איך לשלוט במתיקות הסופית של הבירה? (הכלאה בין סיידר לאייל בהיר)

6 תגובות [לתגובה האחרונה]
Offline

Location

משגב
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 02/28/2013

טוב אז לפני כשבועיים בישלתי מעיין הכלאה בין סיידר תפוחים לבירה.

בישלתי בירת אייל בהיר מרכז לתת (2-2.5 קילו ל20 ליטר) ובנוסף כ-2 ליטר רכז של סיידר תפוחים (האחד הטוב של בראשית).

כרגע אני לקראת סוף תסיסה שנייה, שמתי לב מהטעימות במהלך התסיסה (כן, אני לא יכול להתאפק. וזה פתרון טוב לכל הבירה שמוציאים לבדיקת כובד) שה"בירת-סיידר" יותר טעימה שיש מתיקות יחסית חזקה, כלומר יותר מתוק מבירה.

וכאן נכנסת השאלה: 

איך אני יכול לשלוט ברמת המתיקות של התוצר הסופי לאחר הגיזוז בבקבוקים?

הרי, אם אני אוסיף יותר מידיי סוכרים לפני הביקבוק תהיה לי תסיסת יתר. וכל פעם שמישהו ינסה לפתוח בירה היא "תתפוצץ".

אני מבטיח שאם יצא בסוף טעים אני אפרסם את המתכון (רשמתי הכל) בפורום מתכונים.

תודה לעונים.

יואב.

נועם - שיבולת's picture

Location

נחל שורק 18
מודיעין
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

הכלאה בין סיידר תפוחים לבירה נקראת GRAF והיא בעצם משקה "מדע בדיוני" שהומצא ע"י הסופר סטיבן קינג בסדרת ספריו "המגדל האפל"

http://darktower.wikia.com/wiki/Graf

 

בכל אופן, לשאלתך, אחרי הגיזוז בבקבוקים אתה כבר לא שולט על כלום. מקסימום אתה יכול לערבב בכוס בעת ההגשה את הגרף עם מיץ תפוחים שלא תסס בכדי להמתיק את המשקה.

לסיידר תפוחים יש מסיסות של כמעט 100%. ז"א שסיידר יתסוס לגרביטי של כ1.0000 או אף פחות מכך. הדרך להפסיק תסיסה היא או ע"י קירור הנוזל (אבל כפי שכבר נידון בפורום בעבר, ברגע שהמשקה יתחמם, יש סכנה שהתסיסה תתחדש), או ע"י קטילת השמרים באמצעות בי-סולפיט. 

אני אישית מקרר את הסיידר שאני מכין ברגע שהמתיקות לטעמי. אח"כ אני דואג שהוא ישאר בקירור.

אה, אתה יכול גם לפסטר את הנוזל כשהוא כבר בתוך הבקבוקים. בהצלחה עם זה...


בתסיסה: סייזון , למביק בחבית אלון. בחבית: בלונד בלגי, בלונד סטאוט, פילס, אוקטוברפסט
Offline

Location

משגב
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 02/28/2013

הבנתי, תודה.

Offline

Location

אורנית
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 05/29/2010

הכנתי סיידר ופיסטרתי חלק מהבקבוקים.

בטעימה מפוסטר לעומת לא מפוסטר - קיים הבדל מובהק בטעם (כמובן לטובת הלא מפוסטר).

גם לאחר זמן קצר וגם אחרי תקופה ארוכה יחסית.

אור - הדרים's picture

Location

תל אביב
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 12/21/2011

אני נוהג לפסטר את הסיידר שלי. לא מרגיש כלל הבדל בטעם. 

 

אור - הדרים's picture

Location

תל אביב
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 12/21/2011

אני נוהג לפסטר את הסיידר שלי. לא מרגיש כלל הבדל בטעם. 

 

Offline

Location

משגב
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 02/28/2013

הלכתי על שיתת הקירור, מה שלא לקחתי בחשבון זה שבידיוק אחרי שביקבקתי הגיע חמסין. תוך יומיים כבר היה מאוחר מידיי אבל בכל זאת העברתי לקירור.

בסופו של דבר הגיזוז יצא חזק מידי אבל סביר.

ארור אתה הטבע!!Wink