מחפש בלון חמצן קטן עם ווסת עבור מסיבת שמרים, מאיפה אפשר להשיג?
אבן (פלדה) אוויר אני אתארגן מחו"ל.
מחפש בלון חמצן קטן עם ווסת עבור מסיבת שמרים, מאיפה אפשר להשיג?
אבן (פלדה) אוויר אני אתארגן מחו"ל.
אין צורך בחמצן נקי, יש לי תחושה שזה אפילו יהרוג לך את השמרים, מה שאתה צריך זה משאבת אוויר הכי זולה של אקוואריום ופילטר למניעת כניסה של מזהמים (רצוי 0.2 מיקרון).
לדעתי מיתר...
אבל אם אתה רוצה אני יכול לבדוק לך
צור קשר בפרטי
חוסך לי זמן. תירוש בעל OG גבוה עם רתיחה של 90 דקות משאיר מעט מדי חמצן. איוורור עם משאבת אקוואריום אפשרי, לוקח הרבה זמן להגיע נניח ל 50 PPM. בלון חמצן מקצר את התהליך ל20 שניות בערך. ייתכן וזה OVERKILL, חימצון יתר גם לא עושה טוב (100 PPM) לשמרים. אני אנסה שיטת האקוואריום קודם + מסנן HEPA. נראה שחימצון עם בלון לא טריוויאלי בארץ הקודש, לא מצאתי בלוני חמצן חד פעמיים כמו שיש לחבר'ה בארה"ב ...
התקוונתי שההשקעה בבלון חמצן + ציוד נילווה גדולה ומיותרת
יש שיטות פשוטות יותר
זאת שיטה שלי:
יוליאן,
איך אתה בודק את ריכוז החמצן?
צודק, רתיחה מעל שעה לא משנה הרבה.
חדש לי הקטע של חימצון נוסף לאחר 12 שעות. היה לי הרושם כי חימצון חשוב במחזור הראשון של אורגיית התרבות השמרים. הפזה השניה של תסיסת הסוכרים הפשוטים מגיעה תוך 12 שעות ואפילו פחות, בזמן הזה השמרים לא באמת צריכים חמצן. התמיסה רוויה בCO2 ולא ברור לי תפקיד החמצן כאן.
בדיקה השוואתית עדיין גדולה עלי, עוד לא ננעלתי על תהליך נקי מטעויות כדי לשחזר את עצמי ללא רבב.
לגבי שאר התגובות:
1. אני לא מודד ריכוז חמצן, יש שיטות כימיות לעשות את זה בבית (קצת יותר מסובך ממדידת קשיות RA) אבל זה כבד עליי כרגע.
2. שיטת איוורור נחמדה להשפריץ לכל הכיוונים :-), שווה לנסות לצד שיטת וונטורי (צינור ריקון מחורר חורים קטנים, דרכם התירוש "סוחב" פנימה את האוויר לתוך התמיסה בדרכו ממיכל התסיסה למיכל פריימינג).