באילו מים למשתמש בהכנת סיידר?

12 תגובות [לתגובה האחרונה]
נועם - שיבולת's picture

Location

נחל שורק 18
מודיעין
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

עד היום השתמשתי במים מינרליים מבוקבקים. האם אפשר להשתמש במי ברז או במים מפולטרים ללא פסטור או הרתחה קודם? 

בתסיסה: סייזון , למביק בחבית אלון. בחבית: בלונד בלגי, בלונד סטאוט, פילס, אוקטוברפסט
Offline

Location

אורנית
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 05/29/2010

למה שיהיה שונה מבירה?
אם תרתיח את המים תקטין סיכון לזיהום..
אגב מי ברז כנראה לא יותר מזוהמים ממים מינרליים , רק עם יותר תוספים.

אלון coZary's picture
Offline

Location

זכרון יעקב
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 02/24/2010

מה פרופיל המיים לסיידר? כלאמר, מה המאפיינים המיחדים צריכים להיות למיים שאתה (או סיידר) רוצה?

למה בכלל השתמשת המיים מינרליים?


נועם - שיבולת's picture

Location

נחל שורק 18
מודיעין
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

לא יודע. הנחתי שמים מבוקבקים נקיים יותר ממי ברז מבחינה מיקרוביאלית

בתסיסה: סייזון , למביק בחבית אלון. בחבית: בלונד בלגי, בלונד סטאוט, פילס, אוקטוברפסט
אלון coZary's picture
Offline

Location

זכרון יעקב
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 02/24/2010

קודם כל - שימוש במיים מינרליים לכל מטרה שהיא מיותר לגמרי - סתם ביזבוז כסף

זה שמוכרים את זה בבקבוקים סגורים לא אומר שהם נקיים

בישראל מיים מהברז מבחינה מיקרוביאלית ברמה בין הגבוהות בעולם ונקיים אין חשש...

ויש אף מקומות שמי הברז בהם טעימים ללא כל טיפול נוסף

המטרה של טיפול במיים במטבח הפרטי היא להוריד טעמי הכלור היה טעים לשתות

כל העניין סביב ניקיון המיים הוא רק כדי למכור לנו עוד דברים שאנחנו לא צריכים


נועם - שיבולת's picture

Location

נחל שורק 18
מודיעין
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

בסוף השתמשתי במי ברז מסוננים במסנן פחם. כרגע הסיידר בתסיסה.

 

בתסיסה: סייזון , למביק בחבית אלון. בחבית: בלונד בלגי, בלונד סטאוט, פילס, אוקטוברפסט
ליאור - הברון's picture

Location

מזל אריה 2
הוד השרון
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 02/28/2012

למה השתמשת במים? דיללת את המיץ תפוחים לפני הגשת השמרים?

נועם - שיבולת's picture

Location

נחל שורק 18
מודיעין
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

אה, אם זה לא היה ברור, הכנתי את הסיידר מרכז תפוחים, לא מפרי טרי.

בתסיסה: סייזון , למביק בחבית אלון. בחבית: בלונד בלגי, בלונד סטאוט, פילס, אוקטוברפסט

Location

Raanana
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 04/28/2010

נועם, באיזה רכז השתמשת?

ליאור - הברון's picture

Location

מזל אריה 2
הוד השרון
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 02/28/2012

אה מגניב. באיזה רכז אתה משתמש?

פעם היה קפוא של פריגת אבל הם כבר לא מייצרים אז כשהכנתי גראף השתמשתי במיץ סחוט של קשת וזה יצא ממש יקר

Saint's picture
Offline

Location

נילי
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 04/24/2010

LGH

אבל סיידר זה גם כשר (במיוחד בפסח)? זה אכן פרי-עץ, לא?

עשית לא סטארטר? אני שואל כי סוף סוף מצאתי את הצ'ופצ'יפ שלך והוא לא כזה קטן.

סיינט

 

 

נועם - שיבולת's picture

Location

נחל שורק 18
מודיעין
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

תיראו מי צץ פה !. מהארכיב....

אבל אני מבין שהיית עסוק בזמן האחרון, טוב שהקונקלבה הסתיים בשלום וחזרת אלינו. מצטער שלא נבחרת בעצמך לתפקיד.

 

סיידר זה כשר לפסח לגמרי. לא עשיתי סטאטר לזה.

ואני צריך את הצ'ופצי'ק שלי בחזרה. תודה.

בתסיסה: סייזון , למביק בחבית אלון. בחבית: בלונד בלגי, בלונד סטאוט, פילס, אוקטוברפסט
Saint's picture
Offline

Location

נילי
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 04/24/2010

הקונקלבה סתם מושחתת. זה היה ידוע מראש. מי לקח בסוף, מסי?

בכל אופן, הצ'ופצ'יק שלך לא נראה לי סיבה מספיק חשובה כדי לחצות את הקו. תצטרך להציע יותר מזה.

בחגים המחיר של הרסק תפוחים בסניף של "יש" בקריית ספר הקדושה יורד לרצפה (בין 18 ל 27 שח). שווה לאסוף קצת מלאי בדרך למנחה. דרך אגב, גפילתע פיש לא רע בכלל יעלה 8 שח לצינצנת.

שישייה של מים עולה כ 12 שח ולכן אם בא לך להשתמש במים מינרלים זה לא ירושש אותך כל כך. אם בנוסף תמחזר את הבקבוקים ולא תזרוק אותם מהחלון אז גם לא תואשם בתור פושע מזהם.

וכמו שאריק זהבי אומר ברדיו, גם תעודד את כלכלת ישראל (כל עוד אתה לא נהיה סנוב וקונה סיינט בנדטו שבינינו הוא עוד מושחת מהואתיקן)

אלו היו שני הסנט של סיינט

סיינט