למי ממכם ביצא לטעום בbrew party האחרונה הגעתי עם בקבוק אחד של הבישול הראשון שלי באול גריין בסגנון דופלבוק...
קיבלתי המון תגובות טובות על הבירה גם מחלקכם וגם מחברים וחברות.
עם זאת היו לי כמה חברים שטענו שהבירה מתוקה מידי לטעמם...
במקום זה אני אפרסם את המתכון שלדעתי יצא לא רע בכלל... וכמובן שטעון שיפור בשיטות הבישול שלי...
אז ככה:
לתת- 5.2ק"ג munich type 2
1.6ק"גpale ale
0.450גרם carahell
0.030גרם carafa type 1
כשות-
30 גרם perle לבישול למשך שעה
ו15 גרם perle נוספים ברבע שעה האחרונה של הבישול...
שמרים us-05 שתי שקיות
מאש- 15 דקות ראשונות יחס של 1ק"ג ל2.5 ליטר בטמפ' 63מעלות
לאחר 15 דקות להעלות את הטמפ' ל67 מעלות ביחס של 1ק"ג ל3.2 ליטר
סה"כ בישול 60 דקות
תסיסה הייתהבטמ"פ של בין 19-20 מעלות...
אני יודע הייתי צריך להוריד ל16 מעלות...
ביקבקתי עם 150 גרם סוכר...
אני מאמין שזה יותר מידי לטעמי זה היה יותר מידי מוגז...
אז איך אני מוריד את המתיקות?? לפחות בקצת...
כשהבירה לא קרה באמת אז זה גם בשבילי יותר מידי מתוק מרגישים את הטעם הרבה יותר חזק...
תודה :)
ושבת שלום לכולם