אני רוצה לבשל single hop ipa שיהיה מוכן לקראת סוף תקופת המבחנים,
חשבתי להשתמש בקסקייד ולהלן המתכון:
Title: Hophead- Cascade
Brew Method: Extract
Style Name: American IPA
Boil Time: 60 min
Batch Size: 21 liters (fermentor volume)
Boil Size: 11 liters
Efficiency: 35% (steeping grains only)
STATS:
Original Gravity: 1.057
Final Gravity: 1.016
ABV (standard): 5.39%
IBU (tinseth): 46.52
SRM (morey): 8.41
FERMENTABLES:
4 kg - Liquid Malt Extract - Light (93%)
STEEPING GRAINS:
200 g - German - CaraMunich III (4.7%)
100 g - German - CaraMunich I (2.3%)
HOPS:
45 g - Cascade for 60 min, Type: Pellet, Use: Boil (AA 5.7, IBU: 18.25)
45 g - Cascade for 35 min, Type: Pellet, Use: Boil (AA 5.7, IBU: 15.12)
15 g - Cascade for 20 min, Type: Pellet, Use: Boil (AA 5.7, IBU: 3.68)
30 g - Cascade for 15 min, Type: Pellet, Use: Boil (AA 5.7, IBU: 6.04)
15 g - Cascade for 10 min, Type: Pellet, Use: Aroma (AA 5.7, IBU: 2.21)
15 g - Cascade for 5 min, Type: Pellet, Use: Aroma (AA 5.7, IBU: 1.21)
15 g - Cascade for 0 min, Type: Pellet, Use: Aroma (AA 5.7)
30 g - Cascade for 7 days, Type: Pellet, Use: Dry Hop (AA 5.7)
YEAST:
Fermentis / Safale - Safale - American Ale Yeast US-05
כאשר אני הולך על שיטה של continuos hopping. את ה45 גרם הראשונים אני מוסיף ל60 דקות, ואז עד ה25 דקות אני מוסיף עוד 45 בטפטופים. משם הלאה ההוספות כפי שכתוב.
מה אתם אומרים? מוגזם מדי?