מחשבון הגזה

5 תגובות [לתגובה האחרונה]
אור - הדרים's picture

Location

תל אביב
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 12/21/2011

אני לקראת סיום תסיסה של דאבל בלגי. 

במתכון רשום להוסיף 7.5 גרם לליטר של סוכר תירס

רציתי לדעת אם למישהו יש קישור לחשבון שאומר

לפי משקל הסוכר והטמפ כמה יחידות co2 יתקבלו

וגם כמה יחידות נהוג לפי סגנון הבירה. 

שאני מחפש בגוגל אני מקבל הרבה תוצאות שונות. 

אלון coZary's picture
Offline

Location

זכרון יעקב
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 02/24/2010

BeerSmith

יש שם הכל


אור - הדרים's picture

Location

תל אביב
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 12/21/2011

אני עוד אקנה את זה בסוף 

נועם - שיבולת's picture

Location

נחל שורק 18
מודיעין
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

http://hbd.org/cgi-bin/recipator/recipator/carbonation.html

 

אני משתמש ב http://brewmate.net/

 

 

 

בתסיסה: סייזון , למביק בחבית אלון. בחבית: בלונד בלגי, בלונד סטאוט, פילס, אוקטוברפסט
אור - הדרים's picture

Location

תל אביב
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 12/21/2011

לפי האתר צריך להוסיף 6 גרם לליטר בשביל לקבל 2.4 יחידות

ראיתי באתרים אחרים שלדאבל צריך לשים 3 יחידות הזה. 

לפי המתכון זה 7.5 גרם לליטר.. אני נוטה ללכת עם המתכון. השאלה אם כמות כזאת יכולה לגרום להתפרצות בבקבוקים. 

איך אתם מודדים את כמות הבירה?? פשוט לשקול את המילה? 

ליאור - הברון's picture

Location

מזל אריה 2
הוד השרון
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 02/28/2012

7.5 יתן לך בערך 2.7 VOL CO2, לא נראה לי שזה יגרום לפיצוץ הבקבוק

ואני משתמש בד"כ במחשבון שפה: http://www.brewersfriend.com/beer-priming-calculator/