מישהו ניסה להכין בירה עם רימונים? לא רכז רימונים, רימונים ממש, חשבנו להוסיף רימונים לתסיסה השנייה.
אנו מחפשים המלצות למתכון ALL GRAIN שלדעתכם המלומדת ישתלב טוב עם רימונים.
בברכה
מישהו ניסה להכין בירה עם רימונים? לא רכז רימונים, רימונים ממש, חשבנו להוסיף רימונים לתסיסה השנייה.
אנו מחפשים המלצות למתכון ALL GRAIN שלדעתכם המלומדת ישתלב טוב עם רימונים.
בברכה
לנועם ממבשלת שבלת יש דימיגאן של בירה +רימונים
שאל אותו
לנו (בירה בנימינה ומבשלת שיבולת) יש כרגע בתסיסה בירה עם רימונים. מדובר בבירה בסגנון Flanders Red שכנראה תהיה Extra Red...
שלום נועם,
אשמח להמלצה למתכון, כמו כן מתי אתה מוסיף את הרימונים, באיזה ריכוז ובאיזה אופן?
בברכה
הוספנו את גרגרי הרימון לבירה אחרי שנה של יישון לתקופה נוספת שטרם נקבעה.
הריכוז הוא של ימבה גרעינים ל20-25 ליטר. למיטב זכרוני אולי 6-7 רימונים גדולים מאד.
מדובר במקרה זה בבירה שמראש היא חמוצה ותוססת עם שמרי פרא ובקטריות, כך שזיהום מהרימון לא כ"כ עניין אותנו. ובכל זאת חיטאנו את הסכין, הקערה וקליפת הפרי.
לנו, למבשלת א-וילדע-חייה (שיתוף פעולה מיקרוביוטי של שיבולת ובנימינה יש וגו...)
גם אני עשיתי כמה ניסיונות עם רימונים. התוצאות היו חמוצות ולא הכי מחמיאות.
"חמוץ" זה ה"מר" החדש...
ממש תענוג.
בהקשר אחר, כשמוסיפים פרי לסקנדרי אז זה מעכיר את הבירה, מה השיטות להצליל אותה מחדש? אני לא מתכוון לקירור
העכירות בגלל פקטין, תוסיף פקטינז אנזים שמפרק את הפקטין, אני חושב שזה בא תחת שם של clarifying agents בחנויות יין אולי אצל חן שמואל יש...
אני הייתי מציע במקום להתעסק עם חיטוי של רימון תוסיף מיץ רימון טבעי שבא בבקבוקים של ליטר, הוא טבעי לגמרי וללא תוספות ומה שהכי חשוב עבר פיסטור