כתבה מעניינת על מחקר שהתעסק בקצף של הבירה

7 תגובות [לתגובה האחרונה]
ליאור - הברון's picture

Location

מזל אריה 2
הוד השרון
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 02/28/2012
אלון coZary's picture
Offline

Location

זכרון יעקב
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 02/24/2010

לא הצלחתי להבין כלום מהכתבה...

ליאור, מה להבנתך המסקנות העולות מהכתבה שיכולות לעניין אותנו?


ליאור - הברון's picture

Location

מזל אריה 2
הוד השרון
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 02/28/2012

בגדול הם אומרים שחלק מהחלבונים שיוצרים את הראש של הבירה וגם גורמים לו להשאר הרבה זמן מקורם בדופן התא של השמרים שמתמוסס בבירה כשהשמרים מתים.

כרגע זה לא יותר מידי משמעותי לבישול, אבל אולי בעתיד ישתמשו במידע הזה על מנת לפתח זנים של שמרים שיכילו את החלבון הזה ביתר ואז יהיה יותר קל לקבל ראש טוב לבירה.

אלון coZary's picture
Offline

Location

זכרון יעקב
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 02/24/2010

וואו, באמת מרגש...

אחכה בציפיה לגילוים עתידיים

אבל עד שימציאו את הזן החדש, אגלה לך סוד קטן - תוסיף טיפה חיטה למתכון שלך תקבל יופי של ראש


ליאור - הברון's picture

Location

מזל אריה 2
הוד השרון
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 02/28/2012

ידוע.

דניאל אלמן's picture

Location

כפר דניאל
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/06/2011

בכדי לוודא שאני אקבל ראש יציב בבירה שלי

אני מוסיף 3% לתת חיטה

Theres nothing like a good brew

Location

מדליקי המשואות
מעלה אדומים
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 04/05/2010

אני לא מוסיף חיטה בשביל לשפר את הראש, כי חיטה ממש משפיעה על הטעם ואם זה לא טעם שאני רוצה זה מיותר, אפשר להוסיף קאראפילס או להכביד ביתר כשות ולתת שעורה זה עושה את העבודה...וגם בפרופורציות למתכון.

Location

בנימינה
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

+1