שאלות לגבי המים שאנו משתמשים

3 תגובות [לתגובה האחרונה]
אלירן מבשלת חטאים's picture
תאריך הצטרפות לפורום: 08/03/2012

בתור התחלה אני מתכוון למים שאיתם אנחנו שוטפים ציוד וכו. הספרים השונים או שלא מתייחסים לנושא או מייעצים להרתיח למשך 10 דקות כך וכך ליטרים שישמשו לאחר מכן לשטיפה ושאר שימושים. בספרים האמריקאים יש גם התייחסות למים מבאר מקומית ומים ממערכת מוניציפלית. אני לא רואה אותנו (אני וחבר שלי) מרתיחים ומקררים כרגע סיר שלם של מים רק בשביל להימנע מזיהום

 

מה אתם עושים?

אנחנו מחטאים בקבוקים בחומרים שדורשים ייבוש אוויר ולא שטיפה אבל מה עושים אלה שלא? את הדליים והמכסים אנחנו כן שוטפים משאריות קצף שנשארו מהחיטוי.

 

את המים לאיורור השמרים אנחנו לוקחים מהברז ונכון שעד עכשיו לא היו תקלות אבל מי אמר שזה הדבר הנכון לעשות.

 

דבר נוסף - בנוגע למים שאכן משמשים לבישול. האם התוספים שמכניסה רשות המים - בעיקר כלור משפיעים לרעה על איכות הבירה שלנו? הספרים כן נוגעים קצת בנושא ושוב מייעצים להרתיח את המים לפני הבישול על מנת לנדף את הכלור. מה דעתכם? מישהו פעם זרק לי שכלור הוא בעייתי בכל מה שקשור לבירה מעושנת לדוגמא.


Location

בנימינה
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

המים להרטבת שמרים הם מי ברז מורתחים וזה בסדר

 

לגבי טיפול במים

אם אתה חושב שזה מה חסר בבירות שלך - למד את הנושא

 

בעיקרון יש שתי גישות:

ללמוד א המים שלך בברז ולתקן שזה כנראה לא עקבי בישראל

או

לאפס את המים(אוסמוסה הפוכה) ולהכין לך איזה מים שאתה רוצה

 

<ולא דיברנו עוד על PH>

 

 

נועם - שיבולת's picture

Location

נחל שורק 18
מודיעין
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

א. מים לשטיפת ציוד: מהברז.

לדעתי בספרים שקראת מתיחסים לשטיפה של ציוד שחוטא בכלור (bleach) שדורש שטיפה, ולכן ההמלצה לשטוף במים סטריליים. זה נשמע כמו משהו די מיושן שכנראה אף אחד כבר לא עושה יותר.

ב. אני לא יודע במה אתם מחטאים אבל תמיסת יוד או סטארסאן לא דורשות שטיפה בכלל. לא מבקבוקים, לא מדליים ולא בכלל.

ג. מים להרטבת השמרים - מים מורתחים ומקוררים.

ד. מי הבישול - זו תורה שלמה ומורכבת. אני חקרתי את הנושא די לעומק ולבסוף החלטתי שזה גדול עלי. אני מפלטר את המים במסנן פחם ומתקן PH במאש בחומצה זרחתית (food grade).

בתסיסה: סייזון , למביק בחבית אלון. בחבית: בלונד בלגי, בלונד סטאוט, פילס, אוקטוברפסט
Offline

Location

Ovadia HaNavi 12
Kfar Saba
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 10/26/2010

מנסיון של כ 5 באצ'ים שבהם התייחסתי ל-PH של המאש וקשיות המיים הגעתי למסקנה פשוטה. המיים שלי בכפר סבא יחסית קשים ודומים מבחינת הפרופיל למיים בריטיים (כמעט בורטון).

בירות מאוד כהות וחזקות אני לא מטפל במיים. שומר על מאש סמיך.

בירות אמבר אני מוסיף עד 5% לתת חומצי.

בירות בהירות אני מרתיח את המיים של המאש ל 15 דקות, משאיר לקירור למשך הלילה, למחרת מבשל רגיל. תהליך זה די מצניח את הסידן ושאר הסלעים שיש לי במיים למצב שהוא נסבל עבור לתת בהיר.