התייעצות בנושא single hop IPA

7 תגובות [לתגובה האחרונה]
ניצן זיצר's picture

Location

בן גוריון
רעננה
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 07/26/2012

אני רוצה לבשל single hop ipa שיהיה מוכן לקראת סוף תקופת המבחנים,

חשבתי להשתמש בקסקייד ולהלן המתכון:

Title: Hophead- Cascade

 

Brew Method: Extract

Style Name: American IPA

Boil Time: 60 min

Batch Size: 21 liters (fermentor volume)

Boil Size: 11 liters

Efficiency: 35% (steeping grains only)

 

STATS:

Original Gravity: 1.057

Final Gravity: 1.016

ABV (standard): 5.39%

IBU (tinseth): 46.52

SRM (morey): 8.41

 

FERMENTABLES:

4 kg - Liquid Malt Extract - Light (93%)

 

STEEPING GRAINS:

200 g - German - CaraMunich III (4.7%)

100 g - German - CaraMunich I (2.3%)

 

HOPS:

45 g - Cascade for 60 min, Type: Pellet, Use: Boil (AA 5.7, IBU: 18.25)

45 g - Cascade for 35 min, Type: Pellet, Use: Boil (AA 5.7, IBU: 15.12)

15 g - Cascade for 20 min, Type: Pellet, Use: Boil (AA 5.7, IBU: 3.68)

30 g - Cascade for 15 min, Type: Pellet, Use: Boil (AA 5.7, IBU: 6.04)

15 g - Cascade for 10 min, Type: Pellet, Use: Aroma (AA 5.7, IBU: 2.21)

15 g - Cascade for 5 min, Type: Pellet, Use: Aroma (AA 5.7, IBU: 1.21)

15 g - Cascade for 0 min, Type: Pellet, Use: Aroma (AA 5.7)

30 g - Cascade for 7 days, Type: Pellet, Use: Dry Hop (AA 5.7)

 

YEAST:

Fermentis / Safale - Safale - American Ale Yeast US-05

 

כאשר אני הולך על שיטה של continuos hopping. את ה45 גרם הראשונים אני מוסיף ל60 דקות, ואז עד ה25 דקות אני מוסיף עוד 45 בטפטופים. משם הלאה ההוספות כפי שכתוב.

מה אתם אומרים? מוגזם מדי?

נועם - שיבולת's picture

Location

נחל שורק 18
מודיעין
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

ניצן,

תכלס נראה כמו מתכון סבבה.

מה שכן, כל הסיפור של הזה של הcontinuos hopping נשמע לי מיותר לגמרי.

מניסוי שערך חבר בארה"ב מסתבר (לו בכל אופן) שעדיף לשים כשות למרירות בתחילת הבישול ואת כל שאר הכשות לשים בדריי הופ.

תאזין לפודקאסט הזה:

http://traffic.libsyn.com/basicbrewing/bbr11-29-12bobhopexp.mp3

 

הנה גם מתכון של ג'יימס ספנסר (basic brewing) לפייל אייל מרכז שמבושל רק 15 דקות. תכלס, אין סיבה לבשל רכז למשך 60 דקות. 

http://youtu.be/qv82HsMN-hA

 

בתסיסה: סייזון , למביק בחבית אלון. בחבית: בלונד בלגי, בלונד סטאוט, פילס, אוקטוברפסט
עמית - מבשלת החלוץ's picture

Location

beer-sheva
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 12/23/2010

45 ibu זה פייל אייל.....

תטפס לכיוון ה 70 - 80 

נועם - שיבולת's picture

Location

נחל שורק 18
מודיעין
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010
בתסיסה: סייזון , למביק בחבית אלון. בחבית: בלונד בלגי, בלונד סטאוט, פילס, אוקטוברפסט
עמית - מבשלת החלוץ's picture

Location

beer-sheva
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 12/23/2010

נועם , אני מכיר את ההגדרות של ה Bjcp. לך תטעם i.p.a של 45 ibu זה לא מספיק

נועם - שיבולת's picture

Location

נחל שורק 18
מודיעין
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

מבחינתי גם 30 IBU זה יותר מידי... Laughing

בתסיסה: סייזון , למביק בחבית אלון. בחבית: בלונד בלגי, בלונד סטאוט, פילס, אוקטוברפסט
דגן - הדובים's picture

Location

רעננה
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

למעשה ההבדלים העיקריים בין שני הסגנונות הם שניים - ברמת מרירות וברמת האלכוהול.
מבחינת המרירות - אני חושב שדווקא איזור הארבעים חמישים הוא נכון ל-IPA. מבחינת האלכוהול - זה ממש בגבול התחתון אם לא למטה מזה. מצד שני - זה לא חייב להיות IPA כדי להיות בירה טובה!!

ורוצה להצטרף לנועם בעניין משטר הוספת הכשות. אני שם כשות למרירות ב60 (או יותר אם משך הבישול מאפשר), כשות לטעם ב-10-15 וכשות לארומה ב-flame out וב-dry hop. אני חושב שכל הוספה של כשות בין ה-60 ל-15 היא לא יעילה ויוצאת נפסדת מכאן ומכאן.

 

דגן - הדובים's picture

Location

רעננה
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

אה.. עוד דבר. אני חושב שה-FG גבוה מידי לסגנון ואני גם חושב שהוא לא נכון (בהתחשב בסוג השמרים וב-OG). נראה לי ש-1.012 יותר הגיוני.