בירה עם תה

13 תגובות [לתגובה האחרונה]
Offline
תאריך הצטרפות לפורום: 06/30/2012

היי, חשבתי על לבשל בירה עם תה, אולי פייל אייל אמצע כזה לא כבד ולא קל, התה אמור להיות שולט גם בטעם

וגם בריח, באיזה שלב הייתם שמים אותו? ובאיזה כמות? (כמובן שזה תלוי בחוזק התה) 

אשמח לדעתכם;)

דניאל אלמן's picture

Location

כפר דניאל
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/06/2011

לאלה שמבינים תה זה לא טעם אלא ריח ולכן עדיף לשים את כל הכמות 5 דקות לפני סיום הבישול

תשתדל לקנות תה עלים מאיכות טובה אפשר גם חליטות

Theres nothing like a good brew

Offline
תאריך הצטרפות לפורום: 06/30/2012

כמובן שחליטה, מה זה לא נותן טעם?...

אני רוצה שהוא ישפיע על הטעם.

אלון coZary's picture
Offline

Location

זכרון יעקב
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 02/24/2010

בדיוק כמו אתה מכין את התה שלך...

הייתי שם את זה אחרי כבוי אש

תה הרי לא מרתיחים...

לחלופין אתה יכול לנסות שיטה כזו:

לפני הביקבוק להכין תה עם מעט מים, בכלי סגור, לקרר ולשפוך לדלי ביקבוק אחרי שביקבת חצי

 

לערבב קלות ולהמשיך לבקבק

ככה גם תוכל להשוות וגם תישאר לך קצת בירה עם הניסוי לא יצליח

בהצלחה


Offline
תאריך הצטרפות לפורום: 06/30/2012

אין סכנה של זיהום? אם זה לא מורתח?...

נועם - שיבולת's picture

Location

נחל שורק 18
מודיעין
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

אני חושב שהרעיון של אלון הוא מצויין. לדעתי גם עשיתי ניסוי כזה בעבר. וכמדומני ששחר (בינימינה) עשה משהו דומה גם.

תרתיח מים, תן להם טיפה להתקרר ותעשה מיצוי בשקיות תה או חליטה. את זה תוסיף לבירה המוכנה לפי הטעם.

בתסיסה: סייזון , למביק בחבית אלון. בחבית: בלונד בלגי, בלונד סטאוט, פילס, אוקטוברפסט
Offline
תאריך הצטרפות לפורום: 06/30/2012

הבנתי, אני חושב אולי לבשל כמויות קטנות של בירה, אני רוצה שהתה יהיה חלק מהבירה בטעמים...,

האם אין סכנה בזיהום?

נועם - שיבולת's picture

Location

נחל שורק 18
מודיעין
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

לא נראה לי בעייתי. בטח לא אם מדובר בכמויות קטנות. פשוט תשתה אותן מהר.

בתסיסה: סייזון , למביק בחבית אלון. בחבית: בלונד בלגי, בלונד סטאוט, פילס, אוקטוברפסט

Location

בנימינה
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

ואללה עשיתי

Jeans Brewery's picture
Offline

Location

beer sheva
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 10/25/2010

לא הייתי שם תה בפייל אייל, זה יוסיף לך טנינים שלא משתלבים טוב עם בירה בהירה

http://www.facebook.com/JeansBrewery

שיטה-בירה מדברית מעת Jean's Brewery

Offline
תאריך הצטרפות לפורום: 06/30/2012

אז ב...?

Jeans Brewery's picture
Offline

Location

beer sheva
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 10/25/2010

אם אני מנסה לחשוב האם תה יתאים כתוספת לבירה, אני לא מצליח לחשוב על שילוב הטעמים, מצד שני קמבוצ'ה שזה תה מותסס עם פטרייה דווקה טעים מאד ויש לזה טעם שדומה מאד לקוואס (בירה שחורה שמקורה ברוסיה), אז ככה מה שעולה לי בראש אולי תנסה תוספת קטנה מאד של לתת יותר כהה אבל לא  roasted ולהתסיס את כל העסק עם שמרי פרה יכול להיות מעניין...

http://www.facebook.com/JeansBrewery

שיטה-בירה מדברית מעת Jean's Brewery

נועם - שיבולת's picture

Location

נחל שורק 18
מודיעין
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

i like the way you think Laughing

בתסיסה: סייזון , למביק בחבית אלון. בחבית: בלונד בלגי, בלונד סטאוט, פילס, אוקטוברפסט
Jeans Brewery's picture
Offline

Location

beer sheva
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 10/25/2010

חח תודה !

http://www.facebook.com/JeansBrewery

שיטה-בירה מדברית מעת Jean's Brewery