תסיסת לאגר, הגשת שמרים ללאגר.

3 תגובות [לתגובה האחרונה]
Offline

Location

פתח תקווה
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/11/2011

אני מתכנן להכין בירת לאגר, וזוהי הפעם הראשונה שאני עושה זאת. לאגר וינאי סטנדרטי מהספר brewing classic styles.

עד היום הכנתי איילים ובאופן כללי השתמשתי בשמרי פרמנטיס אותם פיזרתי על פני התירוש בטמפרטורת התסיסה + 5 מעלות מקסימום, התוצאות טובות.

בספר ממליצים על שיטת narziss שבה מורידים את התירוש לטמפ' 7 מעלות, מגישים את השמרים ואז מעלים בהדרגה ל 10 מעלות אחרי יומיים.

התוכנית שלי היא להוריד את התירוש ל 20 מעלות בעזרת צ'ילר טבילה ומשם לקרר בעזרת מקרר.

מקריאה הבנתי שבלאגר צריך הרבה יותר שמרים והצטיידתי בשתי שקיות שמרים.

שאלה ראשונה (מצאתי תשובות חלקיות בפורום אבל אשמח אם תחדדו מניסיון)

מכיוון שאין לי זמן או רצון להכין סטארטר, רציתי לדעת האם מספיק שאגיש את השמרים היבשים על פני התירוש.

אם לא, באיזה טמפרטורה יש להרטיב אותם? בהוראות היצרן של פרמנטיס הם ממליצים להרטיב בטמפרטורה של  23 מעלות, אבל האם אין זה גבוה מדי ביחס לטמפרטורה ההגשה (7 מעלות)?

שאלה שנייה: האם מספיק לאוורר את התירוש לאחר הבישול, או שיש לאוורר שוב בעת הגשת השמרים?

 

תודה לעונים

דניאל אלמן's picture

Location

כפר דניאל
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/06/2011

עד לא מזמן הייתי מגיש שקית שמרים אחת יש לדלי התסיסה כאשר התירוש מעל טמפ התסיסה

לאחרונה הרטבתי את השמרים והגשתי אותם בטמפ 7 מעלות והעלתי ל-9

בשני המקרים התסיסה הייתה טובה והסתיימה 1.010

בפעם הראשונה תלך על מה שאתה מרגיש יותר נח

חשוב לציין כי תסיסת לאגר איטית בהשוואה לאייל אז אל תבהל אם תראה בועות בנשם רק אחרי יומיים

בדר"כ לוקח כ-14 ימי תסיסה

Theres nothing like a good brew

Offline

Location

פתח תקווה
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/11/2011

האם ההרטבה בטמפרטורה של 7 מעלות או 23 מעלות כמו בהוראות?

נועם - שיבולת's picture

Location

נחל שורק 18
מודיעין
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

אני משתמש תמיד ב2 שקיות לבטצ' של 25 ליטר.

אני מרטיב את השמרים במים בטמפ' של כ20-25 מעלות ומוסיף אותם לבירה בטמפ של כ9 מעלות. (הכי נכון זה לעשות השוואת טמפרטורות כדי למנוע שוק טרמי לשמרים).

את איוורור התירוש כדאי לעשות קרוב להגשת השמרים. מה גם שככל שהתירוש קר יותר ספיחת החמצן תהיה גבוה יותר.

 

 

בתסיסה: סייזון , למביק בחבית אלון. בחבית: בלונד בלגי, בלונד סטאוט, פילס, אוקטוברפסט