אני מתכנן להכין בירת לאגר, וזוהי הפעם הראשונה שאני עושה זאת. לאגר וינאי סטנדרטי מהספר brewing classic styles.
עד היום הכנתי איילים ובאופן כללי השתמשתי בשמרי פרמנטיס אותם פיזרתי על פני התירוש בטמפרטורת התסיסה + 5 מעלות מקסימום, התוצאות טובות.
בספר ממליצים על שיטת narziss שבה מורידים את התירוש לטמפ' 7 מעלות, מגישים את השמרים ואז מעלים בהדרגה ל 10 מעלות אחרי יומיים.
התוכנית שלי היא להוריד את התירוש ל 20 מעלות בעזרת צ'ילר טבילה ומשם לקרר בעזרת מקרר.
מקריאה הבנתי שבלאגר צריך הרבה יותר שמרים והצטיידתי בשתי שקיות שמרים.
שאלה ראשונה (מצאתי תשובות חלקיות בפורום אבל אשמח אם תחדדו מניסיון)
מכיוון שאין לי זמן או רצון להכין סטארטר, רציתי לדעת האם מספיק שאגיש את השמרים היבשים על פני התירוש.
אם לא, באיזה טמפרטורה יש להרטיב אותם? בהוראות היצרן של פרמנטיס הם ממליצים להרטיב בטמפרטורה של 23 מעלות, אבל האם אין זה גבוה מדי ביחס לטמפרטורה ההגשה (7 מעלות)?
שאלה שנייה: האם מספיק לאוורר את התירוש לאחר הבישול, או שיש לאוורר שוב בעת הגשת השמרים?
תודה לעונים