בוקר טוב!
הכנתי לפני כחודש ומשהו לאגר גרמני. אחרי שהתסיסה הראשונית עברה בהצלחה, ביקבקנו לתסיסה שנייה.
מחצית מהבאטץ' ישב במקרר שבוע, ואז שבועיים במחסן, ומחצית נשאר שלושה שבועות במקרר.
אתמול פתחתי בקבוק שישב בחוץ, והוא כמעט ולא מוגז. כאילו השמרים אכן התעייפו לי. אבל אז פתחתי עוד בקבוק, מאלה שישבו במקרר במשך כל התסיסה השנייה, והוא מוגז הרבה יותר. למעשה-כמעט ברמה שאליה ציפינו להגיע.
האם מישהו מסוגל להסביר את זה?
אציין פרט אחרון: את הבירה שהייתה בחוץ מזגנו בטמפרטורת הסביבה. די קר בגלל שבלילות קריר , אבל לא כמו זאת שבמקרר.
בתודה,
אור.