ראיתי רעיון מדליק ביותר בפורום אוסטרלי:
מניסיון שלי בתחתית המיכל נשארת בירה אך עם המון משקעים
כאלה שלא תרצה שבקבק
חוצמיזה זה בדיוק כמות מספיקה בשביל מדידת FG מבלי לבזבז בירה מיותרת סתם
אני מדבר על מיכל הביקבוק. אני ממילא לא מודד FG של בירה שהוספתי לה סוכר להגזה.
פשוט וחכם.
אני קורא לזה "מעשר לעניים", זה בדרך כלל גם ככה ברובו משקעים.
או ששותים או לכיור.
שמישהו יפקח את עיניי כי אני מפספס משהו, הברז עדיין באותו הגובה, זה אומר שהבירה שמתחתיו עדיין תישאר בדלי לא? או שצריך להטות אותו בכל זאת ופשוט נקודת הניקוז נמוכה יותר?
הברז באותו הגובה, אבל פתח היניקה שלו נמוך יותר.
מכיוון שבצד השני מחובר צינור מילוי הבקבוקים, נוצר כאן ממעין סיפון, שיונק מתחתית הדלי.
גם בלי להטות את הסיר תהיה ניצולת טובה יותר מאשר ברז רגיל, אבל הטיה נכונה - אפילו יותר (ניתן לראות בתמונה שכמות הנוזל שנשאר הוא זניח).
חשוב שההטיה תיקרה
שהברז מתחיל לינוק אויר- אחרת אפקט הסיפון מתבטל.מעולה!
איך משיגים כזה חלק מפלסטיק שאוטם את החיבור לברז?