בעיות מיגוז

12 תגובות [לתגובה האחרונה]
האחים דופין's picture

Location

אבן יהודה
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 12/03/2011

אהלן,

פעם ראשונה שאני מגזז בחבית (מושאלת, שלי תגיעה לארץ בחודש הבא).

מגזתי בירת 8% IPA לחבית קורנליוס, בלחץ של 3.5-4 BAR, למשך 3 ימים, אח"כ ביצעתי טסט הבירה יצאאה ללא גזים.

הורדתי לחץ בחבית הפכתי אותה והכנסתי בא גז שוב באותו הלחץ, אחרי שבוע שוב הרצתי טסט לא ושוב הבירה לא מוגזת.

הלחץ בבלון עצמו לא גבוה וכנראה לקראת סיום (הריצו בו משהו כמו 10 חביות).

מה לא בסדר?

האם כדאי לגזז באופן טבעי אם סוכר תירס?

אציין שיש לי עוד חבית שמחכה לגיזוז ואני מתלבט מה לעשות?

(החבית עברה ניקיון וחיטוי, אח"כ העברתי את הבירה לחבית, סגרתי את המכסה וכרגע לא יודע מה לעשות)

תודה,

עידן

האחים דופין's picture

Location

אבן יהודה
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 12/03/2011

ואם מהו יודע איפה ניתן לקנות בלון CO2, חיבורי גז למניהם (ניפלים, שעוונים מפצלים וכו) וברז נחמד

זה יהיה מעולה,

שוב תודה 

אלון coZary's picture
Offline

Location

זכרון יעקב
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 02/24/2010

באיזו טמפרטורה היה הקורני בזמן הגיזוז?

כדי שה CO2 יספג בבירה היא חייבת להיות בטמפ' נמוכה, בסבהיבות 3 מעלות

אם אין לך אפשרות אתה יכול לנסות דרך אחרת - לשקשק את הקורני

תקרא את זה


Location

בנימינה
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

שלושה ימים זה לא מספיק

צריך כשבועיים ב-12 psi

אם אתה ממהר אתה צריך לטלטל

נועם - שיבולת's picture

Location

נחל שורק 18
מודיעין
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

כמדומני ש 1BAR ~ 14PSI 

משמע שעידן הגיז בכ50 PSI

זה המון ואמור להביא את הבירה למצב מוגז די מהר. זאת בהנחה שהיא אכן קרה.

אבל גם בירה חמה (בטמפ' החדר) תוגז בסופו של דבר זה פשוט דורש יותר זמן (או לחלופין לחץ גבוה יותר) 

לכאורה, הטמפ' כאן היא לא הבעיה כי הלחץ הגבוה מפצה על הטמפ הגבוה. יכול להיות שיותר זמן יעזור. יכול גם להיות שאין אטימה מוחלטת בחבית ויש בריחה של גז.

עידן, אם יש לך סטאר סאן, תנסה לרסס ממנו על כל היציאות והאטמים. אם יש בריחה אתה אמור לראות בועות.

בתסיסה: סייזון , למביק בחבית אלון. בחבית: בלונד בלגי, בלונד סטאוט, פילס, אוקטוברפסט
אלון coZary's picture
Offline

Location

זכרון יעקב
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 02/24/2010

אני מגיז בשיטה 30-20-12

24 שעות בלחץ 30 psi

24 שעות - 20 psi

מוריד ל 12 psi, מחכה יום-יומיים והבירה מוגזת

וזה בטמ׳ 4 מעלות

חשוב מאד לציין - זה שבירה מוגזת עדיין לא אומר שהיא מוכנה, עדיין נדרשת תקופת היישון (conditioning)

 

 


נועם - שיבולת's picture

Location

נחל שורק 18
מודיעין
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

אני בד"כ מחבר את הקג לגז בלחץ של 12-14 PSI ומשאיר אותו כך עד שהוא מוגז וגם conditioned . משהו כמו שבועיים עד ארבע שבועות. תלוי בבירה.

בתסיסה: סייזון , למביק בחבית אלון. בחבית: בלונד בלגי, בלונד סטאוט, פילס, אוקטוברפסט
אלון coZary's picture
Offline

Location

זכרון יעקב
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 02/24/2010

באיזו טמפ׳? גם חדר?


נועם - שיבולת's picture

Location

נחל שורק 18
מודיעין
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

לא, לא. רק במקרר. 2-4 מעלות

בתסיסה: סייזון , למביק בחבית אלון. בחבית: בלונד בלגי, בלונד סטאוט, פילס, אוקטוברפסט
האחים דופין's picture

Location

אבן יהודה
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 12/03/2011

הכנסת הגז לחבית היתה בטמפרטורת החדר, המזיגת לכוס הייתה ב 4 מעלות (גם החבית וגם מיכל co2)

בטסט השני שניהם היו בטמפרטורת החדר אבל היה יחסית קר אתמול בערב משהו כמו 15 מעלות

האם אפשר אחרי שבוע פלוס בחבית להוסיף סוכר תירס בשביל תסיסה טבעית?

אלון coZary's picture
Offline

Location

זכרון יעקב
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 02/24/2010

טוב אז טמפ׳ זאת הבעיה כאן...

לגבי הוספת סוכר בשלב הזה - כעקרון זה יכול לעבוד (כמובן אם שמירת כל הכללים)

אבל לא חושב שכדאי לך לעשות זאת,

אם הכל יעבוד כמו שמריך את התוצאות תראה רק עוד שבועיים במקרה הטוב

ואז מה תעשה עם זה לא יצליח?

אני מציע לך להירגע ולנסות שוב רק הפעם כמו שצריך...

אלון


מוטי - pepo's picture
Offline

Location

התאנה
צלפון
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 04/26/2011

ענו כאן את כל התשובות האפשרוית 

האם יש מעבר חופשי ללחץ מהמיכל לק'ג תבדוק האם אין שסתום סגור או אל חוזר הפוך במקרה

אני מניח שאין דליפה אחרת המיכל היה מתרוקן ומעבר לכך ששעון הלחץ הנמוך מראה לך את הלחץ

על פני הנוזל בק'ג שלך

נכון שצריך בערך שבועיים בלחץ ממוצע של 20PSI ב 4 מעלות.... סבלנות 

לדעתי , אם אין לחץ כלל בק'ג ואתה מעוניין להגיז בסוכר תכין תמהיל של דקסטרוזה

בהתאם לרמת המיגוז הרצויה לבירה ופשוט שפוך פנימה וחכה שבועיים

זה יסתדר לך 

Location

נווה אטיב
Neve Ativ
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 07/25/2012

הייתה לי את אותה הבעיה אני מאז מוסיף סוכר ענבים לחבית ... ב BeerSmith יש את החישוב גם יש אפליקציה שנותנת לך . אני לרוב מחשב את זה בחצי לחבית (120 גרם ל 20 ליטר שנכנס לבקבוקים אז אני נותן 60 גרם)

הפיסבוק שלי
http://www.facebook.com/hermonk9