מתכון לטריפל חזקה

23 תגובות [לתגובה האחרונה]
אור - הדרים's picture

Location

תל אביב
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 12/21/2011

אני מתכנן לבשל בירה בלגית מסוג טריפל

מצאתי את המתכון הבא

 

 

  • 5.99 kgBelgian Pils 
  • 0.49 kgWhite Wheat Malt 
  • 0.23 kgDextrine Malt 
  • 0.92 kgCandi Sugar Clear 
  • 14.4 gHallertauer Mittelfrüher - 3.3 AA% pellets; boiled 90 min 
  • 14.4 gHallertauer Mittelfrüher - 3.3 AA% pellets; boiled 30 min 
  • 14.4 gEast Kent Goldings - 6.4 AA% pellets; boiled 60 min 
  • 14.4 gHallertauer Mittelfrüher - 3.3 AA% pellets; boiled 15 min 
  •  WYeast 3787 Trappist High Gravity



רציתי לדעת לאיזה שמרים להחליף את מה שרשום כדי שיהיה ניתן להשיג. בארץ
והאם ניתן להשתמש בסוכר רגיל

ליאור - הברון's picture

Location

מזל אריה 2
הוד השרון
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 02/28/2012

השמרים: Safbrew S-33 אמורים להיות מתאימים.

לגבי הסוכר - עדיף שלא, אתה יכול להכין לבד candy sugar לפי המדריך פה: 

http://sciencebrewer.com/2010/04/10/homemade-belgian-candi-sugar/

או לפי המדריך פה:

http://kotmf.com/articles/candisugar.php

אור - הדרים's picture

Location

תל אביב
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 12/21/2011

ראיתי פרסום בנושא ב hbt 

http://www.homebrewtalk.com/f12/candi-sugar-v-table-sugar-72796/

בגלל שמדובר בקנדי שוגר שקוף אפשר להשתמש בסוכר רגיל. ובמהלך הבישול הוא יהפוך לסוכר ה"נכון"

אור - הדרים's picture

Location

תל אביב
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 12/21/2011

לפי המתכון אמורים לקבל 9.8% אלכוהול.  S33 יכולים לעמוד בזה?

 

האחים דופין's picture

Location

אבן יהודה
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 12/03/2011

אין אף חנות לחומרי גלם שמחזיקה שמרים נוזליים בארץ, לפחות לא לפי מיטב ידיעתי,

S-33 הם שמרים יבשים שהם תחליפיים למה שכתוב במתכון,

אם תמצא משהו שמחזיק כאלו שמרים נוזליים אתה מוזמן לעדכן אותי

בכל מקרה עדיף שתעשה סטרטר כדי שהשמרים ימעמדו בכמות הסוכר הזאת,

עדיף סוכר קנדי ושתוסיף אותו יומיים אחרי מזיגת השמרים למיכל התסיסה.

בהצלחה,

עידן

אור - הדרים's picture

Location

תל אביב
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 12/21/2011

רשום שצריך ליישן את הבירה לפחות חצי שנה. האם זה אומר שהיא לא תהיה טובה לשתיה בזמן הזה? 

אלון coZary's picture
Offline

Location

זכרון יעקב
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 02/24/2010

אור,

למה החלטת למבשל דווקא מהסגנון הזה? 10% ABV?

לשאלותך:

S33 יתאימו בהחלט וגם יעמדו בתסיסה, לא צריך סטארטר אבל חימצון טוב - חובה!

  candy shugar - אתה יכול לעשות סוכר אינוורטי - יש מדריךישן בעברית בבלוג של דובים, אבל גם סוכר ביקבוק או אפילו רגיל יעבוד

כן, איל כזה חייב להתיישן לפחות חצי שנה בכדאי שזה יהיה ניתן לשתיה, אני ממליץ לך שלווש שבועות לאחר ביקבוק לפתוח בקבוק כל שבוע וללמוד על התפתחות הבירה מסגנון כזה

 

 

ס"כ המתכון משעמם למדי - ערק עדיף...


אור - הדרים's picture

Location

תל אביב
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 12/21/2011

יש רעיונות. אחרים? את האמת אני הרגשתי שהתפרעתי במתכון הזה...

לא אוהב את הרעיון של לחכות חצי שנה....

 

עמית - מבשלת החלוץ's picture

Location

beer-sheva
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 12/23/2010

אור ,לך עם הלב. ותלמד מכל בישול.

אור - הדרים's picture

Location

תל אביב
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 12/21/2011

בסוף אני אלך על מתכון עם פחות אחוזי אלכוהול.

  • 3.56 kgPilsen 2RS Malt; Castle Malting 
  • 0.89 kgMunich 25 EBC Malt; Castle Malting 
  • 0.13 kgCara 120 EBC Malt; Castle Malting 
  • 0.22 kgCastleCrystal® Malt; Castle Malting 
  • 0.44 kgBiscuit Malt; Castle Malting 
  • 0.33 kgBelgian Candi Syrup; Dark Candi Inc. 
  • 0.33 kgCandi Sugar Clear 
  • 0.22 kgOats Flaked 
  • 24.44 gStyrian Goldings - 5.2 AA% pellets; boiled 60 min 
  • 13.33 gStyrian Goldings - 5.2 AA% pellets; boiled 10 min 
  • White Labs WLP500 Trappist Ale

  • הכנה של סירופ סוכר זהה להכנה של הגבישים? רק מוסיפים את זה מייד לאחר ההכנה לתירוש הרותח?

אור - הדרים's picture

Location

תל אביב
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 12/21/2011

בסוף אני אלך על מתכון עם פחות אחוזי אלכוהול.

 

  • 3.56 kgPilsen 2RS Malt; Castle Malting 
  • 0.89 kgMunich 25 EBC Malt; Castle Malting 
  • 0.13 kgCara 120 EBC Malt; Castle Malting 
  • 0.22 kgCastleCrystal® Malt; Castle Malting 
  • 0.44 kgBiscuit Malt; Castle Malting 
  • 0.33 kgBelgian Candi Syrup; Dark Candi Inc. 
  • 0.33 kgCandi Sugar Clear 
  • 0.22 kgOats Flaked 
  • 24.44 gStyrian Goldings - 5.2 AA% pellets; boiled 60 min 
  • 13.33 gStyrian Goldings - 5.2 AA% pellets; boiled 10 min 
  •  White Labs WLP500 Trappist Ale

  • הכנה של סירופ סוכר זהה להכנה של הגבישים? רק מוסיפים את זה מייד לאחר ההכנה לתירוש הרותח?

 

Offline

Location

אורנית
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 05/29/2010

סירופ סוכר להוסיף לפרמנטר אחרי שלב התסיסה הסוערת

אלון coZary's picture
Offline

Location

זכרון יעקב
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 02/24/2010

אתה יכול להסביר למה?


אלון coZary's picture
Offline

Location

זכרון יעקב
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 02/24/2010

אתה יכול להסביר למה?


אור - הדרים's picture

Location

תל אביב
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 12/21/2011

הסירופ לא יהיה רותח? זה לא יהרוג את השמרים?

דגן - הדובים's picture

Location

רעננה
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

סירופ סוכר אפשר להכין בכמות גדולה ולאחסן גם לזמן ארוך (בצנצנת מחוטאת). אין סיבה ואין הצדקה לעשות שימוש בסירופ חם.

אור - הדרים's picture

Location

תל אביב
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 12/21/2011

זה לא יתמצק שאני מקרר את הסירופ? או שצריך להוסיף יותר מים? וגם איך אני אדע אתה og? אם אני מוסיף כמות לא ידועה של מים?

נועם - שיבולת's picture

Location

נחל שורק 18
מודיעין
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

אתה יכול למדוד גרביטי של הסירופ ולעשות את החישוב.

אני אישית לא טורח. 

בתסיסה: סייזון , למביק בחבית אלון. בחבית: בלונד בלגי, בלונד סטאוט, פילס, אוקטוברפסט

Location

Ha'eshel
ramat gan
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 02/12/2010

היי אור,

קודם כל לגבי השמרים- אני ממליץ על T-58 שיתנו טעם אופייני יותר לבירה בהתאם לסגנון (S33 זה דרעק)

באופן כללי טריפל זה סגנון שמבחינת הלתתים שמשתמשים רצוי לשמור על פשטות, כלומר לתת בסיס בכמות גדולה, איזשהו לתת מיוחד לצבע וזהו. בנוסף אני ממליץ על שימוש בסוכר דמררה שמאוד מתאים לסגנון וזמין.

חשוב מאוד ליישן את הבירה, חצי שנה זה הגזמה אבל 3 חודשים יעשו לה רק טוב

יואב

Offline

Location

אורנית
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 05/29/2010

ג‘מיל המליץ על סוכר פשוט. מה מוסיף הדמררה?

Location

Ha'eshel
ramat gan
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 02/12/2010

הדמררה הוא למעשה סוכר פשוט שיש לו תכולת מסוימת של מולסה. המולסה אינה נאכלת במלואה ע"יע השמרים ומשאירה טעם קרמלי בבירה וגם משפיעה קצת על הצבע

יואב

נועם - שיבולת's picture

Location

נחל שורק 18
מודיעין
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

לי יש מתכון שאני מבשל כבר כמה שנים ללא שינויים דרסטיים. סוג של balgian strong בסביבות 6.5% ABV. כשסוכר פשוט תורם כ10 נקודות גרביטי.

אני מוסיף את הסוכר לתסיסה לאחר כיומיים של תסיסה סוערת. הרעיון הוא לתת לשמרים לעבוד על הסוכרים המורכבים (מאלטוז) ולא להתפנק ולגשת מיד לסוכרים הפשוטים. לאחר שהם פירקו את מרבית המאלטוז, נותנים להם קינוח - סוכר פשוט.

את הסוכר הפשוט (לבן, רגיל) אני ממיס במים ומבשל לחיטוי לכ10-15 דקות. נותן לו להתקרר מעט בסיר מכוסה ומוזג למיכל התסיסה. חצי ליטר סירופ חם ל20 ליטר תירוש לא יהרגו את השמרים ולא יעלו את הטמפ' באופן משמעותי.

לגבי שמרים, יתכן ואוכל לעזור לך.

בתסיסה: סייזון , למביק בחבית אלון. בחבית: בלונד בלגי, בלונד סטאוט, פילס, אוקטוברפסט
Offline

Location

אורנית
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 05/29/2010

בדיוק לזה התכוונתי :-)

Location

בנימינה
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010