בירה עם Sarsaparilla

8 תגובות [לתגובה האחרונה]
Offline

Location

Bograshov 53
Tel Aviv
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 05/06/2010

תהיתי אם מישהו השתמש אי פעם, או מכיר שימושים, או לפחות יכול לחוות דעה על סרספרילה בבירה.
משיטוט באינטרנט רוב מה שאני מוצא זה ROOT BEER ולא בירה עם סרספרילה.
חשבתי אולי בכיוון של פורטר או סטאוט סספרילה, אבל אני לא ממש בטוח איך להשתמש בסרספרילה (תיבול בתסיסה או בבישול?), ובאיזה מינון.
אשמח לקבל את דעתכם.
https://ssl.gstatic.com/ui/v1/icons/mail/ellipsis.png); height: 8px; opacity: 0.3; width: 20px; background-position: initial initial; background-repeat: no-repeat no-repeat;" src="https://mail.google.com/mail/u/0/images/cleardot.gif" alt="" />

Location

Ha'eshel
ramat gan
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 02/12/2010

יש לך מאיפה להשיג את השורש? לדעתי תכניס ל-10 דק' אחרונות בבישול

יואב

Offline

Location

Oren
Ora
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 02/19/2016

אני גם מתעניין בsarsaparilla, אבל אני רוצה להכין רוט ביר אלכוהולי. מישהו יודע איפה אפשר לקנות את זה, או מה שמו של השורש בעברית?

תודה!

גל ולנסי's picture
Offline

Location

פרדס חנה- כרכור
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 10/17/2013

קיסוסית קוצנית

סרספרילה הוא משקה קל, אשר במקור הופק מצמח הקיסוסית אך עתה מיוצר לעתים על ידי מרכיבים מלאכותיים. משקה הסרספרילה היה פופולרי בארצות הברית במאה ה-19, היה מקובל להתייחס למשקה כמרפא בעיות עור ודם כתגובה לפרסומי תרופות פטנט באותה תקופה

צמח הקיסוסית גדל בחרמון, רמת הגולן ואצבע הגליל, גליל עליון, גליל מערבי, גליל תחתון, אזור הר הכרמל, רמות מנשה והשרון, לאורך מישור החוף וגוש דן, וכן באזור ירושלים יהודה ושומרון.

איפה קונים?

כנראה פה

 

! Yeast is a very strange and entertaining lifeform

Offline

Location

Oren
Ora
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 02/19/2016

תודה, אבל לא מצאתי באתר הזה את השורש.

גל ולנסי's picture
Offline

Location

פרדס חנה- כרכור
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 10/17/2013

! Yeast is a very strange and entertaining lifeform

Offline

Location

Oren
Ora
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 02/19/2016

כן, זה מה האני מחפש, אבל מחיר המשלוח בשמים!

יוחאי מיטל's picture

Location

רעננה
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/31/2013

הכנתי מילק סטאוט עם השורש. 
השתמשתי במינון של שתי כפיות שורש גרוס ל-5 ליטר בירה. יצא מעולה לדעתי ולדעת מספר טועמים. 

להערכתי יש עדיין שקית אחרונה בביראנדביונד אלא אם כן היא הספיקה להיעלם בשבועיים האחרונים. תרים טלפון. 

Offline

Location

Oren
Ora
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 02/19/2016

מתי הוספת את זה ולכמה זמן? האם זה כמו קשות, שמים בבישול ואז מסננים או שזה יותר דומה לשבבי אלון ביין, שמכניסים לאחר התסיסה?