מחפש לקנות מאש טאן יד שנייה ממישהו

13 תגובות [לתגובה האחרונה]
אור וורנר's picture

Location

כפר סבא
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 10/07/2012

אני מתחיל להאמין שלא אמצא צידנית יד שניה במצב טוב למאש טאן. לכן אם מישהו מוכר את הצידנית שלו, אשמח לקבל מפרט והצעת מחיר ואולי לעזור לו למצוא לה בעלים אוהב חדש.

האם יש מישהו כזה?

אור.

דניאל אלמן's picture

Location

כפר דניאל
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/06/2011

עכשיו בשיא ה"חורף"  מחיר הצידניות זול במיוחד

ממליץ לקנות חדש וקבל המלצות ועזרה בנוגע ל-FALSE BOTTOM

 

Theres nothing like a good brew

Location

מדליקי המשואות
מעלה אדומים
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 04/05/2010

יש לי פולס בוטום צינורי שמתלבש על ברז אתה מוזמן לקחת..אל תקנה צידנית, תקנה סיר, ככה תוכל לשלוט בטמפ'

אור וורנר's picture

Location

כפר סבא
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 10/07/2012

סיר כבר יש לי, 35 ליטר אלומיניום. הסיבה שאני חושב על מאש-טאן היא שזה לא קל לשמור על טמפרטורת מאש מדוייקת. איך אתם עושים את זה רק עם סיר? יש גם הרבה יתרונות למאישנג בסיר על הגז, אני אשמח לשמוע כיצד אתם מאזנים את זה.

שמואל מה קוטר הפולס בוטם שלך?

ס. שמש's picture
Offline

Location

hagaon
pardes hana
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 09/18/2012

הדרך הכי פשוטה לעשות מאשינג בסיר, היא להשתמש באיזשהו גוף חימום חשמלי. (אפשר גם בגז- אבל דורש ציוד מורכב ויקר)

פלטת חימום פשוטה (ניתן להשיג מיד2 או אתר האגורה) מתחת לסיר יכולה לעשות את העבודה- כמובן יש לחבר אותה לבקר טמפרטורה  מתאים . שתפקידו לייצב את הטמפרטורה ולמנוע OVER SHOT.

בקר טמפ' עולה בסביבות 35$. (ויש יותר זולים)

במידה והסיר משמש רק למאש. רצוי לבודד אותו מהסביבה בחומר בידוד מתאים על מנת למנוע איבוד חום.

 

בתסיסה: dark boston lager  בחבית:בירת חיטה, רובוסט פורטר. APA, סיידר תפוחים.

אור וורנר's picture

Location

כפר סבא
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 10/07/2012

כירה חשמלית כפולה יש לי, והסיר כל כך גדול שהוא יכול להיות על שתיהן בו-זמנית. לזה אתה מתכוון, או שמא לפלטת שבת שעושים עליה חמין? אני בספק עם כירה חשמלית תוכל לעמוד בקצב מקסימלי במשך שעות של מאשינג והרתחה. נניח ואני עושה את זה עם כירה ובקר, לכמה היית ממליץ לכוון את הבקר לעומת הטמפרטורה בסיר?

פעם אחרונה שעשיתי זה היה גרעינים בשק ורכז, שמתי את הסיר על שתי כיריים של גז (כל כך גדול...)

גם על האש הקטנה, הטמפרטורה עלתה מעל הרצוי, וישבתי כמו טמבל להדליק את הגז ולכבות את הגז כל כמה דקות. לא הולך בד בבד עם רעיון ההתייעלות שלי.

ס. שמש's picture
Offline

Location

hagaon
pardes hana
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 09/18/2012

אני בספק אם כירה חשמלית יכולה להביא לרתיחה ערה- אלה אם היא חזקה במיוחד או לחלופין הסיר מבודד היטב.
כדי לבדוק זאת תניח את הסיר על הכירה ותנסה להרתיח אותם כשהכירות על הדרגה הגבוהה ביותר.

אבל על מנת לשמור על טמפ' של מאש'- כירה יכולה להספיק בהחלט (החימום הנדרש צריך להיות שווה לכמות החום שהולך לאיבוד).

הבקר בודק את הטמפרטורה בתוך הסיר (הרגש נמצא בתוך הסיר)- ובעיקרון אתה צריך לכוון אותו לטמפ' הרצויה של המאש.

תפקידו של בקר ה-PID הוא להדליק ולכבות את הכירה החשמלית בהתאם לטמפרטורה, הבקר "לומד" את ההתנהגות של המכלול ויודע להמנע מקפיצות טמפ' מעל הרצוי על ידי חימום מבוקר.

בתסיסה: dark boston lager  בחבית:בירת חיטה, רובוסט פורטר. APA, סיידר תפוחים.

נועם - שיבולת's picture

Location

נחל שורק 18
מודיעין
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

שמעתם פעם על KISS

keep it simple stupid

אפשר לעשות BIAB באופן הרבה הרבה יותר פשוט. ללא בקרים ועניניים. על גז או על חשמל.


בתסיסה: סייזון , למביק בחבית אלון. בחבית: בלונד בלגי, בלונד סטאוט, פילס, אוקטוברפסט
נועם - שיבולת's picture

Location

נחל שורק 18
מודיעין
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

או שפשוט תתפור שק

בתסיסה: סייזון , למביק בחבית אלון. בחבית: בלונד בלגי, בלונד סטאוט, פילס, אוקטוברפסט
ס. שמש's picture
Offline

Location

hagaon
pardes hana
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 09/18/2012

אני אומר שתיקנה סיר ותמצא מכונת כביסה שתוכל לפרק ממנה את התוף..Cool

בתסיסה: dark boston lager  בחבית:בירת חיטה, רובוסט פורטר. APA, סיידר תפוחים.

אור וורנר's picture

Location

כפר סבא
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 10/07/2012

שאלה שעלתה לי בראש לכל אלה שעושים מאשינג בסיר:

איך אתם עושים sparge?בהתחשב בעובדה שאתם צריכים לנקז את הנוזל לאנשהו, ואז לעשות השריה נוספת במים חדשים.

או אולי משתמשים ב no-sparge (שנשמע מעניין, רק חבל שהסיר שלי קטן מדי)?

דניאל אלמן's picture

Location

כפר דניאל
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/06/2011

 

 

בדר"כ עושים FLY-SPARGE זה מה שרואים כאן:

סיר המים החמים בסיר הימני, המאש באמצע ומצד שמאל סירה בישול

התירוש עובר מהאש סרך המשאבה לסיר הבישול-בצינורות הכהים כי זה פורטר

בו בזמן המים עוברים מהסיר הימני דרך משאבה ודרך סליל החימום של ה-HERMS שנמצא בסיר החימום למאש טאן.

קצב ריקון התירוש שווה לקצב הוספת המים ובכך הגרעינים נשטפים במים חמים

כל התהליך לוקח כ 30-40 דקות, בלשב זה יש לוודא ש-PH המאש לא יעלה ולכן מנתקים את החימום

לא חובה להעביר את המים דרך גוף החימום HERMS, זה פשוט מנקה אותו על הדרך.

Theres nothing like a good brew

ס. שמש's picture
Offline

Location

hagaon
pardes hana
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 09/18/2012

דניאל. לא רואים את התמונה וחבל.

בכל מיקרה, נדמה לי שהשאלה היתה איך לעשות ספראג' כשיש רק סיר אחד לא כל כך גדול וללא ניקוז התירוש.

התשובה הכי פשוטה שאני יכול לחשוב אליה היא בשיטת BIAB.

ב"מכבסה" שלי, (שהיא בעצם שיטת BIAB מורכבת Innocent). אני מעלה ותולה את התוף (ששוה ערך לשק הBIAB) מעל הסיר. ושוטף במי הספראג'.

אני מתכנן את נפחי המים כך שיתאימו לנפח הסיר.

כמובן שלאחר שלב הספארג', אפשר פשוט להדליק את הכירה ולבשל באותו הסיר.

וכמו שנועם כתב קודם- לך תתפור שק.

מה אומרים אנשי הBIAB?

בתסיסה: dark boston lager  בחבית:בירת חיטה, רובוסט פורטר. APA, סיידר תפוחים.

דותן's picture
Offline

Location

חרש משה
רחובות
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 12/24/2010

יש לי צידנית 50 ליט קולמן עברה הסבה למאש טן וכנראה לא אשתמש בה יותר...

אני אדע רק בעוד כמה ימים..
מוזמן ליצור קשר בפרטי