ניסוי לאגר

9 תגובות [לתגובה האחרונה]
דניאל אלמן's picture

Location

כפר דניאל
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/06/2011

סתם לצורך העניין שבדבר......

 

עשיתי ניסוי עם שמרי לאגר 34W70

קיררתי תירוש ל-5 מעלות ע"י הזרמת מי קרח

הרטבתי את השמרים והוספתי לתירוש מאורר ע"י ערבוב במיכל תסיסה (דלי לבן)

הכל נכנס למקרר שכוון לשמור על טמפ תסיסה של 8.7 מעלות

התסיסה התחילה אחרי 24 שעות, אין בעבוע בנשם אך יש שוני במפלס הנוזל

אחרי 48 שעות יש בעבוע חלש

ואחרי 4 ימים יש בעבוע חזק

עשיתי את הניסוי עם בירת פילסנר וגם עם סיידר תפוחים

עם סייד לקח 48 שעות להתחלת התסיסה,

המטרה לראות אם יש הבדלים בטעם בתסיסה יחסית קרה

גם כאשר היה נראה שאין תסיסה בסוף עם הזמן הכל מסתדר ואין צורך לחשוש...

טעימות עוד חודש

Theres nothing like a good brew

דניאל אלמן's picture

Location

כפר דניאל
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/06/2011

הטמפ נפלה ל-7.5 מעלות בסיידר ובפילזנר ועדיין יש תסיסה חזקה בשני המיכלים

כנראה שהשיטה הזאת איטית אך מחסנת את השמרים לטמפ נמוכות

Theres nothing like a good brew

דניאל אלמן's picture

Location

כפר דניאל
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/06/2011

תופעה מוזרה קרתה לי בתסיסה:

תסיסת סיידר מראה בעבוע בנשם אך אחרי 7 ימי תסיסה FG ירד מ-1.052 ל-1.049

תסיסת הפילסנר הראתה אחרי 9 ימי תסיסה FG שירד מ-1.052 ל-1.021

למה אתם חושבים יש שונות בתסיסות הרי השמרים אותם שמרים, תהליך ההרטבה זהה טמפ תסיסה זהות והצפיפות ההתחלתית זהה

 האם יש דרך לעודד תסיסה חזקה יותר במיכל הסיידר?

אשמח לתגובות

Theres nothing like a good brew

נועם - שיבולת's picture

Location

נחל שורק 18
מודיעין
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

כנראה ששמרי הלאגר לא אוהבים סוכר של תפוחים.

תחמם את המיכל והתסיסה תתחדש

בתסיסה: סייזון , למביק בחבית אלון. בחבית: בלונד בלגי, בלונד סטאוט, פילס, אוקטוברפסט
דניאל אלמן's picture

Location

כפר דניאל
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/06/2011

אחרי שבועיים של תסיסת סיידר הצפיפות ירדה מ1.052 ל-1.04

האם כדאי בשבוע ה-3 (21 ימי תסיסה) להעביר לסקונדרי להשלמת תסיסה

או להמשיך בדלי הנוכחי?

Theres nothing like a good brew

Location

בנימינה
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

לא נראה לי קריטי

 

תטעם ותחליט - זו תסיסה מוזרה, בדרך כלל לוקח פחות

Offline

Location

אורנית
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 05/29/2010

חבל להסתכן בזיהום. לדעתי עדיף להמשיך בדלי הנוכחי.

הכנתי סיידר עם שמרי 04 בטמפ. של 17 מעלות וגם לי לקח זמן יחסית ארוך מהרגיל לתסיסה, אבל התוצאה נהדרת.

אגב - שווה להקשיב (לפחות לחלקים המעניינים) של הפודקאסט כאן . בפודקאסט מציין Gary Awdey ב- Jamil Show  שמומלץ לבצע לאגרינג לסיידר לתקופה ארוכה.

דניאל אלמן's picture

Location

כפר דניאל
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/06/2011

בין כה אני מעביר את הסיידר לחבית ואז איישן אותה חודש מתקן מזיגה

בינתיים טעם הסיידר מאוד תפוחי בעקבות שמרי הלאגר,

בשמרי אייל יש טעם מאלטי לסיידר בעקבות השמרים

Theres nothing like a good brew

דותן's picture
Offline

Location

חרש משה
רחובות
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 12/24/2010

אתמול בקבקתי סיידר אחרי 3 חודשים... הותסס עם us-05 טעם מענייין יצא בסופו של דבר.

אני אישית העברתי לסקונדרי כי היה לי כל מיני משקעים מהתפוחים..

דניאל אלמן's picture

Location

כפר דניאל
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/06/2011

אין לי משקע מהתפוחים בגלל השימוש ברכז

תסיסה היימה 1.016 אחרי 25יום היום קולד קראש ובערב לחבית

Theres nothing like a good brew