no chill brewing

11 תגובות [לתגובה האחרונה]
נועם - שיבולת's picture

Location

נחל שורק 18
מודיעין
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

רועי, אוריאל,

איך התוצאות של ה no-chill שעשיתם בbrew party?

מעניין לשמוע אם הכל הלך כפי שציפינו?

 

אצלינו (נועם, עודד וערן) לא כל כך. חילקנו את הבירה ל2 ג'ריקאנים. אחד הזדהם.

מסקנות החקירה העלו כי כפי הנראה לא היינו צריכים להניח את המיכלים המלאים בתוך הר הקרח שהיה שם.

עדיף היה לתת לתירוש הרותח לחטא את המיכל (מעבר לחיטוי שעבר עוד קודם למילוי) ולהתקרר בקצב איטי וטבעי (כפי שנשבעים מאות אוסטרלים שהם עושים).

כפי הנראה נשאר שם איזה בקטריון מניאק באחד המיכלים ששמח על אמבטיית הקרח שקיבל (או אולי היו אילו קריוס ובקטוס בכבודם ובעצמם).

בתסיסה: סייזון , למביק בחבית אלון. בחבית: בלונד בלגי, בלונד סטאוט, פילס, אוקטוברפסט
riftin's picture
Offline

Location

מורן
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

שכחת אותי.

אצלי זה עבר בשלום לאחר תסיסה עצבנית במיחד.

להערכתי זה אומר שעברתי את מבחני הקבלה ואני זכאי לאזרחות אוסטרלית :-)

נועם - מבטיח לשלוח גלויה.

 
Royi's picture
Offline

Location

עין כרמל
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

כשהוספתי את השמרים ,כמה ימים אחרי הבישול, זה לא נראה טוב,

היה מין קצף מעל התירוש כאילו התחילה תסיסה, אבל הטעם היה טוב.

 

אני חושד בקריוס ובקטוס לבית משפחת שלו שהתעללו במיכל שלי בזמן שהוא היה בקרח...

 
Offline

Location

Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

כזכור, אני הוספתי את השמרים במקום (על הדשא). כבר בדרך הביתה ראיתי במראה שבנשם התחילה חגיגה של בועות.

בערב היתה חגיגה גדולה יותר. בשבת בבוקר כבר היה שקט (לא היו בועות כלל והקצף על הבירה ירד כמעט לגמרי). בגלל החשש שהטילטולים והטמפ' הגבוהה רצחה לי את רוב השמרים הוספתי עוד מנה. כלום לא קרה. אין סימנים ויזואליים של זיהום. בעוד כמה ימים אבקבק ובאותה ההיזדמנות נטעם. לא יודע אם תצא מזה בירה שתייה, חוויה שלא תשכח, בטוח. 

Location

בנימינה
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

אני לא חושב שטמפרטורה גבוהה כמו שהיתה אצלך הורגת את השמרים - היא פשוט גורמת להם להתנהג מוזר ולהוציא טעמים שלא בטוח שאתה רוצה. הטלטולים מאווררים את התירוש מה שגורם לתסיסה אירובית שונה ממה שקורה אצלך בדר"כ.

אם תצא בירה פצצה - תוכל תמיד להוציא את התירוש והשמרים לטיול באוטו בשלושים מעלות....

Location

Ha'eshel
ramat gan
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 02/12/2010

עמנואל, אתה מלחיץ אותי עכשיו....אחרי שהשתמשתי בצ'ילר שלך לקירור+ תוספות דשא אני מתחיל לחשוש לגורל הבירה....

יואב

Offline

Location

Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

יואב, אני מאחל לך מקרב לב שרק זה ילחיץ אותך.

מה שלא סיפרתי זה שלא נסעתי הביתה אחרי הבישול. הבירה שכבה כמה שעות באוטו.

הצ'ילר לא מהווה בעיה. הוא חוטא היטב גם על ידי וגם על ידך.

דגן - הדובים's picture

Location

רעננה
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

אני הוספתי את השמרים בערב ותוך זמן קצר התחילה תסיסה אכזרית שמנשכה קצת יותר מ-24 שעות ו... זהו. בהמשך היה מידי פעם איזה בלופ. מאחר והתסיסה היתה כל כך קצרה, לקחתי מדידה ויצא 1.022 (התחלתי מ-1.062). עדיין בתסיסה. נראה מבטיח.

נועם - שיבולת's picture

Location

נחל שורק 18
מודיעין
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

תן לה זמן, הגרביטי בטח עוד ירד.

הבלגית האחרונה שלי נתקעה ולא ירדה מחתחת ל1024 (אחרי 10 ימים). העברתי למיכל שניוני והתסיסה המשיכה עד ל1017. לא יודע אם זה קשור אבל אולי השמרים היו צריכים קצת ניעור.

 

בתסיסה: סייזון , למביק בחבית אלון. בחבית: בלונד בלגי, בלונד סטאוט, פילס, אוקטוברפסט

Location

Ha'eshel
ramat gan
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 02/12/2010

צריך פעם לבדוק צפיפות של בירה בלגית שיושנה כמה חודשים בבקבוק (אחרי שהגזים יוצאים) ולראות תכל'ס את ההבדלים בינה ל- FG

יואב

Uriel KaBeer's picture
Offline

Location

Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 03/07/2010

סיפור הבירה שלי:

הדרך הביתה עברה בשלום מיכל התסיסה הכחול עם התירוש החם הוכנס אחר כבוד בתוך סיר הבישול (מזל..)

בבית הנחתי את הסיר עם המיכל בפינה קרירה יחסית.

השבת היתה די חמה ובמוצ"ש יחסית למגע המיכל עדיין היה חם. קרוב ל 23:00 החלטתי להוסיף את השמרים. ונערתי קצת את המיכל כעצתך נועם.

הבירה היתה בצבע בהיר וצלולה מאוד, הטעמים היו מאוד טובים קרובים מאוד למה שתכננתי מתיקות מורגשת עם מרירות גבוהה באפטר טיסט,

מדידת הצפיפות נתנה תווצאה של  1.070 במקום  1.092

בבוקר בשעה 5:00 עדיין לא היו בועות. אבל בערך ב 6:00 התחילה תסיסה רגועה שהפכה במהירה לתסיסה עצבנית מאוד, כולל קצף שיצא מהנשם, מהאטם ודרך מכסה המיכל (שכזכור לא היה ממש אטום עקב הצורך לחתוך חתיכה שנפגעה ואיבדה צורה מהחום בעת העברת הבירה מהסיר למיכל)

החלפתי את האתם והנשם (לאחר חיטוי) והעסק עדיין לא ממש נרגע מזל שהכל היה בתוך הסיר של הבישול.

ההיתי חייב לצאת מהבית וחזרתי רק בלילה, לדברי אשתי התסיסה הזו המשיכה עד בערך 11:00 בבוקר

ביום שני בערב בדקתי את הצפיפות התוצאה היתה 1.008 במקום 1.022 הבירה היתה עדיין טעימה (קצת פחות מהטעימה במוצ"ש) אך במקביל היתה מאוד עכורה.

לאחר שגם ביום רביעי תוצאת מדידת הצפיפות לא השתנתה ולאחר שתכננתי להעביר את הבירה למיכל תסיסה שני לעוד שלושה שבועות עם כ 30 גרם כשות (אמרילו) בקירור העברתי את הבירה אתמול למיכל חדש הוספתי את הכשות והכנסתי לקירור ב 2 מעלות לשלושת השבועות הקרובים,

בקיצור אני משער שהבירה בסדר, הטעמים שלה בסדר גמור רק הליך התסיסה המהיר קצת הלחיץ אותי (אני משער שמזג האויר החם השפיע) וקיצר ביותר משבוע את שלב התסיסה הראשון.

יש לי כ 8% אלכוהול שהתכנון היה לקבל 9% אני משער שהבעייה היתה במאשינג שהיה בטמפרטורה נמוכה בשתי מעלות מהתכנון המקורי.

תודה על ההתענינות,

בשנה הבאה אני משער שאני אעשה את המאשינג בבית ואגיע עם תירוש מוכן לשלב הבישול וזאת עקב הזמן הרב ש"נעלם" לי במהלך יום השישי והלחיץ מאוד את הנהג שלי - אלירן שבזכותו הגעתי לארוע

בני היקר אליחי צילם (אמנם כמעט מבלי לזוז מהכיסא) כ 600 תמונות מקווה למצוא דרך להעלות לכאן בהזדמנות כמה מייצגות


שבת שלום לכולם

אוריאל

Ka-Beer a Nano HomeBrewry

ננו מבשלה ביתית בצפון השומרון

Uriel Sondervan - urison

Location

בנימינה
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

30 גרם אמריליו - דריי הופינג?

 

על איזה גודל בץ'?

למה רק 30?

למה 3 שבועות?

 

ממליץ לך להאזין לזה:

http://thebrewingnetwork.com/shows/Brew-Strong/Brew-Strong-12-08-08-Dry-Hopping