שבת שלום חברים!
אני עובד עכשיו על להקים מבשלה ביתית (צריכה עצמית וחברים, לא רישיון של משרד הבריאות, מכירה ותשלום מיסים על מכירה).
בינתיים השגתי סיר אלומיניום 35 ליטר ומקרר. מאש-טאן אני אבנה מצידנית ומצינור מאריך למדיחי כלים (מה שראיתי שנפוץ פה).
מסיבות של מקום וציוד, אני אקרר בצורה שונה מהרוב:
אני אשים את הצ'ילר בתוך מיכל מלא במי קרח, ואזרים בתוכו את התירוש הרותח כדי שיתקרר עד שיגיע לסוף הצ'ילר. כמה זמן לוקח לי לקרר 25 ליטר של תירוש לטמפרטורת הגשת השמרים איני יודע, אבל תוך כמה נסיונות אתאפס על הנושא.
ראיתי באתר http://www.scope.co.il/catalogue/group/224. אין לא כל כך בטוח מה ההבדל ביניהם לגבי בישול בירה.
אז בואו נסכם את השאלות:
א. למישהו יש ניסיון בצ'ילר כמו שלי? אשמח לקבל חוות דעת.
ב. על סמך הניסיון עם תירוש רותח, מה ההמלצה על אורך וקוטר צינור גוף הקירור?
ג. אם אתם מבינים בחומרים השונים המופיעים שם תחת 'נחושת', אשמח לדעת איזה מהם מומלץ לי.
ד. מישהו מכיר מקום טוב לקנות בו נחושת, ו/או יודע מה הוא מחיר הוגן למטר?
שיהיה לנו בישול נעים,
אור.