הגזה FORCED CARBONATION

7 תגובות [לתגובה האחרונה]
דניאל אלמן's picture

Location

כפר דניאל
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/06/2011

סוף סוף סיימתי את מתקן המזיגה ויש לי בירה מתיישנת בחבית..

איך אפשר לכוון את רמות ההגזה של הבירה כפי השיינו עושים בהגזה טבעית?

נניח אני רוצה הגזה של 2.5, 2.3  2 מה רמות הלחץ ומה תהליך ההגזה

 

תודה

דניאל

Theres nothing like a good brew

נועם - שיבולת's picture

Location

נחל שורק 18
מודיעין
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010
בתסיסה: סייזון , למביק בחבית אלון. בחבית: בלונד בלגי, בלונד סטאוט, פילס, אוקטוברפסט
דניאל אלמן's picture

Location

כפר דניאל
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/06/2011

כמה זמן לוקח להגזה ע"י השימוש בטבלה-כתוב SLOW CARBONATION CHART

האם זה לוקח יום או שבועיים

תודה

Theres nothing like a good brew

נועם - שיבולת's picture

Location

נחל שורק 18
מודיעין
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

יותר לכיוון ה10 ימים כמדומני

בתסיסה: סייזון , למביק בחבית אלון. בחבית: בלונד בלגי, בלונד סטאוט, פילס, אוקטוברפסט
דניאל אלמן's picture

Location

כפר דניאל
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/06/2011

הצלחה מועטה בהגזה בחבית:

מילאתי את החבית בכ-20 ליטר בירה, קיררתי ל-3 מעלות ושמתי לחץ של 30PSI ליומיים

אח"כ לחץ שלPSI 20 ליומיים

ח"כ לחץ מזיגה של 14PSI

הבירה יצאה מוגזת לרמה של בערך 2, אני ציפיתי לקבל בירה מוגזת ברמה של 2.4

יש ראש קצף טוב אך מעט מאוד בועות בבירה וכמעט לא מורגשים הבלונים על הלשון

האם מישהו יודע מה קרה?

 

נניסיתי שוב בשיטה אחרת

לקחתי את החבית ושמתי לחץ של 30PSI וניערתי אותה 15 דקות ושמתי לב כי לחץ רב נכנס לחבית (שומעים בעבוע)

הבירה עדיין ב-3 מעלות

 

מחר נראה האם הבירה מוגזת או לא

האטמים חדשים ואין נזילות כלל

החביות כמובן עומדות במקרר

 

האם ידוע למישהו למה הבירה בניסיון הראשון לא הגיזה?

המטרה: קבלת בירה עם הגזה טובה שאפשר להרגיש אותה בפה עם ראש קצף יציב

 

Theres nothing like a good brew

נועם - שיבולת's picture

Location

נחל שורק 18
מודיעין
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

איך יצא?

 

אגב, אני מעדיף את שיטת "שגר ושכח". ממלא את החבית, מחבר בלחץ מזיגה של 12-14 PSI ושוכח מהחבית לשבוע -שבועיים. זה בד"כ עובד.

בתסיסה: סייזון , למביק בחבית אלון. בחבית: בלונד בלגי, בלונד סטאוט, פילס, אוקטוברפסט
נועם - שיבולת's picture

Location

נחל שורק 18
מודיעין
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

איך יצא?

 

אגב, אני מעדיף את שיטת "שגר ושכח". ממלא את החבית, מחבר בלחץ מזיגה של 12-14 PSI ושוכח מהחבית לשבוע -שבועיים. זה בד"כ עובד.

בתסיסה: סייזון , למביק בחבית אלון. בחבית: בלונד בלגי, בלונד סטאוט, פילס, אוקטוברפסט
דניאל אלמן's picture

Location

כפר דניאל
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/06/2011

יצא בירה מוגזת למדי משהו ברמה 2.8,

בכדי למזוג את הבירה ללא הקצפה אני משתמש בלחץ מזיגה של 4PSI צינור מזיגה 4 ממ באורך 3 מטר

הורדתי את המיגוז ע"י ניתוק הבלון ושחרור לחץ מהפורק במכסה החבית 4 פעמים.

בבישול הבאה אעשה את השיטה שלך.

כרגע יש לי פורטר פילסנר וסיידר שהותסס משמרי לאגר

Theres nothing like a good brew