אייל אפרסמונים

חן - באדר אשר's picture
תאריך הצטרפות לפורום: 01/16/2012

שלום

מישהו מכיר מישהו שבישל בירת אפרסמונים?

ניסיון עם הפרי ובירה?

מתכננים לבשל אייל אפרסמונים, נשמח לטיפים, המלצות.. מתכונים וכ"ו

 

בברכה

אדם - מבשלת JOYA's picture

Location

Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 06/18/2012

אין נסיון אבל הייתי ממליץ לך לאפות את האפרסמון בדומה לדלעת בפמפקין אייל, וכמובן לא לבשל את הקליפה.

תנסה את זה: (הייתי מוותר גם על התבלינים)

 

Ingredients for 5 US gallons (19L)

10 lb (4.54 kg) | American 6-row pale lager malt
1 lb (0.45 kg) | 20-40 lovibond crystal/caramel malt
7 - 10 lb (3.2 - 4.5 kg) | whole pumpkin
2 oz (56.8 g) | Williamette hops (boiling): 10 HBU
0.5 oz (14.2 g) | Cascade hops (boiling): 2.5 HBU
1 oz (28.4 g) | Mt. Hood hops (aroma)
1 tsp (4 g) | ground cinnamon
1 tsp (4 g) | vanilla bean, chopped
0.5 tsp (2 g) | freshly ground nutmeg
0.25 tsp (1 g) | ground allspice
0.5 tsp (2 g) | ground dried ginger
0.25 oz (1 g) | powdered Irish moss
Ale yeast
0.75 cups (178 mL) | corn sugar or 1.25 cups (296 mL) dried malt extract (for bottling)

Specifications

BUs: 45-50
Color: 6-12 (and tawny)
OG: 1.066-1.070
FG: 1.016-1.022

מה שאלכוהול לא ירפא אין לו מרפא