שאלות לגבי מתכון פורטר דבש

6 תגובות [לתגובה האחרונה]
ליאור - הברון's picture

Location

מזל אריה 2
הוד השרון
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 02/28/2012

היי,

אני מעוניין לבשל את הפורטר דבש של הבית הלבן אבל בגירסת AG שמצאתי פה:

http://brewmasterstore.com/recipes.aspx?id=White%20House%20Honey%20Porter%20(All%20Grain).html

עוד גרסא של המתכון נמצאת פה:

http://blog.ericshepard.com/2012/09/all-grain-version-of-white-house-hon...

 

אז שאלותי הן:

1. איזה מתכון נראה לכם יותר טוב?

2. האם לפורטר הזה יהיו טעמי קלייה של קפה (כמו בלונדון פורטר)? כי אני ממש לא אוהב טעמים כאלה בבירה... אם כן, אז איך אפשר להמנע מזה?

 

תודה

אלון coZary's picture
Offline

Location

זכרון יעקב
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 02/24/2010

1.המתכון הראשון יותר דומה לפורטר

2.פורטר זה פורטר, עם אתה ״ממש לא אוהב״ פורטר למה לבשל פורטר?

 


ליאור - הברון's picture

Location

מזל אריה 2
הוד השרון
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 02/28/2012

פורטר חייב להיות בטעם קפה?

ממה שהבנתי טעמי הקפה דווקא מאפיינים יותר את הסטאוטים ולא את הפורטרים.

והשאלה שלי של "מה יותר דומה" היא מה יותר דומה למתכון הזה:

http://www.whitehouse.gov/sites/default/files/whitehouse_files/image/wh_...

אלון coZary's picture
Offline

Location

זכרון יעקב
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 02/24/2010

ליאור,

איך הבנת? ממה הבנת? הבנת לא נכון!....

צא ולמד, ליאור, צא ולמד....

קדם כל לפי מילון הבירה החדש פורטר זה סטאוט.

מקור יותר רציני:

http://www.winning-homebrew.com/Porter.html
או 

http://www.ratebeer.com/StyleGuide.asp

London Porter אם תשים לב הוא אולי המייצג בסגנונו ואם לא אהבת את מה שהוא מציא אז כנראה פורטר זה לא הפיינט שלך...

 

אבל שאלה לי אליך - למה אתה רוצה לבשל דווקא את המתכון הזה? במה הוא הדליק אותך? מה אתה מצפה לקבל ממנו?


ליאור - הברון's picture

Location

מזל אריה 2
הוד השרון
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 02/28/2012

פשוט נשמע לי מעניין שילוב של בירה כהה עם דבש,

בישלתי mild ale כהה ואהבתי אותה אז רציתי לשדרג אותה לפורטר (שממה שהבנתי ההבדל העיקרי ביניהם הוא אחוז האלכוהול) ולהוסיף דבש כמו במתכון של אובמה.

ולגבי פורטר וסטאוט - ראיתי בכמה מקומות שבסטאוט משתמשים יותר בroasted barley שנותן את הטעם הקלוי ואילו בפורטר משתמשים בblack או chocolate שלא כל כך נותן טעם כזה.

אלון coZary's picture
Offline

Location

זכרון יעקב
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 02/24/2010

המתכון שהבאת מבוסס על רובסט פורטר שזה כבר סגנון שי יחמיאו לותוות כמו דשבש או מולסה

להגיד שהבדל בין פורטר למילד האחוז האלכוהול זה כמו להגיד 

שהבדל בין מכונית למסעית זה נפח מנוע כי אם כך הדבר אז מספיק 

להוסיף סוכר או דבש אם בא לך

הבדל בין rb ל bp זה שבלק פטנט ה לתת קלויי ורוסטד ברליי זה דגן לא מולתת קלוי

ההבדל הזה בא לידי ביטוי בצבע הקצף

בפורטר צבע הקצף יכול להגיע אפילו לצבה שוקולד

בסטאות הוא אני אני בדרך כלל לבן

אבל לשני הגרענים האלו רמת קלייה גבוהה מאד משנותן טעמים קלויים


ליאור - הברון's picture

Location

מזל אריה 2
הוד השרון
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 02/28/2012

עוד שאלה - איך בסטאוטים כמו גינס ומרפיס אין טעמים של קלייה?