בתור התחלה אני מתכוון למים שאיתם אנחנו שוטפים ציוד וכו. הספרים השונים או שלא מתייחסים לנושא או מייעצים להרתיח למשך 10 דקות כך וכך ליטרים שישמשו לאחר מכן לשטיפה ושאר שימושים. בספרים האמריקאים יש גם התייחסות למים מבאר מקומית ומים ממערכת מוניציפלית. אני לא רואה אותנו (אני וחבר שלי) מרתיחים ומקררים כרגע סיר שלם של מים רק בשביל להימנע מזיהום
מה אתם עושים?
אנחנו מחטאים בקבוקים בחומרים שדורשים ייבוש אוויר ולא שטיפה אבל מה עושים אלה שלא? את הדליים והמכסים אנחנו כן שוטפים משאריות קצף שנשארו מהחיטוי.
את המים לאיורור השמרים אנחנו לוקחים מהברז ונכון שעד עכשיו לא היו תקלות אבל מי אמר שזה הדבר הנכון לעשות.
דבר נוסף - בנוגע למים שאכן משמשים לבישול. האם התוספים שמכניסה רשות המים - בעיקר כלור משפיעים לרעה על איכות הבירה שלנו? הספרים כן נוגעים קצת בנושא ושוב מייעצים להרתיח את המים לפני הבישול על מנת לנדף את הכלור. מה דעתכם? מישהו פעם זרק לי שכלור הוא בעייתי בכל מה שקשור לבירה מעושנת לדוגמא.