מתכון לבירת חיטה גרמנית

19 תגובות [לתגובה האחרונה]
Offline

Location

משגב
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 02/28/2013

היי אני חדש פה בפורום וגם בעניין בישול הבירה.

רפרפתי קצת בנושא מתכונים וראיתי שאין מתכוני לבירת חיטה גרמנית (הסוג האהוב עליי) וגם אין הרבה מתכונים עם רכז לתת.

לכן החלתתי לשתף אתכם במתכון שלי. יוצאת נהדר מזכירה מאוד פאולנר!

 

שעה (אפשר גם קצת פחות) מאשינג של 200 גרם חיטה+ 250 גרם לתת שעורה "מינכן" ב65 מעלות.

50 דקות 2 קילו רכז לתת חיטה+ 1 קילו רכז לתת "SUPERLIGHT" 

+ 30 גרם כשות הילטראו 4.5% ברתיחה.

ב20 דקות האחרונות: קליפות משלושה תפוזים דיי גדולים. אני מקלף את הקליפה עם קולפן ואז מכניס לתנור לחום מאוד נמוך עד שזה מתייבש.

ו3 כפות (בערך) של גרעיני כוסברה טחונים. (אני השתמשתי ביבשים).

נועם - שיבולת's picture

Location

נחל שורק 18
מודיעין
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

יואב,

א. ברוך הבא Laughing

ב. תודה על השיתוף.

ג. זה נראה יופי של מתכון, אבל לא בירת חיטה גרמנית. הגרמנים לא יוסיפו לעולם לבירה שלהם תבלינים או פירות. 

ד. מניסיוני (לפני כמה שנים אמנם) דווקא בירות חיטה הן הקלות היותר להכנה מרכז בלבד (ללא גרעינים). אבל גם השיטה שלך נראת אחלה.

ה. לא ציינת באילו שמרים השתמשת. 

בתסיסה: סייזון , למביק בחבית אלון. בחבית: בלונד בלגי, בלונד סטאוט, פילס, אוקטוברפסט
Offline

Location

משגב
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 02/28/2013

צודק, השתמשתי בשמרי WB-06 שמתאימים לחיטה.

בפאולנר וויינשטאפן אין תבלינים? אפ כך מה עושה את הארומה שלהן?

עד עכשיו לא ניסיתי לבשל רק מרכז... גם ככה לגרעינים יש תפקיד פחות חשוב בשיטה הזו.

נועם - שיבולת's picture

Location

נחל שורק 18
מודיעין
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

זה למה בווינשטפאן אין תבלינים:

http://en.wikipedia.org/wiki/Reinheitsgebot

 

בתסיסה: סייזון , למביק בחבית אלון. בחבית: בלונד בלגי, בלונד סטאוט, פילס, אוקטוברפסט
Offline

Location

משגב
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 02/28/2013

אני מכיר את החוק, עד כמה שהבנתי ב1800 בערך אם אני לא טועה תיקנו אותו והוסיפו עוד רכיבים כדי שהבירות הגרמניות יוכלו להתחרות בבירות הבלגיות.

אם כך, מה הסוד של הבירות המופלאות הללו?

נועם - שיבולת's picture

Location

נחל שורק 18
מודיעין
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

מופלאות זה עניין של טעם אישי Undecided

בכל אופן בבירות חיטה גרמניות יש לתת חיטה, לתת שעורה, כשות (מעט), מים ושמרים. הסוד הוא בשילוב ובתהליך. כנראה שמה שהכי בולט בסגנון הוא הטעם המאד אופיני של שמרים אלו. 

 

בתסיסה: סייזון , למביק בחבית אלון. בחבית: בלונד בלגי, בלונד סטאוט, פילס, אוקטוברפסט
Offline

Location

משגב
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 02/28/2013

אם כך מישהו מכיר שמרים יותר מוצלחים מה-WB 06 שנמכרים בארץ?

נועם - שיבולת's picture

Location

נחל שורק 18
מודיעין
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

כמדומני שלשחר קליין יש שמרי WLP300 שמורים במקרר.

בתסיסה: סייזון , למביק בחבית אלון. בחבית: בלונד בלגי, בלונד סטאוט, פילס, אוקטוברפסט

Location

בנימינה
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

WLP300 ו- WLP380

אני אמור לקבל משלוח בקרוב

ואז אחרי שאבשל תוכל לקבל דור ראשון בכיף

מציע לך בינתיים, כדי למקסם את התוצאה, לדאוג למקרר תסיסה ובקר

 

 

Offline

Location

משגב
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 02/28/2013

ניקאה לי שמקרר ובקר זה במה שלבים מעליי... אני כרגע עוד עובר רק מרכז.
אני לא מכיר את השמרים הללו, מה מיוחד בהם?

גיל's picture
Offline

Location

מאור
מאור
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 05/04/2010

למה ככה? גם אני מבשל עדיין מרכז ובכל זאת יש לי לא מקרר אחד עם בקר אלא שניים...
אם תרצה לבשל לאגר מרכז, איך תעשה את זה בלי מקרר מבוקר? אם תרצה לבשל כל בירה שהיא בקיץ הישראלי, איך תשמור על טמפרטורת תסיסה סבירה?
נכון, אפשר להתקדם לבישול AG, אבל זה לא אומר שצריך להתפשר על בקרת הטמפרטורה כשמבשלים מרכז. המגוון שזה מאפשר והשיפור בבירה שווים את זה וזה גם לא נורא מסובך להתארגן על זה.

מעוניין לחלוק שק לתת חיטה - צרו קשר כאן או בנייד 054.261.0303

www.bronsteiner.com

Offline

Location

משגב
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 02/28/2013

הסתקרנתי. קינת מקרר? או אילתרת אחד? מה הסדר גודל מחיר של מקרר למיכל 25 ליטר? (אני מדבר על פלסטיק כמובן, יש לי אחד מביר-די)

גיל's picture
Offline

Location

מאור
מאור
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 05/04/2010

לא זה ולא זה... השגתי בחינם. כנס לאגורה ותתפלא לראות שהרבה מוסרים מקררים ישנים אבל טובים מספיק, אולי מישהו בסביבה שלך בדיוק משדרג לאיזה מקרר מפלצת עם שתי דלתות וארבע כיווני אוויר. למיכלי התסיסה מספיק מקרר יחסית קטן אבל בכל מקרה כדאי לוודא שאין בפנים איזו ברך מעצבנת שמפריעה. בכל אופן חיפוש קצר בפורום יעלה כל מיני דיונים מאוד רלבנטים גם לגבי מקררים וגם לגבי השימוש בבקר טמפרטורה.

מעוניין לחלוק שק לתת חיטה - צרו קשר כאן או בנייד 054.261.0303

www.bronsteiner.com

נועם - שיבולת's picture

Location

נחל שורק 18
מודיעין
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

רק לתת חיזוק לדברים של גיל,

לדעתי באבולוציה של המבשל הבייתי ובהתקדמות בציוד וההשקעה בו, מקרר(+בקר טמפ') הוא אחד הדברים הראשונים ששווה להשקיע בהם. הרבה לפני המעבר לבישול אול-גריין.

 

בתסיסה: סייזון , למביק בחבית אלון. בחבית: בלונד בלגי, בלונד סטאוט, פילס, אוקטוברפסט
Offline

Location

משגב
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 02/28/2013

אתם מדברים על מקררים ביתיים, נכון?

אני כרגע מבשל רק אייל (אולי בעתיד גם לאגר), אני גר בצפון ככה שהטמפ' פה קצת יותר נוחות לתסיסה (לפחות כרגע). 

יש מקררים ביתיים שיכולים לעבוד בטווח טמפ' של תסיסת אייל?

גיל's picture
Offline

Location

מאור
מאור
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 05/04/2010

כן, מקרר ביתי רגיל לגמרי. רק שים לב שדיברתי גם על בקר טמפרטורה שמחובר אליו ולמעשה דואג שהמקרר כן יעבוד בטווח הטצפרטורה הדרוש לאייל וגם ללאגר (כי גם ל-12 מעלות יהיה למקרר ביתי קשה להגיע לבד ובכל אופן גם לשליטה על הטמפרטורה והידיעה שהיא נשמרת בצורה קבועה יש משקל).

מעוניין לחלוק שק לתת חיטה - צרו קשר כאן או בנייד 054.261.0303

www.bronsteiner.com

Offline

Location

משגב
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 02/28/2013

הבנתי.

נגיד השגתי כבר מקרר, איך אני משיג בקר טמפ'?

תודה על כל העזרה והמידע שאתם נותנים.Laughing

גיל's picture
Offline

Location

מאור
מאור
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 05/04/2010

חפש כאן בפורום דיונים בנושא ותמצא קישורים לבקר המומלץ שניתן לקנות באיביי. ממש לפני כמה ימים מישהו שאל את אותה שאלה.

מעוניין לחלוק שק לתת חיטה - צרו קשר כאן או בנייד 054.261.0303

www.bronsteiner.com

Offline

Location

משגב
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 02/28/2013

אוקי, תודה.

האחים דופין's picture

Location

אבן יהודה
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 12/03/2011

רק חסר קומץ פרחי קמומיל יבשים ויש לך אחלה מתכון ל-Wietbier בלגית!

כמו שנועם ציין, זה לא בדיוק מתכון לחיטה גרמנית.