סתם לצורך העניין שבדבר......
עשיתי ניסוי עם שמרי לאגר 34W70
קיררתי תירוש ל-5 מעלות ע"י הזרמת מי קרח
הרטבתי את השמרים והוספתי לתירוש מאורר ע"י ערבוב במיכל תסיסה (דלי לבן)
הכל נכנס למקרר שכוון לשמור על טמפ תסיסה של 8.7 מעלות
התסיסה התחילה אחרי 24 שעות, אין בעבוע בנשם אך יש שוני במפלס הנוזל
אחרי 48 שעות יש בעבוע חלש
ואחרי 4 ימים יש בעבוע חזק
עשיתי את הניסוי עם בירת פילסנר וגם עם סיידר תפוחים
עם סייד לקח 48 שעות להתחלת התסיסה,
המטרה לראות אם יש הבדלים בטעם בתסיסה יחסית קרה
גם כאשר היה נראה שאין תסיסה בסוף עם הזמן הכל מסתדר ואין צורך לחשוש...
טעימות עוד חודש