טוב אז לפני כשבועיים בישלתי מעיין הכלאה בין סיידר תפוחים לבירה.
בישלתי בירת אייל בהיר מרכז לתת (2-2.5 קילו ל20 ליטר) ובנוסף כ-2 ליטר רכז של סיידר תפוחים (האחד הטוב של בראשית).
כרגע אני לקראת סוף תסיסה שנייה, שמתי לב מהטעימות במהלך התסיסה (כן, אני לא יכול להתאפק. וזה פתרון טוב לכל הבירה שמוציאים לבדיקת כובד) שה"בירת-סיידר" יותר טעימה שיש מתיקות יחסית חזקה, כלומר יותר מתוק מבירה.
וכאן נכנסת השאלה:
איך אני יכול לשלוט ברמת המתיקות של התוצר הסופי לאחר הגיזוז בבקבוקים?
הרי, אם אני אוסיף יותר מידיי סוכרים לפני הביקבוק תהיה לי תסיסת יתר. וכל פעם שמישהו ינסה לפתוח בירה היא "תתפוצץ".
אני מבטיח שאם יצא בסוף טעים אני אפרסם את המתכון (רשמתי הכל) בפורום מתכונים.
תודה לעונים.
יואב.