סינן בתירוש בסיר הבישול

6 תגובות [לתגובה האחרונה]
דניאל אלמן's picture

Location

כפר דניאל
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/06/2011

האם אתם מסננים את התירוש בסיר הבישול ע"י

רשת נירוסטה מסביב ל--DIP TUBE

במידה וכן, אשמח לדעת איזה צפיפות רשת אתם מתשמשים והערות לגבי
ייצור כזו רשת

הרשת שאצלי מידי פעם נסתמת החורים בה בצפיפות 30, 30 חורים באינטץ.
כנראה שהמשקעים שבסיר בשילוב עם סחרור תירוש יוצר סתימה

אשמח למידע כיצד אפשר למנוע סתימות אלה ע"י ייצור רשת/מסנן מתאים

מצאתי את זה:

http://utahbiodieselsupply.com/brewingfilters.php

אם נשתמש בכזה מסנן לכשות האם זה יעזור והפתרון המתאים, אני מבקש ממנו לייצר לי כזה מסנן למידות הסיר קוטר 30 ובעומק 22 ס"מ?

איזה צפיפות רשת תתאים? הוא משתמש ב-0.3מ"מ שזה 300 מיקרון

אשמח למידע נוסף

דניאל

Theres nothing like a good brew

אור - הדרים's picture

Location

תל אביב
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 12/21/2011

זה נראה ממש מדליק

למה בכלל לסנן אני הכשות?? אחרי השפייה הכשות נשאר במיכל התסיסה, 

אלון coZary's picture
Offline

Location

זכרון יעקב
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 02/24/2010

כאשר משתמשים בפלייט צ׳ילר חייבים לדאוג לסינון 

על מנת למנוע סתימת הצ׳ילר

לי יש כזה דבר ואני משתמש בו כשאני עושה בירות לא כשותיות

כאשר מדובר בבירה כשותית כמו APA או IPA אז אני לא מסנן 

וזורק כשות חופשי לסיר, אני משתמש בצ׳ילר טבול ואז אין סכנת סתימה



ס. שמש's picture
Offline

Location

hagaon
pardes hana
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 09/18/2012

מכיוון שהמערכת שבניתי מבוססת על פלייט צ'ילר, שרגיש לסתימות. גם אני ניתקלתי בבעיה הזו:

 

פתרתי את זה (אני מקווה Wink) בעזרת 2 מסננים:


1) זה הספיידר שבניתי:

 


הריתוכים לא משהו.... אבל זה עובד היטב:

 

 

קיימת חשיבות קריטית לצפיפות הרשת- הכשות בכופתאות מתפזרת לאבקה דקיקה שעוברת ללא קושי את הרשתות הסטנדרטיות.

הרשת שברשותי צפופה ביותר, ולשימחתי גיליתי בישול האחרון שכל הכשות נשארה בתוכה עד סוף הבישול.

 

2) בנוסף, אני משתמש במסנן שבניתי מצינור 1.5 אינטש. בתוכו רשת 1 אינטש המורכב לפני הצ'ילר.

אני עדיין לא בטוח לגבי היעילות שלו, היתרון שניתן לשטוף אותו מהמשקעים בזמן עבודה. בלי לעצור את המשאבה.


כך נראה הפילטר כשהוא מפורק:


ככה זה נראה מורכב-
הברז בתחתית מאפשר ריקון של הפילטר מכל המישקעים שסותמים אותו, כאשר המשאבה עדיין בפעולה:

כמובן ,שאת המשקעים+ התירוש אני מנקז לקנקן ומחזיר לסיר הבישול (יותר נכון לספיידר הנ"ל.. על מנת שהמשקעים לא יחזרו למסנן)

 

וזה תרשים שמסביר איך זה עובד:


בתסיסה: dark boston lager  בחבית:בירת חיטה, רובוסט פורטר. APA, סיידר תפוחים.

אלון coZary's picture
Offline

Location

זכרון יעקב
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 02/24/2010

ועל זה נאמר הגיון לא בריא...

אנחנו, אלה שבונים מערכות בישול מורכבות ומושקעות ולפעמים סופגים על כך ביקורת,

 עושים זאת על מנת להפוך את תהליך המיבשול ליותר נח ופשוט ושיחסוך/יפנה לנו זמן יקר מצד אחד ולכמה שיותר יעיל ומדויק

הדוגמא של סוג'יי זה ההפך הגמור - אין שום הגייון להשקיע בפריט יקר כמו פלייט צ'ילר וגם לבסס עליו מערכך מיבשול

תוך כדי הבנה ברורה שהפריט הזה יהיה גורם בעייתי במערכת מה שידרוש השקעה באביזרים נוספים + התעסקות מיותרת בזמן המיבשול

ובמיוחד כאשר ישנה אלטרנטיבה זולה ופשוטה יותר

אני בונה מערכת שתעבוד בשבילי ולא שאני אעבוד בשבילה אחרת חבל על הכסף!

 

אלון

 


דניאל אלמן's picture

Location

כפר דניאל
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/06/2011

אשמח לדעת מה צפיפות הרשת בספיידר?

תודה

Theres nothing like a good brew

ס. שמש's picture
Offline

Location

hagaon
pardes hana
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 09/18/2012

אני מעריך שמדובר בצפיפות של 0.5-0.3. אבדוק מחר.

 

בתסיסה: dark boston lager  בחבית:בירת חיטה, רובוסט פורטר. APA, סיידר תפוחים.