כמה מאיתנו באמת מתחשבים בנושא השמרים

11 תגובות [לתגובה האחרונה]
אלירן מבשלת חטאים's picture
תאריך הצטרפות לפורום: 08/03/2012

אני סקרן לדעת, כמה מאיתנו מכינים סטרטר?

מי משתמש בסטיר פלייר (אני בונה אחד).

כמה משתמשים ביותר משתי חבילות שמרים

וכמה בכלל מתחשבים בכמות התאים הנדרשת לבישול

עד היום לא ממש התייחסנו לנושא ורק עכשיו התחלנו לקחת אותו ברצינות

נועם - שיבולת's picture

Location

נחל שורק 18
מודיעין
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

1. אני עושה סטארטר באופן קבוע בעת שימוש בשמרים נוזליים או בשמרים שנקצרו מבטצ' קודם. ויש לי סטירפליט (בשיתוף עם חוב"צ נוסף - לא יצא פעם ששינו היינו צריכים את המכשיר באותו יום)

2. בשימוש בשמרים יבשים אין צורך בסטארטר, זה אפילו מזיק.

3. אני שם שתי שקיות של שמרים יבשים בבישול לאגר. לא יצא לי לשים 2 שקיות בבישול אייל (אבל זה תלוי כמובן ב"גודל" הבירה).

 

בתסיסה: סייזון , למביק בחבית אלון. בחבית: בלונד בלגי, בלונד סטאוט, פילס, אוקטוברפסט
האחים דופין's picture

Location

אבן יהודה
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 12/03/2011

סוגייה מעניינת, תלוי בסוג השמרים שאתה משתמש (נוזליים או יבשים)

ובכמות האלכוהול הרצויייה (מה שנגזר מסוג הבירה שאתה מכין: כל בירה וסוג השמרים שמתאים לה).

שמרים נוזליים מגיעים ללקוח כאשר הם במצב של תרדמת עמוקה ולכן יש צורך להעיר אותם עם סטרטר,

בנוסף אחרי סיום התסיסה הם שוב מצויים במצב של תרדמת (לאחר שהבירה עברה קולד קראש) ואז לבישול הבא צריך להעיר אותם שוב וחוזר חלילה.

גם שמרים יבשים מגיעים בתרדמת אבל יותר קל להעיר אותם, בדר"כ כוס עם מים תעשה את העבודה.

כמו כן בבירות רוויות אלכוהול גם כדאי להכין סטרטר כדי שהשמרים יעמדו בכמות הסוכר ולא יתעייפו מוקדם מידיי וירדמו מבלי לסיים את כל תהליך התסיסה הפטוטנצאלית שלהם.

אם אתה רוצה דוגמאות לסטיר פלייט, אני הכנתי אחד לפני כמה חודשים:
http://zion.e-snif.com/content/diy-stir-plate

בהצלחה!

אלירן מבשלת חטאים's picture
תאריך הצטרפות לפורום: 08/03/2012

תודה אין לי צורך בדוגמאות - זו בניה פשוטה - אני מחווט את הסיפור בקופסת סיגרים כמו שהרבה נוהגים.


נועם תסביר בבקשה את סעיף 2. מה מזיק בדיוק?


אני משתמש בשמרים של פרמנטיס ולפי ביר סמיט אני צריך או להשתמש בשתי שקיות או לבצע סטרטר ברוב המתכונים

גיל's picture
Offline

Location

מאור
מאור
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 05/04/2010

אתה לא מדבר על סטרטר אלא על "אוורור מחדש" (Rehydration). אלא שני דברים שונים. אני לא יודע להרחיב על הסטרטר כי עוד לא עשיתי כזה, האוורור נועד כאמור פשוט להביא את השמרים היבשים למצב אופטימלי עבורם להתמודדות עם התירוש, כידוע ניתן לדלג על שלב זה בגלל שהשקית מכילה מספר גדול מספיק של שמרים כך שגם אחרי שחלקם מתים מהשוק של הפיצ'ינג נשארים מספיק שיעשו את העבודה.

הנה דוגמה להסבר ה"פשוט" של מעבדות Lallemand

גוגל זה משהו!

מעוניין לחלוק שק לתת חיטה - צרו קשר כאן או בנייד 054.261.0303

www.bronsteiner.com

בועז לנר's picture
Offline

Location

השחר 13
הוד השרון
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 10/28/2011

Rehydration = הרטבה

 

נועם - שיבולת's picture

Location

נחל שורק 18
מודיעין
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

והנה חוברת ההסברים של פרמנטיס. כמובן שההמלצות הן דומות ביותר.

http://www.fermentis.com/fo/pdf/Tips-Tricks.pdf

 

בתסיסה: סייזון , למביק בחבית אלון. בחבית: בלונד בלגי, בלונד סטאוט, פילס, אוקטוברפסט
אלירן מבשלת חטאים's picture
תאריך הצטרפות לפורום: 08/03/2012

הקישור של פרמנטיס לא עובד כי הם כנראה עושים חידוש באתר או שמהו כזה,

קראתי את החוברת לפני כשבועיים וגם את המאמר של גון

 

תעשו לי בבקשה סדר בבלגן - השמרים שבהם אני משתמש הם פרמנטיס - בסגנון בירה מסויים שאני רוצה לבשל אני נדרש על ידי ביר סמיט ל (סתם מספר) 300 בליון תאים כאשר בשקית אחת ישנם 126 בליון (על פי התוכנה)  התוכנה מציעה לי או - להשתמש בשתי שקיות או להתשמש בסטרטר של כך וכך נוזל (וגם נותנת רובליקה לבחירת שימוש בסטיר פלייט)

 

אתם אומרים שאסור או לא מומלץ לבצע סטרטר או הגדלת כמות תאי שמרים בעזרת סטרטר וסיטר פלייט בשמרים יבשים?

בועז לנר's picture
Offline

Location

השחר 13
הוד השרון
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 10/28/2011

בגדול: שקית של 11 גרם מספיקה ל 5גלון = 19-22 ליטר לכל סוגי האיילים.

ללאגרים בגלל התסיסה בטמפרטורה נמוכה ממולץ להשתמש ב 2 שקיות.

כמו כן מומלץ להרטיב את השמרים היבשים (אייל או לאגר) בכדי לעורר אותם.

ההרטבה היא פשוטה מאוד ומתוארת במקומות רבים. 

נועם - שיבולת's picture

Location

נחל שורק 18
מודיעין
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

לא מכיר בירסמית'.

לא הייתי עושה סטארטר משמרים יבשים. מקסימום 2 חבילות. המחיר לא שווה את הסיכון בזיהום.

בתסיסה: סייזון , למביק בחבית אלון. בחבית: בלונד בלגי, בלונד סטאוט, פילס, אוקטוברפסט
דגן - הדובים's picture

Location

רעננה
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

שים לב שהבירסמיט מציע כמויות ומידות לסטרטר רק במקרה של שמרים רטובים/טריים. בשמרים היבשים רק כתוב בכמה חב' להשתמש וכמה מים להוסיף לטובת רהידריישן.

האיזור הרלוונטי הוא רק מה שבצד ימין למטה, תחת הכותרת: "dry yeast recommendation". כל השאר לא מתייחס לשמרים יבשים.

אלירן מבשלת חטאים's picture
תאריך הצטרפות לפורום: 08/03/2012

דגן - תודה על ההבהרה,פה התבלבלתי. סתם הסתכלתי אחרוה וקדימה במתכונים שבישלנו

סטאוט אמריקאי

קליפורניה קומון

וטראפיבט טריפל


בכולם נתבקשתי בתוכנה להשתמש בשתי חבילות שמרים. זה אומנם לא מדגם מייצג של איילים רגילים אבל עדיין