לכל אותם אנשים שבונים מערכות מזיגה מצורף הסבר קצר על
מתקן מזיגה
בירה בחבית מגיזים בשתי שיטות עיקריות:
מהירה-לחץ של כ-30-40 PSI למשך יומיים ואז ירידה ללחץ מזיגה
איטית-10 ימים בלחץ המזיגה הדרוש
בכל שיטה שלא נבחר ליישם הזמן יעשה את שלו ו
רמת ההגזה הסופית של כל בירה תקבע בסופו של דבר ע"י לחץ המזיגה
במתקן מזיגה הבירה נדחפת החוצה מהחבית אל ברז המזיגה ע"י לחץ הגז
כאשר לחץ המזיגה נקבע בגדול ע"פ תנאי המערכת:
גובה ברז המזיגה מעל החבית
סוג הברז ואורך הSHANK
אורך הצינור בין החבית לברז המזיגה ועוד....
כאשר בסופו של דבר רוצים לקבל לחץ מזיגה בקצה הברז של 1PSI מה
שמבטיח מזיגה סטנדרתית: מילוי כוס של 0.5 ליטר ב-8 שניות כאשר יש ראש קצף בעובי של כ-5 ס"מ.
לחץ הגז בחבית קובע גם את רמת ההגזה-ככל שהלחץ גדול יותר רמת ההגזה גדולה יותר.
כלומר, לחץ הגז בחבית קובע את רמת ההגזה וגם את קצב ואופי המזיגה.
בכדי למזוג בירות בעלי רמות הגזה שונות (לדוגמא: לאגר ובירת חיטה) באותה מערכת מזיגה דרוש ווסת לחץ עבור כל סוג בירה
בכדי שנוכל לקבל שליטה מלאה על רמת ההגזה של כל סוג בירה
את החיטה נמזוג בלחץ של 15-20 PSI ואת הלאגר נמזוג בלחץ של 10-12 PSI.
במידה ולא יהיה לנו ווסת כזה וכל הבירות יהיו באותו לחץ אז רמת ההגזה תהיה זהה וכמו כן אופי המזיגה.
כאשר הבירה זורמת החוצה מהחבית היא עוברת מלחץ גבוהה (לחץ בחבית 10-20 PSI) ללחץ נמוך (לחץ בקצה פיית המזיגה 1 PSI)
המעבר הזה במידה והוא חד גורם להקצפת הבירה
בכדי לבצע ירידה הדרגתית של לחץ הבירה דרוש אורך צינור יחסית גדול בין החבית לברז המזיגה
ככל שקוטר הצינור קטן דרוש אורך קצר יותר, קוטר פנימי של 4 ממ באורך 3 מטר זה הסטנדרד המקובל על רוב המבשלים הביתיים
ניתן לבצע זאת בשיטה נוספת ע"י ברז עם ידית צידית שמאפשרת שינוי לחץ המזיגה
זה לב ליבה של מערכת המזיגה וכך היא עובדת
קצת יותר מורכב ממה שחושבים בהתחלה
לפני שאתם רצים לקנות חלקים תעשו שיעורי בית בכדי לחסוך
קניות מיותרות וכסף רב.
והכי חשוב תראו מה אחרים עשו ותלמדו מהם
מקווה שעזרתי
דניאל