שמרים לא עובדים?
כמו שכבר שנו ורבו חכמים, בועות באיירלוק אינן סימן יחד ובלעדי לקיומה של תסיסה. יתכן מאוד שמיכל התסיסה שלך אינו אטום הרמטית ולכן יש ל-co2 אפשרות להשתחרר בדרך אחרת. רוצה להיות רגוע? קח קריאה בהידרומטר ואם תראה שינוי ביחס לקריאה שלקחת עם סיום הבישול אז זה אינדיקציה לא רעה לכך שהתסיסה אכן קורית.
השמרים בסדר גמור
תבדוק עם המכסה אטום
זאת בד״כ מקור לבעיה במיכלי התסיסה הלבנים
תסתכל אם יש שאריות הקצף מעל התירוש, אפילו אפשר לראות דרך דופן הדלי
אם אתה רואה את זה סימן שהכל בסדר גמור
תן לזה עד שבוע ולבקבק
אלון
שלום לך
כמעט בטוח שהכל בסדר.
בעבוע בנשם הוא אנדיקציה לכך שיש בועות בנשם, לא יותר.
בהרבה מקרים יש תסיסה אך אטימה לא מושלמת מאפשר לגז לצאת לא דרך הנשם.
שבוע זה הרבה זמן ויש מצב ששלב התסיסה הסוערת חלף. הסתכל בקו החיבור של הנוזל לדלי אם יש טבעת של שאריות אז אתה כבר אחרי.
אם יש לך הידומטר קך קריאה. יומים של ערכים זהים זה הסימן שהתסיסה נגמרה. אם אין לך עדין הידרומטר תקנה לפעם הבאה ובבישול הזה חכה עוד מספר ימים.
בהצלחה
ציפיתי לביעבוע כי אני משתמש בדיוק באותו הSet up שאני השתמשתי בפעם הקודמת, אז ציפיתי לראות את אותה התוצאה.
אז אתם אומרים שאין לי סיבה לדאוג?
דרך אגב, אני עדיין לא עובד עם הידרומטר.
בבישול הראשון שלי לא רציתי להכנס יותר מידי לעומק הדברים, ובפעם הזאת רציתי לקנות אבל לא היה במלאי בבירדי...
אני פשוט אחכה עד ליום ראשון ואצפה לטוב.
גיא, חבל על ההמתנה שלך.
כפי הנראה הבירה בסדר גמור, כפי שכתבו קודמי.
פשוט תפתח בעדינות את המכסה ותסתכל פנימה.
אתה אמור לראות טבעת של שמרים שהתיבשו בקו גובה הנוזל ואולי עוד כמה ענני שמרי על פני הנוזל. מלבד זה הנוזל בשלב זה אמור להיות די צלול.
אופציה אחרת בהעדר הידרומטר, תוציא דגימא של הנוזל מהברז ותטעם אותה. לאחר עשרה ימים של תסיסה התירוש הופך לבירה. אם טעמת את התירוש לפני התסיסה אתה יודע שהוא מתוק (ואפילו מאד...), תטעם את הבירה אחרי התסיסה, אמור להיות לה טעם של בירה (ז"א, כבר לא כ"כ מתוק). זו אינדיקציה (אמנם מאד בסיסית) להתרחשות התסיסה.
לא התכוונתי לחכות יותר זמן ממה שאני אמור לחכות. התכוונתי להגיד שאני אחכה עד ליום המקורי שבו אני אמור להוציא את הבירה.