יצאה לי תסיסה קצת מוזרה...

3 תגובות [לתגובה האחרונה]
אור וורנר's picture

Location

כפר סבא
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 10/07/2012

בוקר טוב!

הכנתי לפני כחודש ומשהו לאגר גרמני. אחרי שהתסיסה הראשונית עברה בהצלחה, ביקבקנו לתסיסה שנייה.

מחצית מהבאטץ' ישב במקרר שבוע, ואז שבועיים במחסן, ומחצית נשאר שלושה שבועות במקרר.

אתמול פתחתי בקבוק שישב בחוץ, והוא כמעט ולא מוגז. כאילו השמרים אכן התעייפו לי. אבל אז פתחתי עוד בקבוק, מאלה שישבו במקרר במשך כל התסיסה השנייה, והוא מוגז הרבה יותר. למעשה-כמעט ברמה שאליה ציפינו להגיע.

האם מישהו מסוגל להסביר את זה?

אציין פרט אחרון: את הבירה שהייתה בחוץ מזגנו בטמפרטורת הסביבה. די קר בגלל שבלילות קריר , אבל לא כמו זאת שבמקרר.

 

בתודה,

אור.

Offline

Location

אורנית
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 05/29/2010

אור
בחוץ הטמפ. עולה ויורדת. כנראה בירידה השמרים נרדמים ולכן לא פעילים בעלית הטמפ. כלל חשוב בתססה הוא שמירה על טמפ. קבועה.

Location

בנימינה
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

שתי אפשרויות

בעצם שלוש

 

1. בחוץ היה יותר קר מהמקרר (במיוחד בלילה)

2. פקק רופף (פתח עוד בקבוק כדי לוודא)

3. ערבוב לא טוב של הסוכר להגזה

 

 

אור וורנר's picture

Location

כפר סבא
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 10/07/2012

בדיקה מספר שלוש:

בקבוק מהמנה שישבה בחוץ, לאחר שהיה בקירור: בירה טובה, תוססת במידה, ובלי בעיות.

או שפתיחת הבירה כשהיא לא הייתה קרה לא הייתה טובה, או שהיה בקבוק עם פיקוק דפוק.

הייתי הולך על השני...