היי, חשבתי על לבשל בירה עם תה, אולי פייל אייל אמצע כזה לא כבד ולא קל, התה אמור להיות שולט גם בטעם
וגם בריח, באיזה שלב הייתם שמים אותו? ובאיזה כמות? (כמובן שזה תלוי בחוזק התה)
אשמח לדעתכם;)
היי, חשבתי על לבשל בירה עם תה, אולי פייל אייל אמצע כזה לא כבד ולא קל, התה אמור להיות שולט גם בטעם
וגם בריח, באיזה שלב הייתם שמים אותו? ובאיזה כמות? (כמובן שזה תלוי בחוזק התה)
אשמח לדעתכם;)
לאלה שמבינים תה זה לא טעם אלא ריח ולכן עדיף לשים את כל הכמות 5 דקות לפני סיום הבישול
תשתדל לקנות תה עלים מאיכות טובה אפשר גם חליטות
כמובן שחליטה, מה זה לא נותן טעם?...
אני רוצה שהוא ישפיע על הטעם.
בדיוק כמו אתה מכין את התה שלך...
הייתי שם את זה אחרי כבוי אש
תה הרי לא מרתיחים...
לחלופין אתה יכול לנסות שיטה כזו:
לפני הביקבוק להכין תה עם מעט מים, בכלי סגור, לקרר ולשפוך לדלי ביקבוק אחרי שביקבת חצי
לערבב קלות ולהמשיך לבקבק
ככה גם תוכל להשוות וגם תישאר לך קצת בירה עם הניסוי לא יצליח
בהצלחה
אין סכנה של זיהום? אם זה לא מורתח?...
אני חושב שהרעיון של אלון הוא מצויין. לדעתי גם עשיתי ניסוי כזה בעבר. וכמדומני ששחר (בינימינה) עשה משהו דומה גם.
תרתיח מים, תן להם טיפה להתקרר ותעשה מיצוי בשקיות תה או חליטה. את זה תוסיף לבירה המוכנה לפי הטעם.
לא הייתי שם תה בפייל אייל, זה יוסיף לך טנינים שלא משתלבים טוב עם בירה בהירה
אז ב...?
אם אני מנסה לחשוב האם תה יתאים כתוספת לבירה, אני לא מצליח לחשוב על שילוב הטעמים, מצד שני קמבוצ'ה שזה תה מותסס עם פטרייה דווקה טעים מאד ויש לזה טעם שדומה מאד לקוואס (בירה שחורה שמקורה ברוסיה), אז ככה מה שעולה לי בראש אולי תנסה תוספת קטנה מאד של לתת יותר כהה אבל לא roasted ולהתסיס את כל העסק עם שמרי פרה יכול להיות מעניין...