בירה עם Sarsaparilla
יש לך מאיפה להשיג את השורש? לדעתי תכניס ל-10 דק' אחרונות בבישול
אני גם מתעניין בsarsaparilla, אבל אני רוצה להכין רוט ביר אלכוהולי. מישהו יודע איפה אפשר לקנות את זה, או מה שמו של השורש בעברית?
תודה!
סרספרילה הוא משקה קל, אשר במקור הופק מצמח הקיסוסית אך עתה מיוצר לעתים על ידי מרכיבים מלאכותיים. משקה הסרספרילה היה פופולרי בארצות הברית במאה ה-19, היה מקובל להתייחס למשקה כמרפא בעיות עור ודם כתגובה לפרסומי תרופות פטנט באותה תקופה
צמח הקיסוסית גדל בחרמון, רמת הגולן ואצבע הגליל, גליל עליון, גליל מערבי, גליל תחתון, אזור הר הכרמל, רמות מנשה והשרון, לאורך מישור החוף וגוש דן, וכן באזור ירושלים יהודה ושומרון.
איפה קונים?
הכנתי מילק סטאוט עם השורש.
השתמשתי במינון של שתי כפיות שורש גרוס ל-5 ליטר בירה. יצא מעולה לדעתי ולדעת מספר טועמים.
להערכתי יש עדיין שקית אחרונה בביראנדביונד אלא אם כן היא הספיקה להיעלם בשבועיים האחרונים. תרים טלפון.
מתי הוספת את זה ולכמה זמן? האם זה כמו קשות, שמים בבישול ואז מסננים או שזה יותר דומה לשבבי אלון ביין, שמכניסים לאחר התסיסה?