לאחר שהקפאתי שמרים שנקצרו מתסיסה למשך כמה חודשים בתמיסת גליצרין, הגיע הזמן לבדוק מה קורה להם אחרי הפשרה.
ובכן שורה תחתונה, זה הצליח!
העברתי מבחנה של כ15 מ"ל שמרים קפואים למקרר להפשרה אטית. אח"כ ל100 מ"ל תירוש בגרביטי של 1.030
התעוררות של השמרים בתירוש הייתה איטית וכמעט שהתיאשתי. אבל, לאחר יומיים החלו סימנים קלושים של תסיסה.
לאחר 3 ימים העברתי לארלנמאייר עם 500 מ"ל תירוש למשך 24 שעות ולאחר מכן הוספתי עוד 1.5 ליטר תירוש לערבול של עוד 24 שעות.
בקיצור, התירוש מריח מעולה וטועם מצויין. השמרים התרבו והכל נראה מבטיח.
אגב, מדובר בשמרים מזן WLP 550 (בלגיים).
השמרים נכנסו לתסיסה הערב (אצל חוב"ץ אחר). עדכונים בהמשך.