FWH ובירסמיט

7 תגובות [לתגובה האחרונה]
ליאור - הברון's picture

Location

מזל אריה 2
הוד השרון
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 02/28/2012

ראיתי מתכון לסייזון עם הרשימה הזאת של כשות:

 

0.50 oz. Sorachi Ace, 10.50%aa @FWH.


0.50 oz. Fuggle, 4.75%aa @FWH.


0.50 oz. Fuggle, 4.75%aa @30 min.


1.00 oz. Fuggle, 4.75%aa @15 min.
הIBU לפי המתכון הוא 36.3 אבל כשאני מזין את הכשות בבירסמיט (כולל הFWH) יוצא לי 44.3 IBU שזה נראה לי כבר לא הכי מתאים לסגנון,
אז רציתי לשאול אם הבירסמיט מתחשב בזה שבוחרים בFWH בחישוב שלו של הIBU או שלא?

נועם - שיבולת's picture

Location

נחל שורק 18
מודיעין
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

ליאור,

אני אישית לא משתמש בביר סמית' אך למיטב הבנתי בגירסאות החדשות של התוכנה כן יש התחשבות בFWH. יתכן והמתכון לקוח מתוכנה שדווקא לא מתחשבת בכך.

 

מה שכן ויותר חשוב מהמתכון הספציפי הוא שחישוב IBU הוא בלתי מדוייק בעליל ויכול במקרה הטוב לתת לך אינדיקציה. לדעתי מה שחשוב הוא להשתמש תמיד באותה תוכנה ובאותה נוסחה לחישוב IBU ובכך ליצור עבור עצמך benchmark שלפיו אתה קובע את המרירות של הבירות שלך. ז"א אם בירה מסויימת מוגדרת במתכון שלך כ30 IBU וזה מר לך מידי, אז בפעם הבא תכוון נמוך יותר. 

כמעט בלתי אפשר לקחת מתכון שחושב בתוכנה אחרת (בנוסחה IBU בלתי ידוע [כי יש 3 נוסחאות מקובלות בשימוש]), בושל על מערכת אחרת ולקבל מרירות דומה בבישול שלך.

 

בתסיסה: סייזון , למביק בחבית אלון. בחבית: בלונד בלגי, בלונד סטאוט, פילס, אוקטוברפסט
נועם - שיבולת's picture

Location

נחל שורק 18
מודיעין
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

עוד נקודה שאינה קשורה בIBU,

שמרי סייזון אוהבים טמפ' גבוהות (מאד). יש לך איך לחמם את התסיסה בעונה קרירה זו?

 

אני אישית מחכה לאחרי פסח לבישול הסייזון הבא.

בהצלחה.

בתסיסה: סייזון , למביק בחבית אלון. בחבית: בלונד בלגי, בלונד סטאוט, פילס, אוקטוברפסט
דותן's picture
Offline

Location

חרש משה
רחובות
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 12/24/2010

במקרר שלי יש מנורה אדומה 3500 וואט תחמם לאיזה טמפרטורה שתרצה עד איזור ה25 מעלות

ליאור - הברון's picture

Location

מזל אריה 2
הוד השרון
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 02/28/2012

19 מעלות זה נמון מידי בשביל שמרי סייזון ?

אני מתכוון להשתמש בשמרים האלה http://www.danstaryeast.com/products/belle-saison-yeast וכתוב שהם צריכים טמפ' מעל 17 מעלות..

נועם - שיבולת's picture

Location

נחל שורק 18
מודיעין
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

היצרן הזה כותב את אותו דבר לכל זני השמרים שלו. זה כדי שלא תתסיס קר מידי ואח"כ תתלונן אליו שלא זה עבד.

באופן מסורתי, סיזון מותסס בטמפ' גבוהות למדי:

Modern saisons brewed in the USA tend to copy the yeast used by the Dupont Brewery, which ferments better at warmer temperatures—29 to 35 °C (84 to 95 °F)—than the standard 18 to 24 °C (64 to 75 °F) fermenting temperature used by other Belgian saison brewers

(http://en.wikipedia.org/wiki/Saison)

 

אני התססתי בהצלחה סייזון שהתחיל בכ20 מעלות וטיפס עד ל28 מעלות.

בתסיסה: סייזון , למביק בחבית אלון. בחבית: בלונד בלגי, בלונד סטאוט, פילס, אוקטוברפסט
ליאור - הברון's picture

Location

מזל אריה 2
הוד השרון
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 02/28/2012

סבבה אז נראה לי שאני אמתין עם הסייזון לתחילת הקיץ

ס. שמש's picture
Offline

Location

hagaon
pardes hana
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 09/18/2012

לא חייבים לחכות עד הקייץ.
אם יש לך בקר טמפ'. ניתן להשתמש בסדין חשמלי שעוטף את חבית התסיסה. (סדין יחד עדיף)

בדרך זו, החבית לא חייבת להיות במקרר התסיסה.

חפש ביד2 או בפרויקט אגורה- מין הסתם מישהו בסביבה שלך רוצה להפטר מסדין כזה.

 

בתסיסה: dark boston lager  בחבית:בירת חיטה, רובוסט פורטר. APA, סיידר תפוחים.