מתכון לפורטר מעושנת

3 תגובות [לתגובה האחרונה]
אור - הדרים's picture

Location

תל אביב
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 12/21/2011

מצאתי מתכון לפורטר מיושנת.

5.00 lb Smoked Malt (9.0 SRM
3.00 lb Munich Malt - 10L (10.0 SRM)
1.00 lb Cara-Pils/Dextrine (2.0 SRM) 
0.75 lb Caramel/Crystal Malt - 40L (40.0 SRM) 
0.75 lb Chocolate Malt (250.0 SRM) 

0.50 oz Northern Brewer [8.50%] (60 min) 
0.75 oz Williamette [5.20%] (60 min) 

Safale-04 Slurry from a prior batch

לפי המכון המרד צריך להיות ב69 מעלות למשך 45 דקות כדי לקבל טעמים עשירים

אני בדרך כלל עושה את המרד ב 67 מעלות למשך שעה

האם הזמן הזה נראה ראלי?

כמוכן זמן הבישול גם נראה לי ארוך מדי 75 דקות, אם זה בגלל הקארהפילס אז צריך 90 דקות, לא?.

נועם - שיבולת's picture

Location

נחל שורק 18
מודיעין
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

 זה די הרבה לתת מעושן (אם הבנתי נכון את הכמויות. היישור קצת מעוות את התמונה)

אבל זה יכול לצאת לא רע.

אל תהיה כ"כ מוטרד מההנחיות לבישול. סופו של דבר כל מערכת מתנהגת שונה אחת מהשניה.

בכל אופן 69 מעלות למאש זה עדיין סביר ואכן יתן תירוש יחסית "בלתי מסיס". ז"א שאמור להשאר גרביטי גבוה בסוף התסיסה.

לגבי זמן הרתיחה, אני תמיד מבשל למשך 90 דקות. להזיק זה לא מזיק.

 

אגב, שיב לב איזה לתת מעושן אתה קונה. יש של ויירמן שמעושן על beachwood ויש של מונטונס שמעושן על כבול (לחוחבבי הז'אנר בלבד).

 

בתסיסה: סייזון , למביק בחבית אלון. בחבית: בלונד בלגי, בלונד סטאוט, פילס, אוקטוברפסט
אור - הדרים's picture

Location

תל אביב
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 12/21/2011

זה 47% לת ת מיושן לטענת המחבר זה טעם מעודן ואפשר להגדיל עד 65%.

FG יצא 1.012 לפי המכון 

מה לגבי זמן המאש של 45 דקות?

אני מתכנן לבשל את זה ביום שישי הקרוב אני משתמש בלית של ויירמן לפי המכון צריך לתת מעושן על ביצווד

תודה

נועם - שיבולת's picture

Location

נחל שורק 18
מודיעין
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

תעשה מאש של שעה אם זה מה שאתה בד"כ עושה.

המרת הסוכרים מתרחשת ברובה ב15-20 דקות הראשונות של המאש ממילא.

בתסיסה: סייזון , למביק בחבית אלון. בחבית: בלונד בלגי, בלונד סטאוט, פילס, אוקטוברפסט