סוף סוף סיימתי את מתקן המזיגה ויש לי בירה מתיישנת בחבית..
איך אפשר לכוון את רמות ההגזה של הבירה כפי השיינו עושים בהגזה טבעית?
נניח אני רוצה הגזה של 2.5, 2.3 2 מה רמות הלחץ ומה תהליך ההגזה
תודה
דניאל
סוף סוף סיימתי את מתקן המזיגה ויש לי בירה מתיישנת בחבית..
איך אפשר לכוון את רמות ההגזה של הבירה כפי השיינו עושים בהגזה טבעית?
נניח אני רוצה הגזה של 2.5, 2.3 2 מה רמות הלחץ ומה תהליך ההגזה
תודה
דניאל
כמה זמן לוקח להגזה ע"י השימוש בטבלה-כתוב SLOW CARBONATION CHART
האם זה לוקח יום או שבועיים
תודה
יותר לכיוון ה10 ימים כמדומני
הצלחה מועטה בהגזה בחבית:
מילאתי את החבית בכ-20 ליטר בירה, קיררתי ל-3 מעלות ושמתי לחץ של 30PSI ליומיים
אח"כ לחץ שלPSI 20 ליומיים
ח"כ לחץ מזיגה של 14PSI
הבירה יצאה מוגזת לרמה של בערך 2, אני ציפיתי לקבל בירה מוגזת ברמה של 2.4
יש ראש קצף טוב אך מעט מאוד בועות בבירה וכמעט לא מורגשים הבלונים על הלשון
האם מישהו יודע מה קרה?
נניסיתי שוב בשיטה אחרת
לקחתי את החבית ושמתי לחץ של 30PSI וניערתי אותה 15 דקות ושמתי לב כי לחץ רב נכנס לחבית (שומעים בעבוע)
הבירה עדיין ב-3 מעלות
מחר נראה האם הבירה מוגזת או לא
האטמים חדשים ואין נזילות כלל
החביות כמובן עומדות במקרר
האם ידוע למישהו למה הבירה בניסיון הראשון לא הגיזה?
המטרה: קבלת בירה עם הגזה טובה שאפשר להרגיש אותה בפה עם ראש קצף יציב
איך יצא?
אגב, אני מעדיף את שיטת "שגר ושכח". ממלא את החבית, מחבר בלחץ מזיגה של 12-14 PSI ושוכח מהחבית לשבוע -שבועיים. זה בד"כ עובד.
איך יצא?
אגב, אני מעדיף את שיטת "שגר ושכח". ממלא את החבית, מחבר בלחץ מזיגה של 12-14 PSI ושוכח מהחבית לשבוע -שבועיים. זה בד"כ עובד.
יצא בירה מוגזת למדי משהו ברמה 2.8,
בכדי למזוג את הבירה ללא הקצפה אני משתמש בלחץ מזיגה של 4PSI צינור מזיגה 4 ממ באורך 3 מטר
הורדתי את המיגוז ע"י ניתוק הבלון ושחרור לחץ מהפורק במכסה החבית 4 פעמים.
בבישול הבאה אעשה את השיטה שלך.
כרגע יש לי פורטר פילסנר וסיידר שהותסס משמרי לאגר