אני מתחיל להאמין שלא אמצא צידנית יד שניה במצב טוב למאש טאן. לכן אם מישהו מוכר את הצידנית שלו, אשמח לקבל מפרט והצעת מחיר ואולי לעזור לו למצוא לה בעלים אוהב חדש.
האם יש מישהו כזה?
אור.
אני מתחיל להאמין שלא אמצא צידנית יד שניה במצב טוב למאש טאן. לכן אם מישהו מוכר את הצידנית שלו, אשמח לקבל מפרט והצעת מחיר ואולי לעזור לו למצוא לה בעלים אוהב חדש.
האם יש מישהו כזה?
אור.
עכשיו בשיא ה"חורף" מחיר הצידניות זול במיוחד
ממליץ לקנות חדש וקבל המלצות ועזרה בנוגע ל-FALSE BOTTOM
יש לי פולס בוטום צינורי שמתלבש על ברז אתה מוזמן לקחת..אל תקנה צידנית, תקנה סיר, ככה תוכל לשלוט בטמפ'
סיר כבר יש לי, 35 ליטר אלומיניום. הסיבה שאני חושב על מאש-טאן היא שזה לא קל לשמור על טמפרטורת מאש מדוייקת. איך אתם עושים את זה רק עם סיר? יש גם הרבה יתרונות למאישנג בסיר על הגז, אני אשמח לשמוע כיצד אתם מאזנים את זה.
שמואל מה קוטר הפולס בוטם שלך?
הדרך הכי פשוטה לעשות מאשינג בסיר, היא להשתמש באיזשהו גוף חימום חשמלי. (אפשר גם בגז- אבל דורש ציוד מורכב ויקר)
פלטת חימום פשוטה (ניתן להשיג מיד2 או אתר האגורה) מתחת לסיר יכולה לעשות את העבודה- כמובן יש לחבר אותה לבקר טמפרטורה מתאים . שתפקידו לייצב את הטמפרטורה ולמנוע OVER SHOT.
בקר טמפ' עולה בסביבות 35$. (ויש יותר זולים)
במידה והסיר משמש רק למאש. רצוי לבודד אותו מהסביבה בחומר בידוד מתאים על מנת למנוע איבוד חום.
כירה חשמלית כפולה יש לי, והסיר כל כך גדול שהוא יכול להיות על שתיהן בו-זמנית. לזה אתה מתכוון, או שמא לפלטת שבת שעושים עליה חמין? אני בספק עם כירה חשמלית תוכל לעמוד בקצב מקסימלי במשך שעות של מאשינג והרתחה. נניח ואני עושה את זה עם כירה ובקר, לכמה היית ממליץ לכוון את הבקר לעומת הטמפרטורה בסיר?
פעם אחרונה שעשיתי זה היה גרעינים בשק ורכז, שמתי את הסיר על שתי כיריים של גז (כל כך גדול...)
גם על האש הקטנה, הטמפרטורה עלתה מעל הרצוי, וישבתי כמו טמבל להדליק את הגז ולכבות את הגז כל כמה דקות. לא הולך בד בבד עם רעיון ההתייעלות שלי.
אני בספק אם כירה חשמלית יכולה להביא לרתיחה ערה- אלה אם היא חזקה במיוחד או לחלופין הסיר מבודד היטב.
כדי לבדוק זאת תניח את הסיר על הכירה ותנסה להרתיח אותם כשהכירות על הדרגה הגבוהה ביותר.
אבל על מנת לשמור על טמפ' של מאש'- כירה יכולה להספיק בהחלט (החימום הנדרש צריך להיות שווה לכמות החום שהולך לאיבוד).
הבקר בודק את הטמפרטורה בתוך הסיר (הרגש נמצא בתוך הסיר)- ובעיקרון אתה צריך לכוון אותו לטמפ' הרצויה של המאש.
תפקידו של בקר ה-PID הוא להדליק ולכבות את הכירה החשמלית בהתאם לטמפרטורה, הבקר "לומד" את ההתנהגות של המכלול ויודע להמנע מקפיצות טמפ' מעל הרצוי על ידי חימום מבוקר.
שמעתם פעם על KISS
keep it simple stupid
אפשר לעשות BIAB באופן הרבה הרבה יותר פשוט. ללא בקרים ועניניים. על גז או על חשמל.
או שפשוט תתפור שק
אני אומר שתיקנה סיר ותמצא מכונת כביסה שתוכל לפרק ממנה את התוף..
שאלה שעלתה לי בראש לכל אלה שעושים מאשינג בסיר:
איך אתם עושים sparge?בהתחשב בעובדה שאתם צריכים לנקז את הנוזל לאנשהו, ואז לעשות השריה נוספת במים חדשים.
או אולי משתמשים ב no-sparge (שנשמע מעניין, רק חבל שהסיר שלי קטן מדי)?
בדר"כ עושים FLY-SPARGE זה מה שרואים כאן:
סיר המים החמים בסיר הימני, המאש באמצע ומצד שמאל סירה בישול
התירוש עובר מהאש סרך המשאבה לסיר הבישול-בצינורות הכהים כי זה פורטר
בו בזמן המים עוברים מהסיר הימני דרך משאבה ודרך סליל החימום של ה-HERMS שנמצא בסיר החימום למאש טאן.
קצב ריקון התירוש שווה לקצב הוספת המים ובכך הגרעינים נשטפים במים חמים
כל התהליך לוקח כ 30-40 דקות, בלשב זה יש לוודא ש-PH המאש לא יעלה ולכן מנתקים את החימום
לא חובה להעביר את המים דרך גוף החימום HERMS, זה פשוט מנקה אותו על הדרך.
דניאל. לא רואים את התמונה וחבל.
בכל מיקרה, נדמה לי שהשאלה היתה איך לעשות ספראג' כשיש רק סיר אחד לא כל כך גדול וללא ניקוז התירוש.
התשובה הכי פשוטה שאני יכול לחשוב אליה היא בשיטת BIAB.
ב"מכבסה" שלי, (שהיא בעצם שיטת BIAB מורכבת ). אני מעלה ותולה את התוף (ששוה ערך לשק הBIAB) מעל הסיר. ושוטף במי הספראג'.
אני מתכנן את נפחי המים כך שיתאימו לנפח הסיר.
כמובן שלאחר שלב הספארג', אפשר פשוט להדליק את הכירה ולבשל באותו הסיר.
וכמו שנועם כתב קודם- לך תתפור שק.
מה אומרים אנשי הBIAB?
יש לי צידנית 50 ליט קולמן עברה הסבה למאש טן וכנראה לא אשתמש בה יותר...
אני אדע רק בעוד כמה ימים..
מוזמן ליצור קשר בפרטי