&hash=item563a39d7ac
וגם בזה לגיבוי: http://www.ebay.com/itm/360438694114?ssPageName=STRK:MEWNX:IT&_trksid=p3984.m1439.l2649
נושא של קשיחות המיים הוא נושא כאוב, המים בכ"ס קשים ולא מתאימים לבישול בירות בהירות. משתמש גם ב קיט GH ו-KH לבדיקת ה RA, סידן ומגנזיום.
מד ה-PH שלי דגם זול, הרציניים יותר מעבר לים משמתשים בזה: http://www.ebay.com/itm/HANNA-HI98128-98128-pHep5-pH-temperature-TESTER-METER-/300359954050?pt=LH_DefaultDomain_0&hash=item45eed92e82
שלי לא מודד טמפרטורה ומן הסתם לא מפצה על כך עבור מדידת ה-PH. הדגם היקר מודד טמפ' ומפצה על כך, בנוסף הוא יותר מדוייק - +/- 0.1 לעומת 0.2 בשלי.
ה-PH משתנה כתלות בטמפרטורה (קשור למולקולות מימן), 0.3 PH נמוך יותר ימדד בטמפ' המאש לעומת טמפ' חדר של 20 מע'. מד PH רצוי למדוד בטמפ' חדר אחרת האלקרודה נדפקת. זה מה שאני עושה, מוציא תירוש 15 דקות בתוך המאש, מצנן ומודד.
צריך קליברציה של מד ה-PH לפני שימוש.
צריך תמיסות קליברציה (בד"כ 4.01 ו 7.01), צריך תמיסת אחסון - אלקטרודה צריכה להיות תמיד רטובה. ניתן בד"כ להשתמש ב תמיסה ניטראלית 7.0 לאחסון.
תיקון PH למאש זה כבר סרט אחר, פעם אחרונה קניתי את כל המאלט החומצי (לקטית) שנשאר אצל רשף :-(
יש לי מדיד פשוט חדש לא השתמשתי פעם אחת איתו ב 50 ש"ח פשוט יש לי אחד מקצועי (שקיבלתי) 054-4811033 גידי
יוליאן תודה על התשובה המפורטת. נראה לי שנקנה את המדיד שלך