תסיסה נתקעה?

9 תגובות [לתגובה האחרונה]
אור - הדרים's picture

Location

תל אביב
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 12/21/2011

הכנתי בירת דאבל בלגית עם שמרי t-58

לאחר שבוע תסיסה ערך הגרביטי לא השתנה במשך שבוע נוסף. 

הגרביטי נתקע על 22 נקודות עם attenuation של כ70%.

לפי מה שראיתי באתר של פרטמטיס זה ה attenuation הצפוי לשמרים אלו

למרות זאת הגרביטי גבוה מדי לסוג הבירה. 

האם זה בטוח לבקבק??? 

 

 

נועם - שיבולת's picture

Location

נחל שורק 18
מודיעין
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

יש לך דרך לחמם את התסיסה?

בתסיסה: סייזון , למביק בחבית אלון. בחבית: בלונד בלגי, בלונד סטאוט, פילס, אוקטוברפסט
אור - הדרים's picture

Location

תל אביב
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 12/21/2011

התסיסה הייתה על 20 מעלות. 

המכיל בארון.. אולי אני אשים משהו חם בארון ביחד עם זה. 

זה יעזור? 

אלון coZary's picture
Offline

Location

זכרון יעקב
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 02/24/2010

רכז או AG?

מה היה ה OG?

באיזו טמפ׳ היתה התסיסה?

1.022 זה כזה נורא....


אור - הדרים's picture

Location

תל אביב
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 12/21/2011

זה לפי המתכון שפרסמתי לפני שבועיים

ה. OG היה בערך 70 אני לא יודע בדיוק בגלל שהוספתי סירופ סוכר

תסיסה ב20 מעלות

Ag

 

 

אלון coZary's picture
Offline

Location

זכרון יעקב
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 02/24/2010

תבקבק...

22 נק׳ אולי זה לא לפי הסגנון אבל זה לא נורא, 

מה היתה טמפ׳ המאש?


אור - הדרים's picture

Location

תל אביב
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 12/21/2011

67 מעלות קבוע.. ולא מדרגות כפי שכתוב במתכון. 

שמתי בקבוקים עם מים רותחים בארון ביחד עם המיכל תסיסה. למשך הלילה 

זה העלה את הטמפרטורה בארון לבערך 27-30

בבוקר הטמפרטורה הייתה 22 מעלות שזה ב3 מעלות מעל הטמפרטורה בארון ליד. 

חזרו הבועות חזרו לנשם... אני אבדוק בערב גרביטי שוב ואדווח 

אלון coZary's picture
Offline

Location

זכרון יעקב
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 02/24/2010

לדעתי תוצאה סבירה מאד ל 67 מעלות במאש

אין טעם לחמם, זה לא ירד יותר, בטח שלא מתחת ל 20,

פעם הבאה תעשה מאש ב 65-66 מעלות עם תרצה בירה יבשה יותר

ביקבוק נעים

אלון


האחים דופין's picture

Location

אבן יהודה
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 12/03/2011

אחת הסיבות שאני ממש נמנע מהשמרים האלה ספציפית.
בכל מקרה, בשביל בירה בעלת OG גבוה אני תמיד מכין סטרטר בדיוק מהסיבה הזו.
הדבר היחיד שנראה לי הגיוני לעשות, למרות שיש בזה סיכון, הוא שפייה.
להעביר את כל הבירה בצורה מאוד פשוטה למיכל אחר בלי כל הטרוב שבתחתית.
יש בזה לא מעט סיכון, אבל זה מעיר טיפה את השמרים וגם מוריד מהעכירות של הבירה.

אור - הדרים's picture

Location

תל אביב
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 12/21/2011

טוב, אני אחרי יומיים בטמפרטורה חמימה הגרביטי ירד ל21 שזה יכול גם להיות שגיאת מדידה 

כנראה שהבועות בשם נבעו משחרור co2 בעקבות עליית הטמפרטורה, אני מבקבק היום

תודה לכולכם