טוויסט ל-witbier

4 תגובות [לתגובה האחרונה]
ליאור - הברון's picture

Location

מזל אריה 2
הוד השרון
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 02/28/2012

בישלתי לפני שבוע witbier שיבוט של הוגרדן, ונשארו לי גרעינים וכשות בגלל שגודל הסיר שלי קטן ממה שחשבתי.

בכל מקרה חשבתי אולי לבשל את מה שנשאר ולעשות וויטביר על גבי העוגת שמרים שתשאר אחרי הביקבוק, ובגלל שזאת כמות קטנה אז בא לי לנסות איזשהו טוויסט על הוויטביר.

למישהו יש רעיון לטוויסט?

ראיתי שלסמואל אדמס יש וויטביר עם פטל שחור, וגם חשבתי אולי על להוסיף דבש הדרים.

נועם - שיבולת's picture

Location

נחל שורק 18
מודיעין
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

בירת חיטה משתלבת טוב עם פירות בד"כ.

אתה יכול גם לנסות מה שנקרא white IPA

בתסיסה: סייזון , למביק בחבית אלון. בחבית: בלונד בלגי, בלונד סטאוט, פילס, אוקטוברפסט
ליאור - הברון's picture

Location

מזל אריה 2
הוד השרון
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 02/28/2012

לגבי הפירות - כדאי פירות אמיתיים או חליטה בטעם?

אדם - מבשלת JOYA's picture

Location

Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 06/18/2012

אם אתה מתכוון להשתמש בפירות אמיתיים קח בחשבון שאתה מוכרח להתמודד עם החומצה שבהם (חומצה פקטינית) ע"י נוגדינים ספציפיים,

אלא אם אתה מעוניין בטעמים חמוצים כמובן.

http://morebeer.com/search/103784///Pectic_Enzyme

הייתי ממליץ לך לנסות להשיג את הפירותיות שאתה מחפש מהכשות או מהשמרים...

לפעמים גם מהמאש ניתן לחזק טעמים פירותיים כאלה או אחרים, אני הייתי משקיע את המאמץ שלי שם בכול אופן

מה שאלכוהול לא ירפא אין לו מרפא

ליאור - הברון's picture

Location

מזל אריה 2
הוד השרון
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 02/28/2012

אני לא חושב שפקטין משפיע על הטעם אלא על עכירות הבירה, ובבירת חיטה לא כזה משנה לי העכירות. וחומצה פקטינית זה התוצר של האנזים פקטינאז.

http://www.byo.com/stories/wizard/article/section/121-mr-wizard/1635-wha...