אני לקראת סיום תסיסה של דאבל בלגי.
במתכון רשום להוסיף 7.5 גרם לליטר של סוכר תירס
רציתי לדעת אם למישהו יש קישור לחשבון שאומר
לפי משקל הסוכר והטמפ כמה יחידות co2 יתקבלו
וגם כמה יחידות נהוג לפי סגנון הבירה.
שאני מחפש בגוגל אני מקבל הרבה תוצאות שונות.
אני לקראת סיום תסיסה של דאבל בלגי.
במתכון רשום להוסיף 7.5 גרם לליטר של סוכר תירס
רציתי לדעת אם למישהו יש קישור לחשבון שאומר
לפי משקל הסוכר והטמפ כמה יחידות co2 יתקבלו
וגם כמה יחידות נהוג לפי סגנון הבירה.
שאני מחפש בגוגל אני מקבל הרבה תוצאות שונות.
BeerSmith
יש שם הכל
אני עוד אקנה את זה בסוף
לפי האתר צריך להוסיף 6 גרם לליטר בשביל לקבל 2.4 יחידות
ראיתי באתרים אחרים שלדאבל צריך לשים 3 יחידות הזה.
לפי המתכון זה 7.5 גרם לליטר.. אני נוטה ללכת עם המתכון. השאלה אם כמות כזאת יכולה לגרום להתפרצות בבקבוקים.
איך אתם מודדים את כמות הבירה?? פשוט לשקול את המילה?
7.5 יתן לך בערך 2.7 VOL CO2, לא נראה לי שזה יגרום לפיצוץ הבקבוק
ואני משתמש בד"כ במחשבון שפה: http://www.brewersfriend.com/beer-priming-calculator/