שלום
מישהו מכיר מישהו שבישל בירת אפרסמונים?
ניסיון עם הפרי ובירה?
מתכננים לבשל אייל אפרסמונים, נשמח לטיפים, המלצות.. מתכונים וכ"ו
בברכה
שלום
מישהו מכיר מישהו שבישל בירת אפרסמונים?
ניסיון עם הפרי ובירה?
מתכננים לבשל אייל אפרסמונים, נשמח לטיפים, המלצות.. מתכונים וכ"ו
בברכה
אין נסיון אבל הייתי ממליץ לך לאפות את האפרסמון בדומה לדלעת בפמפקין אייל, וכמובן לא לבשל את הקליפה.
תנסה את זה: (הייתי מוותר גם על התבלינים)
10 lb (4.54 kg) | American 6-row pale lager malt
1 lb (0.45 kg) | 20-40 lovibond crystal/caramel malt
7 - 10 lb (3.2 - 4.5 kg) | whole pumpkin
2 oz (56.8 g) | Williamette hops (boiling): 10 HBU
0.5 oz (14.2 g) | Cascade hops (boiling): 2.5 HBU
1 oz (28.4 g) | Mt. Hood hops (aroma)
1 tsp (4 g) | ground cinnamon
1 tsp (4 g) | vanilla bean, chopped
0.5 tsp (2 g) | freshly ground nutmeg
0.25 tsp (1 g) | ground allspice
0.5 tsp (2 g) | ground dried ginger
0.25 oz (1 g) | powdered Irish moss
Ale yeast
0.75 cups (178 mL) | corn sugar or 1.25 cups (296 mL) dried malt extract (for bottling)
BUs: 45-50
Color: 6-12 (and tawny)
OG: 1.066-1.070
FG: 1.016-1.022